Casting na uczestników

Zaczęty przez joker, Nd, 16 Gru 2007, 00:20:50

romashran

Hehehe jakiś prowokator musi się znaleźć, aby nie wiało nudą :P

P.S. jak już to romashran

Pozdro

gulczas

Cytat: PanterkaHej.
Sluchajcie mam pytanie... a jsli dostaje sie ktos kto ma stala prace ... wiem ze uczestnicy wracaja do miejsca pracy po programie... to jak to jest rozwiazywane? bierze sie urlop bezplatny ?
Musiałabyś dopogadać się z pracodawcą.Pracodawca z tego co wiem nie musi Ci dać urlopu ani płatnego ani bezpłatnego jeśli akurat w danym terminie jest mu to nie na rękę.Jeśli masz duże parcie na szkło ;) to zawsze możesz się zwolnić lub porzucić pracę.

chatiflatt wspominał o zwolnieniu chorobowym.Wiem że w tym kraju nie ma rzeczy niemożliwych :D jeśli jednak ktoś jest na chorobowym i idzie do BB gdzie może dostać zadanie wymagające wysiłku fizycznego to jak to się ma do leczenia?Czy ZUS i pracodawca czy tam ewentualnie uczelnia nie powinny zareagować w takiej sytuacji?

molko

odnośnie kandydatów do BB i inteligencji to myśle, że ludzie inteligentni mają tysiące ciekawszych pomysłów na siebie oraz jak siebie realizować... i wątpie czy Einstein wziąłby w czymś takim udział ;P

Panterka

Cytat: gulczasMusiałabyś dopogadać się z pracodawcą.Pracodawca z tego co wiem nie musi Ci dać urlopu ani płatnego ani bezpłatnego jeśli akurat w danym terminie jest mu to nie na rękę.Jeśli masz duże parcie na szkło ;) to zawsze możesz się zwolnić lub porzucić pracę.
Mysle ze nie musialabym sie w moim przypadku zwalniac... poza tym njie wiem czy ludzie tak po prostu dla BB porzucaja prace bo nie ma sie pewnosci ile sie tam bedzie a nawet jesli dluzszy czas niz miesiac to przeciez po wyjsciu trzeba za cos zyc... no przynajmniej mnie nie satysfakcjonowaloby szukanie nowej pracy bo moja mi sie za bardzo podoba :D

A czy za sam pobyt , bez wygranej, dostaje sie jakies pieniadze?

FK

Cytat: molkoodnośnie kandydatów do BB i inteligencji to myśle, że ludzie inteligentni mają tysiące ciekawszych pomysłów na siebie oraz jak siebie realizować... i wątpie czy Einstein wziąłby w czymś takim udział ;P
Na litość boską! Czy tylko poziom inteligencji jest dla Was wyznacznikiem wzięcia udziału w BB?! A skąd pewność, że Einstein nie wziąłby w tym udziału?! Mówcie za siebie! Wq...a mnie już to całe gadanie o INTELIGENCJI.
KAŻDYM kierują inne pobudki, żeby wziąć udział w takim widowisku.
A czy ktoś z Was pomyślał, jakie na przykład..? Nie... Lepiej pisać, że BB jest dla ćwirćinteligentów  :sciana:

Zołza

Efcia najpierw trzeba sie tam  dostac:P ;)
Ja znajac realia  kastingow  prowadzonych przez endemol /TVN  i majac realacje z pierwszej reki z obecnych kastingow uwazam ,ze to jakis "inny " program  niz wczesniejsze 3 produkcje:)
Ale swoja droga  skoro wiekszosc uwaza ze to program dla cwiercinteligentow  to po co wyslala zgloszenia do nastepnej edycji i po co wogole oglada to badziewie a juz tym bardziej dziala na forum o tej tematyce :P
Dawno sie tak nie usmialam:)

Jason

Cytat: Piorun
Poza tym z wypowiedzi niektórych wynika, że do BB5 mogą się dostać tylko jacyś idioci - świry chcące sie j***ć przed kamerami.
nie ogólniaj. Skąd takie informacje, ze TYLKO tacy? To, ze ktos sie w ten sposob mogl dostac, nie oznacza, ze kazdy.

Cytat: molkoodnośnie kandydatów do BB i inteligencji to myśle, że ludzie inteligentni mają tysiące ciekawszych pomysłów na siebie oraz jak siebie realizować...
następny... ehhh... to, ze mnie obrazasz takimi slowami, to mam w PIIIIIP ale nie obrazaj tez innych, rowniez z tego Forum

Cytat: ZołzaAle swoja droga skoro wiekszosc uwaza ze to program dla cwiercinteligentow to po co wyslala zgloszenia do nastepnej edycji i po co wogole oglada to badziewie a juz tym bardziej dziala na forum o tej tematyce :P
zgadzam sie w 100%. Nikt wam narzekającym nie karze tego oglądac. Przeciez skoro to dla nieinteligentnych to jesli to oglądacie to sami siebie nazywacie nieinteligentnymi! No chyba ze takie o sobie macie zdanie... O zglaszaniu sie i potem narzekaniu to juz nie wspomne...

antuanet77

Cytat: Jasonniewygodnych pytan i pytan o sex bedzie pelno i na tym to sie bedzie opieralo.

