Po co ten "Big Brother"?

Zaczęty przez Don, Śr, 07 Lis 2007, 14:34:14

Zołza

Malutki chlewik? Chat wystarczyło zajrzeć do walizki i pokoju Joli- to był chlew :zabek:

molko

z góry przyznaje, że się na tym nie znam (producenci, wykonawcy, podwykonawcy), ale na oficjalnej stronie napisali tu cytuje: Wkrótce na antenie Czwórki ruszy kolejna edycja programu reality show "Big Brother" produkowana przez Endemol Polska!

czy to coś zmienia, że napisali "przez Endemol Polska", a nie przez ATM? na coś można liczyć? w sensie, na lepsze zmiany?

a propo domysłów co do edycji VIP w marcu,a normalnej w kwietniu, to jeśli tak będzie to może i fajnie, ale z 2 str. domku nie zmienią i będzie ten sam  ;)  a może się czepiam

podmark

Cytat: molkoczy to coś zmienia, że napisali "przez Endemol Polska", a nie przez ATM? na coś można liczyć? w sensie, na lepsze zmiany?
Odpowiedź jest prosta i krótka - NIE . BB 4.1 też był produkowany przez Endemol (obejrzyj powtórkę odcinka, gdzie na końcu obok logo ATM wyskakuje logo Endemola). ATM tylko pracował na zlecenie Endemola. Dlatego, jako producenta podaje się niby firmę Endemol, a to tylko dlatego, że to oni mają wyłączność na BB na Polskę, jednak sami nie byliby w stanie zrealizować tak dużego przedsięwzięcia.

Jason

Cytat: molko
a propo domysłów co do edycji VIP w marcu,a normalnej w kwietniu, to jeśli tak będzie to może i fajnie, ale z 2 str. domku nie zmienią i będzie ten sam ;) a może się czepiam

no wlasnie, tez sobie tak myslalem ostatnio. Glupio tak, ze mieszkancy bb5 bedą mieszkac w domku po vipach. Dziwnie tak jakos, pewnie troche bedzie syf, a i sami mieskzancy nawet nie beda miec niespodzianki jak dom wygląda, bo w tv beda ogladac wczesniej.

podmark

Cytat: Jasonpewnie troche bedzie syf
Przecież co to za problem posprzątać dom ? Poza tym, wątpię, by nie było jakiejś tygodniowej przerwy między edycją VIP, a normalną. W tym czasie można naprawdę dużo zrobić - również całkowicie zmienić wystrój domu (przykład to kompleks dwuświatowy, który w tydzień zmieniono w naprawdę ciekawą krainę Amazonek).

Jason

tzn ze bb5 bedzie krotszy? Skoro ma sie skonczyc w czerwcu,  a zaczyna sie 6 kwietnia to moze trwac najdluzej 85 dni. I to zakladając, ze sie skonczy w niedziele 29 czerwca. Bez sensu. Powinno byc 100 dni. A niby zapowiadali, ze ma brac udzial ponad 20 osob, jeszcze wiecej niz w bb 4.1. W 80 pare dni to im sie raczej nie uda. Nie wiem po co ten caly vip...

podmark

Cytat: JasonNie wiem po co ten caly vip...
Po to, żeby przyciągnąć widzów i żeby ta widownia została później na normalnej edycji. Poza tym, Czwórka również zapragnęła mieć widowisko z udziałem gwiazd, to mają BB VIP, program, na który nie zdecydował się nawet TVN.

A czy BB 5 się skończy jeszcze w czerwcu tego nie wiadomo, może finał odbędzie się w połowie lipca :). Zobaczymy, jak to będzie.

A 20 uczestników będzie - z gwiazdami licząc to grubo powyżej 20 :D

Luxis

Tygodnia przerwy nie będzie, raptem kilkadziesiąt minut to góra...
A syfu jako takiego też nie powinno być, vipy muszą po sobie sprzątać.

Sam jestem ciekawy jak to wyjdzie wszystko...

gulczas

Z tego co można przeczytać tutaj:
https://bb.tivi.pl/NewsDisplay.aspx?newsId=1057

Wynika że BB5 będzie trwał jedynie Dwa miesiące.I szczerze mówiąc nieco mnie to rozczarowało gdyż moim zdaniem to zdecydowanie za krótko.miałem nadzieję że po edycji VIP będzie przynajmniej trzymiesięczna edycja BB5 :\

Jason

do d... :/

powinno trwac 100 dni a nie 2 miesiące. Beznadzieja. I wspolczuje przyszlym mieszkancom, ze na tak krotko wchodzą. Będą i tak zazdroscic poprzednikom z edycji 1-4, ze mogli byc dluzej, ponad 100 dni. Bardzo zly pomysl Endemolu. Mogli zrobic do sierpnia, co za problem? oglądalnosc by mieli, kasy wiecej zarobili. A nie wpuszczac ludzi na 60 dni. To bedzie najgorsza edycja.

Pudelek

Ciekawe czy będzie to miało również wpływ na wysokość wygranej :P.
Ja obstawiam wariant oszczędnościowy. Obniżą wygraną.
Pewnie wykosztują się na nagrodę dla najlepszego Vipa. (Na coś musieli ich złapać).

marekforrester

Głupota żeby robić Big Brother 5 na dwa miesiace, 60 dni to mało i uważam, że TV4 powinien spróbować zrobić edycję w wakację, kiedy w tv same powtórki to mogłoby zdać egzamin i rozserzenie tej edycji na czerwiec i lipiec byłoby świetnym rozwiązaniem.
A co do nagrody to czuje ,że po wykosztowaniu się na gwiazdy będzie to jakieś autko. A czy VIP też dostanie nagrodę?

lukasz000

Z tego co czytałem to program Big brother 5  ma trwać tyle co Big brother Bitwa  od 6 kwietnia do ostatniej niedzieli czerwca, a nie 60 dni.

Jason

no to 85 dni - pfffffffff beznadzieja

kryki

No w sumie nie ciekawie dla uczestników ze beda tylko 12 tyg no ale mnie tam nie bedzie to nie mam sie czego martwic.

Jak juz wiadomo bardzo ciekawie zapowiada sie BB vip. Więc nie narzekajmy Big Brother potrwa 17 tyg. A przd soba mamy dwa finały.