Jakie gwiazdy wystąpią w programie?

Zaczęty przez Don, Cz, 03 Mar 2008, 11:30:13

Showmag

Kto wystąpi w "Big Brother VIP"?
Dysponujemy kolejnymi informacjami o osobach, które prawdopodobnie wezmą udział w reality show "Big Brother VIP".

Wszystko wskazuje na to, że w widowisku pojawią się między innymi:
- Agata Passent (polska felietonistka i dziennikarka)
- Etna (następczyni królowej disco polo - Shazzy)
- Jarosław Jakimowicz (aktor)
- Klaudiusz Sevković (uczestnik pierwszej polskiej edycji "Big Brothera" oraz "Baru 4: Złoto dla Zuchwałych")
- Manuela Gretkowska (feministka i współzałożycielka Partii Kobiet)
- Manuela Jabłońska (uczestniczka pierwszej polskiej edycji "Big Brothera", była prowadząca "Maraton Uśmiechu" w TVN)
- Marcin Miller (lider legendy disco polo)
- Piotr Gulczyński (uczestnik pierwszej polskiej edycji "Big Brothera" oraz "Baru 4: Złoto dla Zuchwałych")
- Sasha Strunin (wokalistka The Jet Set)

Wbrew zapowiedziom mediów, w "Big Brother VIP" na pewno nie pojawią się Janusz Kaczmarek (były minister spraw wewnętrznych) i Rafał Ziemkiewicz (znany z konserwatywnych poglądów publicysta i pisarz).

"To prawda, dostałem taką propozycję, ale grzecznie podziękowałem" - powiedział Kaczmarek dziennikarzom "Super Expressu". "Big Brothera to ja miałem w realu" - dodał. Były minister spraw wewnętrznych odmówił, choć kuszono go wysokim honorarium. "Gdyby producent programu obiecał mi, że razem ze mną zamieszka Zbigniew Ziobro, jeszcze raz wszystko bym rozważył" - stwierdził Kaczmarek, który ma złe doświadczenia z podglądaniem. Podczas jednej z konferencji prasowych prokuratury, miliony Polaków mogły zobaczyć, jak przyjeżdża do hotelu Marriott, by - jak twierdzą śledczy - spotkać się z Ryszardem Krauzem. Śledziły go nie tylko ukryte kamery, ale najnowszy system do namierzania terrorystów. Kaczmarek został zdymisjonowany po wybuchu tzw. afery gruntowej w Ministerstwie Rolnictwa. Prokuratura uważa, że to on mógł być źródłem przecieku w sprawie akcji CBA. Dotychczas usłyszał zarzuty składania fałszywych zeznań, utrudniania śledztwa i nakłaniania do składania fałszywych zeznań.

W "Big Brother VIP" nie pojawi się również Rafał Ziemkiewicz. O jego występie w reality show było można przeczytać w tabloidzie "Fakt". "Nie wiem, skąd gazeta ma takie informacje, może z Czwórki? Stacja najwidoczniej pomyślała, że jestem z 'science fiction' i nadaję się do tego programu. Ja jednak nie potwierdzę ani nie zaprzeczę, że dostałem taką ofertę. Dostaję wiele ofert, gdybym o wszystkich mówił, to żadnej bym już nie dostał. Ale pomijając to, nie wystąpię w tym programie. Z wielu powodów: jestem poważnym dziennikarzem, a nie showmanem" - powiedział Ziemkiewicz. "To jakiś żart. Nie wiem, w jakiej musiałbym być potrzebie, żeby się zgodzić" - dodał.

* * *

"Wielki Brat" z udziałem gwiazd trwać będzie przez 36 dni, od 2 marca do 6 kwietnia. Jednocześnie, wraz z finałem i ogłoszeniem zwycięzcy "Big Brother VIP", 6 kwietnia na antenie TV4 zadebiutuje właściwa, piąta już edycja "Big Brothera", z udziałem zwykłych osób, wyłonionych w wyniku castingu.

"Big Brother VIP" oraz "Big Brother 5" poprowadzą Jakub Klawiter i Małgorzata Kosik.

Pudelek

A ja zamiast Gulczasa i Klaudiusza którzy byli już nawet w Barze zobaczyłbym chętniej znowu Alicję Walczak i Monikę Sewioło.

gulczas

Jak dla mnie Gulczas jest jedyną perełką w BBvip.On nadaje się do rs bo przy nim zawsze coś się dzieje.

