Prowadzący, jury i nauczyciele

Zaczęty przez mseptember, Wt, 29 Mar 2008, 15:30:04

mseptember

Mnie się zupełnie nie podoba pomysł z Zapendowską, Maleńczukiem i Rockiem. To odgrzewanie kotletów. Nie chcę, żeby ten program przypominał mi Idola (do którego tak naprawdę nic nie mam, ale dla mnie Idol to Idol, a SA to SA i wolałbym, żeby tak zostało). Już lepiej niech ich wsadzą do tego BBVip.

chatiflatt

hehe, Zapendowska w BB xD

Myślę, że Polsat nie uniknie porównań z Idolem.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

mseptember

Na pewno.. zwłaszcza że udział wyżej wymienionych stanowił będzie dość oczywistą sugestię.
Mój problem polega na tym, że dla mnie format Star Academy w wykonaniu żabojadów to świętość (którą w aktualnej edycji oni sami troszkę naginają ;P) tak jak dla niektórych BB w wykonaniu TVN. Ale i tak czekam z ogromną niecierpliwością na nowe informacje.

chatiflatt

https://pudelek.pl/artykul/7996/kukulska_w_slabej_kondycji_zostanie_jurorka_programu_polsatu/

Żeby chociaż była ładną kobietą..
W moim salonie co jakiś czas "leci" jej "Sexy-plexy", nie porywa jednak ludzi do kupna całej płyty.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Natalia Kukulska nie wystąpi w "Star Academy"
Wraz z nowiną o powstaniu polskiej wersji "Star Academy", pojawiły się pogłoski, jakoby w jury miała zasiąść Natalia Kukulska. Piosenkarka zaprzeczyła tym informacjom.

Natalia Kukulska zapewniła, że nie weźmie udziału w "Akademii Gwiazd". Ma teraz przed sobą sporo koncertów i "chce się skupić tylko i wyłącznie na promocji nowej płyty".

Przypomnijmy, że w "Akademii Gwiazd" poszukiwane będą nowe gwiazdy polskiej sceny muzycznej. W odróżnieniu od "Idola", uczestnicy widowiska zamieszkają na kilka miesięcy w domu naszpikowanym kamerami, a widzowie codziennie będą mogli śledzić ich zmagania i przygotowania do cotygodniowych występów na żywo. Program ma zagościć na antenie Polsatu jesienią tego roku.

Piotrek

I dobrze i niedobrze. A tak ogólnie - Powinien być nowy - nieznany prowadzący (najlepiej z jakiegoś mało znanego radia), zupełnie inni jurorzy - niech dadzą nową Zapendowską. A ktoś moze powiedzieć mi jak wygladają poszczegolne odcinki? Kiedy sa live a kiedy nagrywane? Dzieki. ;) :)

joker

Star Academy we wrześniu

Akademia w Polsacie.

Będą wielkie gwiazdy i kilkunastu uczestników zamkniętych w jednym domu.

To tu mają przygotowywać się do występów i walczyć o kontrakt płytowy. Polsat rusza do ofensywy i szykuje na wrzesień polską edycję Star Academy. Stacja zdecydowała się na to, gdy okazało się, że TVN ruszył z castingami do Mam Talent.

Plotkowi udało się ustalić, że program poprowadzi Maciek Rock a w jury na pewno zasiądzie Misiek Koterski. Kto jeszcze? Być może Ela Zapendowska, o ile dogada się z producentem show Jak Oni Śpiewają.

Wcześniej surowa jurorka chciała odejść z tego programu dopiero na wiosnę. Ale jak widać, wszystko zmienia się w zawrotnym tempie.

Star Academy cieszy się wielką popularnością w Europie Zachodniej. Gośćmi tego programu była m.in. Kylie Minogue, Celine Dion oraz Madonna.

Ciekawe, kogo zobaczymy w polskiej edycji? Wiele wskazuje na to, że to będzie naprawdę gorąca jesień.
Źródło: Plotek.pl,

maniakTV

Będzie goraca jesień, ale chyba Plotek nie wiem za bardzo o co chodzi w tym programie. :P Przecież z tego co słyszałem w jury muszą znajdować się NAUCZYCIELE, a nie SHOWMENI [mówię o Miśku Koterksim, chociaż dla mnie Show-menem nie jest]. Chyba, ze jedna osoba ma nie być nauczycielem tylko oceniać to od zewnątrz, to wtedy co innego. Ale on przecież się na tym nie zna! Co do Zapendowskiej - moze być, w koncu jest 'specką' od emisji głosu, więc jej udział  nie zdziwi mnie za bardzo...

Rock?! Fakt - celementy rozrywki potrafi wprowadzić, bardzo dobrze radzi sobie z programami 'na żywo'. Jednak jego udział będzie przypominał mi ''Idola''. Stawiałem na kogoś innego, ale z drugiej strony nie ma porządnego programu do prowadzenia. :)

No i trochę im się coś pomyliło:

CytatTo tu mają przygotowywać się do występów i walczyć o kontrakt płytowy. Polsat rusza do ofensywy i szykuje na wrzesień polską edycję Star Academy. Stacja zdecydowała się na to, gdy okazało się, że TVN ruszył z castingami do Mam Talent.