(badz inni nadają sie lepiej - ot takie pocieszenie).

A na castingu bylem w 100% sobą. .

wiem o tym, byłam na to przygotowana, lubię gadac o seksie i zaginac w tym temacie, to samo próbowałam na castingu i...dostałam po nosie. Udowodnili mi, że nawet w tym temacie mozna mnie zagiąć i zagięli. Fajnie było im dokuczac o seksie, ich żonach itp. Pogadaliśmy sobie o sprawach estetycznych i mechanicznych mojego wibratora, nic sobie nie zrobiłam jak mi go zaproponowali zabrac do domu BB. Ale jak mnie zaczęli maglować w temacie, który ode mnie wyciągnęli to padłam. Zapytali o marzenia erotyczne, powiedziałam, ale jak chcieli abym opowiedziała ze szczegółami co bym robiła w tym marzeniu to trochę klapłam. Ja to bym im mogła to opowiedzieć, ale czułam,że to nowe dla mnie takie przed kamerą, mogę dziwne wypaść ,zacznę się jąkać, nie bedzie to naturalne. A zaczynając musiałabym ujawnić coś z zycia osobistego-seksualnego z mężem. Jak znam życie i ich czepianie się słówek, to zaraz by obsmarowali jego, a tego nie chciałam. To moje zycie ,nie mojej rodziny. Ot co. Byłam sobą z tymi głupotami, ale pewnych rzeczy nie chcę mówić, poza tym ja nie chciałam tak do konca iść do BB5, nie wiem po co poszłam na casting? Z ciekawości? Z próżności, Bo nie kazdego biora? Z nadzieji i starych marzeń?
Wiem jedno, casting położyłam, nie dlatego,że nie powiedziałam o tym marzeniu seksualnym, ale dlatego, że po ich tekstach i znudzonej minie już wiedziałam,że odpadam. Nie umiałam nic mądrego wymysleć na koniec, a poza tym po przeczytaniu tylu rzeczy od osób na castingu bardzo się kontrolowałam na tym co oni robią, analizowałam ich, a zapomniałam o samym wystepie. To mam za swoje. I wiem, ze ja jestem taka jak większość innych osób, oni szukają 20 osób, które czymś się wyróżnią. Najciekawsze osobowości. Nie mam o to pretensji do nikgo. Jeśli ktoś nie wierzy w siebie, jak ma sie zareklamować? Żal mi tylko 200 stówek wydanych na przejazd, tyle możnaby było kupic za to. NIe płacz nad rozlanym mlekiem.

ten cały casting ma za zasdanie wyeliminowanie jednostek aspołecznych, niebezpiecznych, itp.
Sposób prowadzenia ma na celu nie obnażenie uczestnika, ale odkrycie jego prawdziwego ja. Ludzie pokazuja się tacy jacy chcieliby byc widzeni.
Biorą ludzi nie zdesperowanych gotowych na wszystko, a ludzi ciekawych, mogacych wnieść coś do programu, lub osoby normalne, spokojne, a budzące sporo kontrowersji. Pomyslcie, ale tak szczerze. Kogo oni ostatnio wzieli:
1.lezbijka- Magda :kreci:
2.filozof-Adrian :hmm:
3.agresor-Tomek :boks:
4.uzalezniona-Kaśka L :vomit:
5.ekshibicjonistka-Kaśka S :buzz:
6.leserka i srojnisia-Jolka :los:
7.lowelas-Marco :love:
8.pank-Gerard :devil:
9.romantyczka-Ewelina:wisienka:
10.łamacz serc-Mirek :yeah:
11.prowokatorka-Aśka :terefere:
12.ciapciak-Mariusz SZ :pa:
13.zbuntowany-Paweł:gwizd:
14.niewinna-Paulina :aniolek:
15.wrażliwiec-Grzegorz :bye:
16.błazen-Bartek :bravo:
17.lizus-Iza :zabek:
18.lanserka-Kaska W :prosi:
19.nudziara-Agata :obrazony:
20.krytykant-Zosia  :nie!:
21.zbereźnik-Marian :P
Macie tutaj wszystkie grupy społeczne, każdy się na swój sposób lansował. Nie widzę tu nienormalnych. Nawet Pęczak ze swoimi wybuchami stanowi normę. Ile jest takich facetów co bez powodu bije kobiety. Kaśka po alkokolu do alkowy, ile jest takich babek? masa ludzi zachowuje sie tak i nie wolno oceniac tych ludzi, bo sami pewno nie bylismy lepsi. Dzis mamy po 30 lat, dzieci i rodziny, ale kiedyś? Młody, sam, krew w żyłach nie woda. Jak głosi cytat z bibli; "Drzazgę widzisz w obcym oku, a belki w swoim nie widzisz."
Czy przez was nie przemawia zazdrość? Gusta sa różne i każdy chce oglądać co innego, nie jest to z przyczyn od TV niezaleznych możliwe, aby zadowolić wszystkich na raz.

