Droga do Gwiazd, Szansa na Sukces, Zostań Gwiazdą

Zaczęty przez Aaragorn, So, 22 Mar 2005, 01:15:32

Showmag

Hip-Hopowy "Idol"
Wtorek, 18 stycznia 2005, godzina 00:12

Telewizja Polsat szykuje się do produkcji nowego programu zatytułowanego "Hip-Hop Start". Każdy z uczestników będzie musiał m.in. popisać się freestylem lub zarapować znany numer. Najlepszy z nich otrzyma możliwosć nagrania płyty. Program będzie emitowany w soboty lub niedziele po południu, w planach jest 12 odcinków.

[Hip-Hop.pl]

Luxis

Jak myslicie czy jakies nowe programy muzyczne "przyjdą" do nas, do Polski?!? Bo jak narazie u nas były programy: IDOL 1,2,3,4 ; Droga Do Gwiazd 1,2,3,4 ; Twoja Droga Do Gwiazd 1 ; pełno Szansy na Sukces. I nic nowego ciekawego się niezapowiada... Może wy o czyms wiecie? ...

P.S.To mój 101 post   :P

sharkan

Uwazam ze dobrze bybylo aby byl jakis nowy program wlasnie cos takiego. A pamietacie Zostan Gwiazda ????

Mook

Może dojdą, chociaż mi to w sumie wisi- nie oglądam tych programów. No, może początki Idola, kiedy przychodzą sami frajerzy, i jest się z czego smiać. ;]

Luxis

Cytat: sharkanUwazam ze dobrze bybylo aby byl jakis nowy program wlasnie cos takiego. A pamietacie Zostan Gwiazda ????
co to było Zostań Gwiazdą? Bo kompletnie niepamiętam... ?!??

podmark

"Zostań Gwiazdą" to program emitowany chyba w 1997 lub 98 w TVN i prowadzony był przez Ibisza. Tyle wiem, wiecej pustka. Tez tego nie pamietam

sharkan

było to cos takiego że w programie brały udział 5 osob i z kazdego programu wygrywała 1 osoba. I póniej był final z 10 odcinków ( 10 uczestników) i oni wszyscy spiewali piosenki gwiazd i przeistaczali się w nie tzn. w nie przebierali i ten kto wygrał z reprezentował kraj na europejskim "zostań gwiazdą", polka ( 1 edycja) zajeła w niej 2 miejsce ( jako Sinead O'Connor) a w 2 edycji polak ( jako Jamiroqui ; nie wiem jak to sie pisze) zajął 3 miejsce i za 1,2,3 miejsce byla nagroda pieniężna.

Mook

Fakt! Dzięki Sharkan, tym Jamiroquaiem mi odswieżyłes pamięć :) (własnie ten kolo mi się tak wszczepił w mózg ;-)))) ).
W sumie nawet fajny program był.

Luxis

nazwa Zostań Gwiazdą cos mi swita, ale i tak tego niepamiętam...
Pamiętam jeszcze tylko to, że był Mini Playback Show. Tam spiewały dzieci ale z playbacku i się też przeistaczały w gwiazdy... Swoją drogą pamiętam, że ten program miał swietną oglądalnosc i był prowadzony przez panią Walter.
Aha, no i jeszcze jest do dzis Od Przedszkola Do Opola...  :ubaw:  hehe

Pudelek

"Zostań Gwiazdą" też pamiętam. Przewodniczącym jury był Robert Janson (lider zespołu Varius Manx), który strasznie krytykował uczestników.
Programy muzyczne są niezłe. Jednak kwalifikowanie ich do typu reality show jest mocno naciągane ponieważ bliżej im do teleturnieji muzycznych lub transmisji z konkursów muzycznych niz do reality. Jeszcze Idol -to może...
Ale w "Drodze do gwiazd", "Zostań gwiazdą" i "Szansie na sukces" za dużo elementów reality, to nie ma.

Luxis

:buzz:  a czy jak rozmawialismy w danym temacie o Tańcu Z Gwiazdami, to był to reality show, taki oryginalny? chyba nie... co?!!   :hmm:  :obrazony:

Pudelek

Cytat: Łuki:buzz:  a czy jak rozmawialismy w danym temacie o Tańcu Z Gwiazdami, to był to reality show, taki oryginalny? chyba nie... co?!!   :hmm:  :obrazony:

Ale w "Tańcu z Gwiazdami" można chociaż było obejrzeć przygotowania no i odcinek, (który możnaby uznać za epilog), gdzie było pokazane co się działo za kulisami. A w "Szansie na sukces" nie ma czegos takiego. Zresztą w "Drodze do gwiazd" też nie było elementów reality show zbyt dużo...  Już więcej reality jest w 997 lub "Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie"...

podmark

Może i programy muzyczne fajnie się ogląda, ale trzeba również pamiętać, że dają one tylko 5-minutową sławę. Póżniej nikt o nich nie pamięta. Ale takie są realia, najważniejsze aby w odpowiednim czasie zrobić wielkie show...

Rosa

Cytat: podmarkMoże i programy muzyczne fajnie się ogląda, ale trzeba również pamiętać, że dają one tylko 5-minutową sławę. Póżniej nikt o nich nie pamięta. Ale takie są realia, najważniejsze aby w odpowiednim czasie zrobić wielkie show...
Och, nie zawsze.
Ewelina Flinta wydała pierwszą płytę (potem drugą) a teraz wystąpi w Sopocie dzięki Idolowi. To samo można powiedzieć o zwyciężczyni tegorocznego Opola czyli Brodce. One zdecydowanie wykorzystaly swoją szansę.

podmark

CytatOch, nie zawsze.
Ewelina Flinta wydała pierwszą płytę (potem drugą) a teraz wystąpi w Sopocie dzięki Idolowi. To samo można powiedzieć o zwyciężczyni tegorocznego Opola czyli Brodce. One zdecydowanie wykorzystaly swoją szansę.

NO nie zawsze, ale jak już bierzemy "Idola" pod uwagę, to ile tak naprawdę osób zrobiło z tej 30 finalistów pierwszych trzech edycji( czwartą zostawiam, żeby mieli czas na wydanie płyty) ??? Są sporadyczne przykłady zrobienia kariery i to takiej, która by nie gasła kilka miesięcy po zakończeniu programu.