Chyba było odwrotnie...

Ale to tylko plotek a ja tutaj się tak rozpisałem. :P :D

chatiflatt

Czyli Zapendowska planowała jeszcze być w JOŚ4 a potem odejść, tak? A teraz się to pozmieniało?
Barbara Weston

maniakTV

Slyszalem wiele wersji, ale jak zwykle sie pogubilem...

Jezeli chodzi  twoje pytanie - najprawdopodobniej pani Ela chce pobyc i po oceniac w JOS4 a potem... Nie wiadomo...

Ale Chati, chyba nie wierzysz plotkarskiemu ścierwu? :) Przecież ''oficjalne'' informacje plotka to w rzeczywistości informacje ''nieoficjalne''.  :ha-ha: :D
Oficjalnie nie wiadomo, jak to z Zapendowską jest i będzie. :) Tak samo nie wiadomo, kto zostanie prowadzącym i kto w rzeczywistości zasiądzie w JURY programu. Po prostu nie bylo informacji oficjalnej od nadawcy, czyli Polsatu.
Osobiscie nie zdziwilbym się, jakby Zapendowska zasiadla w jury tego programu - w koncu to specka od głosu. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby znalezc drugą, taką samą osobę z takim doswiadczeniem, jaki ma pani Ela. Tak samo - moim zdaniem - moze zasiąść w JURY i JOŚ4 i SA. Chociaż to można chyba wykluczyć. Zapendowska w dwoch programach to chyba za duzo...

Może Podmark coś więcej wie. :)

podmark

Podmark nic więcej nie wie, bo i w Polsacie nie wiadomo o Akademii zbyt wiele. Nina się strasznie pogubiła ostatnio i sama chyba nie ma pomysłu na stację komercyjną.

Co do jury programu - Zapendowska z Górniak stworzyły świetny duet w JOŚ. Szkoda byłoby je rozdzielać. Tylko znowu problem byłby ze znalezieniem równie wyszczekanej, wrednej, ale zarazem lubianej postaci - specjalisty od muzyki do Star Academy.

No i w Miśka w jury nie wierzę. A jeśli się to sprawdzi to raczej oglądał tego nie będę - nie znoszę tego przygłupa.

Showmag

Plotki wokół "Akademii Gwiazd"
Choć o polskiej edycji reality show "Star Academy" ucichło już jakiś czas temu, a telewizja Polsat nie potwierdziła obecności widowiska w jesiennej ramówce stacji, pojawiły się nowe plotki dotyczące produkcji formatu.

Według serwisów plotkarskich, "Akademia Gwiazd" miałaby się pojawić na antenie Polsatu już we wrześniu. Mówi się, że program poprowadzą Maciej Rock i Edyta Herbuś, a wśród nauczycieli, którzy będą szkolić i oceniać uczestników wymienia się między innymi Elżbietę Zapendowską.

Przypomnijmy, że w "Akademii Gwiazd" poszukiwane będą nowe gwiazdy polskiej sceny muzycznej. W odróżnieniu od "Idola", uczestnicy widowiska zamieszkają na kilka miesięcy w domu naszpikowanym kamerami, a widzowie codziennie będą mogli śledzić ich zmagania i przygotowania do cotygodniowych występów na żywo.

maniakTV

CytatEdyta Herbuś

Tylko nie Herbuś! :kreci: Wystarczy było spojrzeć na prowadzenie przez nią ''Przebojowych dzieci'', aby stwierdzić, że może sobie nie poradzić z tak wielkim programem jakim jest ''Akademia Gwiazd''!

Sam Rock by nie wystarczył?

mseptember

Jaki ten program będzie wielki to się dopiero okaże, a zależy to między innymi od prowadzących. Nazwa mi się nie podoba, bo "fabryka" to jednak zupełnie coś innego niż "akademia" - a zakładam, że jak ktoś wymyśla/dobiera nazwę, to ma ona związek z charakterem programu..

maniakTV

Na pewno program poprowadzi Maciek Rock. 
Bardzo dobrze ( :prosi: ) - w Idolu pokazał, że nadaje się do takich programów. Przynajmniej nie położy tego programu jak to czasami miało miejsce z Popielewicz czy też Herbuś.  :plask:

W jury zasiądą prawie na 100% Elżbieta Zapendowska - szczerze - mnie to nie dziwi. W końcu jest specjalistką od emisji głosu.   :gwizd:

No i chyba w jury zasiądzie Adam Sztaba.  :szok: Skusili go nowym programem. :)

Po czym tak sądzę? Oczywiście po reklamie programu - Rock, Zapendowska i sztaba zachęcają do wzięcia udziału w programie. :)

Chyba wystarczające sugestie. :]