kryki

antuanet77 no postarałaś sie ale troche niezgodnosci w twej wypowiedzi mozna zauważyc.

Cytat: antuanet771.lezbijka- Magda  
2.filozof-Adrian  
3.agresor-Tomek  
4.uzalezniona-Kaśka L  
5.ekshibicjonistka-Kaśka S  
6.leserka i srojnisia-Jolka  
7.lowelas-Marco  
8.pank-Gerard  
9.romantyczka-Ewelina:wisienka:
10.łamacz serc-Mirek  
11.prowokatorka-Aśka  
12.ciapciak-Mariusz SZ  
13.zbuntowany-Paweł:gwizd:
14.niewinna-Paulina  
15.wrażliwiec-Grzegorz  
16.błazen-Bartek  
17.lizus-Iza  
18.lanserka-Kaska W  
19.nudziara-Agata  
20.krytykant-Zosia  
21.zbereźnik-Marian  

Piszesz ze wzieli osoby ktore mogły wnieść cos do prograamu a co według ciebie wniosł Gerard, Agata, Grzegorz, Wiśniewska i Zoffia

Jak dla mnie osobami ktore były najlepsze w tym programie to Mariusz i Paweł dwaj no0rmalni zabawni ludzie ktorym potrzeba była troche czasu aby sie rozroznili

Piorun

Cytat: Jason
Cytat: Piorun
Poza tym z wypowiedzi niektórych wynika, że do BB5 mogą się dostać tylko jacyś idioci - świry chcące sie j***ć przed kamerami.
nie ogólniaj. Skąd takie informacje, ze TYLKO tacy?

Czytaj całe zdanie: "Z wypowiedzi niektórych wynika, że tylko tacy."

Cytat: JasonTo, ze ktos sie w ten sposob mogl dostac, nie oznacza, ze kazdy.

Wiadomo, że wszyscy nie będą podobni. Szukają różnych ludzi żeby nie było nudno.

Cytat: molkoodnośnie kandydatów do BB i inteligencji to myśle, że ludzie inteligentni mają tysiące ciekawszych pomysłów na siebie oraz jak siebie realizować... i wątpie czy Einstein wziąłby w czymś takim udział ;P

A co do tej sprzecznej inteligencji to chyba nie każdy jest Einstein'em, może ludzie jakoś wybitnie inteligentni tj. np naukowcy nie dostaną się z tego powodu jak już ktoś napisał nudne byłoby oglądanie ludzi czytających książki czy rozmawiających o jakichś problemach ludzkości xD Poza tym tacy wolą poczytać w domu, no i człowiek inteligenty to nie musi być jakimś "supermózgiem" (xD), po prostu chce przeżyć fajną przygode bo mu się nudzi (yyy... to chyba ja :D)

romashran

HEJ, Witajcie:)

I jak tam? Macie jakieś info, czy jeszcze trwają castingi (pierwszy etap)?

Pozdrowionka

Jason

no tego nikt nie wie... wie ktos? :P czy juz skonczyli i teraz czekac na telefon czy tez jeszcze dzwonią i zapraszają na pierwszy etap? a moze juz do kogos dzwonili i zapraszali na drugi?

romashran

heheh Jason własnie :)

Tyszzzz mnie nurtuje to pytanie - trzymają w napięciu niczym Hitchcock :)

Pozdrowionka

kryki

Cos niechca do mnie dzwonic a dwa tygodnie temu wysłałem zgłoszenie cos nie dobrze sie dzieje:)

Moze casting dla ludzi mieszkajacych daleko od wawyt zostanie przesiuniety do wrocka :P tak sobie tłumacze

p.s Podmark czy czasem nie udzielalłeś sie na forum prosejonala jak isnia ło te dorum??!!!

romashran

Cytat: krykiCos niechca do mnie dzwonic a dwa tygodnie temu wysłałem zgłoszenie cos nie dobrze sie dzieje:)

Najpierw dzowonia do VIPów hehehe i kasiorą nęcą :P My to wymy musili im dopłacić do interesu.

Pozdrowionka