Pudelek

No tak ale ile razy można jemu dawać szansę na zwycięstwo? Zresztą w Barze zarówno Gulczas, jak i Klaudiusz nie cieszyli się zbyt dużą popularnością. Dla mnie oni są zbyt przewidywalni. Znamy i pamiętamy ich humor i strategię gry. Powinni dać takiego byłego uczestnika Big Brothera, który zmienił się od czasu udziału w programie. Myślę, że wymienione przeze mnie panie mogłyby nas czymś zaskoczyć. Alicja na pewno swoimi duchowymi przypowieściami :P.

ixa86

jak już to mogli wziąć jednego z nich: albo Gulczasa albo Klaudiusza bo w dwójkę to są badzo przewidywalni i zawsze byli razem w każdym programie, a ciekawe jakby sie zachowywali w pojedynkę. Zgadzam się co do Walczak przynajmniej byłoby coś nowego, tak samo Karolnia Pachniewicz :los: czy inne osoby, przecież tylu było uczestników... hmm czyżby żadna przygasła "gwiazda" się nie skusiła ? albo nie dostali propozycji... :hmm:

podmark

Wszyscy chyba zapomnieli, że Czwórka ma swoją gwiazdę z poprzedniej edycji - Jolantę  :terefere: Zapewne i ona pojawi się, jako gwiazda...

marekforrester

Nie sądze aby w edycji VIP była Jola, za szybko mineła edycja żeby ona spowrotem zamieszkała w domu BB, zresztą Jola pewnie by nie chciała tego.

podmark

Na filmiku z Sylwestra (na stronie BB) wyraźnie mówi, że jeszcze ją zobaczymy, zresztą Adrian mówi też coś w tym stylu. Ale o tym toczyła się już dyskusja - wystarczy przejrzeć tematy :).

A w przypadku, gdy będą mieli problemy ze znalezieniem znanych osób chętnych na wejście, weźmie się tych, którzy są na kontrakcie z nimi - uczestników 4.1 :)

marekforrester

Może i racja ale moim zdaniem powinni brać jak najmniej osób z BB. Jasne ,że jedna czy dwie osoby mogą się pojawić ale osoba która dopiero co wyszła z domu...?
Jeszcze w styczniu wysłałem Endemolowi 12 osób które mogłby wzgodzić się na występ w programie, nie były to osoby bardzo znane a takie "zapomniane". Cóż widocznie oni napradwe nie liczą się ze zdaniem innych.

podmark

Cytat: marekforresterJeszcze w styczniu wysłałem Endemolowi 12 osób które mogłby wzgodzić się
Ludziom wydaje się, że ktoś mógłby się zgodzić - ale tak w rzeczywistości wcale być nie musi. Nie każdy ma parcie na szkło i zrobi wszystko, by o sobie przypomnieć.
Producenci dzwonili do setek osób, które w jakiś tam sposób zaistniały. Skoro TVN, czy Dwójka mają problemy ze znalezieniem chętnych do programów, w których wcale nie trzeba być odciętym od świata zewnętrznego, to co się dziwić, że nikt znany nie chce wchodzić do Domu BB

marekforrester

Oczywiście ,że tak... Bycie podglądanym 24 godziny a dobę dla gwiazdy, osoby publicznej nie jest plusem a napewno otrą się o ostre komentarze ale ja dałem tylko swoje propozycje.

Goku

Ale mi vipy. Z tego co tu widzę to będziemy mieli disco-polo show. Dodadzą swój podkład muzyczny i zrobią bardziej disco-polową wersję "Psikusa", którą będą śpiewali przez całą edycję. Mam nadzieję, że chociaż zwyczajnych uczestników znajdą ciekawych. Tylko błagam już nie fanów techno! Disco-polo i techno w jednej edycji to jak dla mnie o dużo za dużo.

joker

CytatTylko błagam już nie fanów techno!
Proszę Cię!! Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora! A co na przykład z fanami Harrego Pottera, albo blondynkami?

chatiflatt

Nie wiem co mam myśleć o występie Gretkowskiej w BB. Z jednej strony się cieszę, bo lubię jej styl pisania - taki bezpośredni. Może więc być tak samo bezpośrednia w programie :) Z drugiej strony jednak, to feministka, występ w programie może traktować jako "próbę wyzwolenia uciemiężonych kobiet", a to już będzie niefajne i nieciekawe.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Pudelek

Może chce reklamować swoją Partię Kobiet o ile się ona jeszcze nie rozpadła.