Milionerzy

Zaczęty przez Showmag, Wt, 11 Wrz 2007, 04:09:05

podmark

Cytat: molkoanalogicznie po wakacjach ludzie są spłukani i przecież są nowe programy lub kontynuacje... hmm?
Ja tych badań nie przeprowadzałem :]. W każdym bądź razie w okresie styczeń-luty i lipiec-sierpień spada zainteresowanie reklamodawców.

A co do Milionerów - u nas podobno nie będzie czwartego koła ratunkowego. Było wiele spekulacji, że będzie to zmiana pytania, jednak wszystko wskazuje na to, że pozostaną trzy koła (tak chyba mówione jest nawet w zapowiedzi).

Pudelek

Ale ma być chyba 12 zamiast 15 pytań do miliona...

Exile

Nic z tego nie będzie - jakiejś promocji brak, poza tym powrót Koła Fortuny udowodnił, że takie kam beki nie mają siły przebicia...

chatiflatt

ale Koło powróciło, jak dla mnie, w baaardzo złym stylu. Najmniej ciekawym elementem jest sam prowadzący, który powinien być przecież dźwignią tego programu [t-szysta pię-ć-dziesią-t za spółgłoskę mnie nie przekonało :/]

W Milionerach Urbański świetnie prowadził grę z uczestnikami, namawiał ich [rzecz jasna nie na siłę] na zmianę decyzji, naprowadzał na możliwość skorzystania z innej opcji. Kiedy gra toczyła sie o duże pieniądze, gracz wybierał poprawną odpowiedz i był przekonany, a Urbański rzucał swoje Wiesz, masz jeszcze 3 pozostałe odpowiedzi, i 2 koła ratunkowe, nie spiesz się nienawidziliśmy go. Kiedy robił to samo przy błędnym wskazaniu gracza, kibicowaliśmy by ów szczęśliwiec 'wziął to pod uwagę'. Emocje. A ludzie lubią emocje. Myślę że jeżeli nie spartolą wykonania to Milionerzy mogą na powrót stać się hitem.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Exile

Ale przyznasz, że mało kto wie o powrocie Milionerów.

podmark

Mało kto ? Na finale Tańca z Gwiazdami obwieścił to Hubert Urbański, od listopada lecą spoty zachęcające do wzięcia udziału w programie, teraz pojawiły się bilboardy "Zobacz, jak zmienili się Milionerzy" i reklama informujący, od kiedy będzie emisja. Kolejny nowy spot pojawi się dopiero kilka dni przed pierwszą emisją (pierwszy odcinek nowej serii nagrany będzie w weekend). Wie o tym sporo osób, a jeszcze więcej się dowie, kiedy w przyszłym tygodniu TVN zacznie intensywnie promować powrót tego programu.

lukasz000

Do milionerów pozostało jeszcze dwa tygodnie , a program zaczną nagrywać od piątku , a powrót milionerów już reklamują. I napewno sporo osób będzie oglądało na początku milionerów.Później będzie gorzej jeśli nie zmienią pory , bo jak wiadomo im bliżej lata , tym mniej osób siedzi przed telewizorem o 18.00. Co nie oznacza , że powroty się nie sprawdzają. To że Koło fortuny ogląda około 2 mln widzów to i tak dużo mając na uwadzę porę emisji , kiedy są Fakty , wydarzenia i wieczorynka , która osiąga dobre wyniki oglądalności.

Luxis

Już jutro pojawią się na wizji :devil: nie mogę się doczekać...
Moi znajomi wszyscy o tym mówią, nie znam osoby która by o tym nie wiedziała i wszyscy chcą zobaczyć początek nowej edycji... billboardy są widziałem już u nas kilka, TVN w tv też promuje ostro, także licze na sporą widownię
Jako ciekawostkę powiem, że w naszej nowej edycji ktoś wymyslił jakiś prawdopodobnie bardzo ciekawy i znaczący efekt świateł w programie, bardzo się to spodobało brytyjskim obserwatorom i są zainteresowani wprowadzeniem tego w innych edycjach zagranicznych ;)
P.S.Prawdopodobnie w TVN na jesień zagości kolejny hitowy znany na świecie teleturniej 1 kontra 100.

czyżby w Polsce spowrotem ożyła moda na teleturnieje?? szkoda, że Polsat nie ma już GCNG

chatiflatt

W Warszawie na każdej większej ulicy jest billboard promujący 'Wielki powrót' ;)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Kardines

Ja widze kilka razy reklamy w TV i w radiu. A co tej pory emisji to jednak powinno im wyjsc na dobre. przegladnalem co jutro poza milionerami leci o tej porze i sa same powtorki albo jakies malo interesujace badziewia :P Zobaczymy jaka ogladalnosc bedzie.

FK

Cieszę się przeogromnie na powrót Milionerów. Emisja w soboty i niedziele. Czy ktoś ma info o ewentualnych powtórkach..?

Cytat: Luxisszkoda, że Polsat nie ma już GCNG
Ubolewam i wspominam z rozrzewnieniem i łzą w oku :)

podmark

Powtórki będą w poniedziałki i wtorki o 11:00 :).

Co do GCNG - nie opłacało się utrzymywać drogiego w produkcji programu, który po przeniesieniu na 17:45, zamiast spodziewanego wzrostu oglądalności, miał udziały na poziomie średniej stacji.

FK

Dzięki - podmark - za info o powtórkach.
Pora średnia, ale... Dla chcącego nic trudnego.
Jeśli chodzi o GCNG oglądalność mnie nie interesowała. Bardziej kwota w walizce ;)

kryki

Dobrze ze jest o 18 gdyz moze nasz ukochany BB bedzie miał srednia ogladalnosc ok miliona ludzkosci na jeden odcinek:)

A co do milionerów.
Sadze, iz na poczatku ogladalność bedzie magicznie duza ale wraz z czasem bedzie malec i utrzyma sie tak ok 3mln na odcinek to i tak dobry wynik gdyz ostatnio TVN nie odnosi zadnych sukcesów

FK

Ale czemu miałaby oglądalność spadać..? Jeśli Urbański będzie budował atmosferę napięcia, jak zwykle - będzie dobrze.

No i właśnie... Dziś byli Milionerzy a ja zapomniałam o nich na śmierć.
Jakie wrażenia po pierwszym odcinku?

EDIT:
Już wiem. Chłopak wygrał 20 tysięcy. Brawo :bravo: