Casting na uczestników

Zaczęty przez joker, Nd, 16 Gru 2007, 00:20:50

truski

ja tez zdeklarowalam sie w ankiecie jako "bi", może dlatego tak ten temat wiercili. Bylam na castingu z kolezanką, która tez jest "bi" i pytali cy my razem, jej tez kazali sie rozbierac. Od niej natomiast otrzymywali szczególowe odpowiedzi, jakie chcieli uslyszec, ja dyplomatycznie wybrnełam z sytuacji z rozbieraniem, nie oszczedzilam im zwierzen o samozaspakajanie sie i czestość stosunków, ale sami nie widzieli czy ich wkrecam, stosujac psychologiczne sztuczki czy mowie prawde. oczywisci pytania o prysznic, na samym wstepie. Spotkalam kilka osob na castingu bo troche sie zakorkowalo jak sami to nazwali,, ale normalnie chyba to sie nie zdarzalo.

chatiflatt

Jason i truski - wy na serio jesteście Bi czy skłamaliscie żeby do Was zadzwonili?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

FK

Pisałam Wam o informacji na temat zgłoszenia..? Właśnie dostałam odpowiedź:

Dziękujemy za zgłoszenie.

Przed Tobą kolejny krok!
Wyślij sms na numer 7232 o treści BB (Opłata: 2 zł/ 2,44 z VAT/ sms; Regulamin: Gazeta TV4 str.421), aby otrzymać kod identyfikacyjny i wypełnij ankietę na stronie https://endemol.pl/casting
Wyślij też swoją prezentację (do 5 MB) na adres [email protected], pamiętaj, żeby w tytule maila napisać swoje imię i nazwisko oraz uzyskany kod identyfikacyjny.

Wielki Brat wzywa!

Jason

Cytat: chatiflattJason i truski - wy na serio jesteście Bi czy skłamaliscie żeby do Was zadzwonili?
serio serio. A co?

chatiflatt

Jason - nic nic.

Muszę więc przejrzeć Skrzynke, może coś doszło ;)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

truski

ja jestem "bi", nigdy bym nie napisala czegos, co nie jest prawda tylko dlatego aby dostac sie do programu adz aby zrobic na kims wrazenie. jestem szczera i cenie sobie szczerosc, oczekujac lojalnosci i szacunku w traktowaniu mojej osoby. Mialam mylna wrazenie co do programu, naprawde zaluje ze wzielam udzial w castingu, bo to czysta manipulacja. ja mam silny charakter i za duzo obserwuje i analizuje, co zauwazyli podczas castingu, wiec moglabym pokrzyzowac ich niektore plany, poza tym nie dalabym sie ustawiac i nie zgodzilabym sie wykonywac ich polecen czy byc w rlacjach z osobami, tak jak oni sobie tego zycza., to jednak nie dla mnie, pozdrawiam i zycze powodzenia tym, ktorzy naprawde chca sie tam zostac bo wiem ze sa takie osoby, ktre obsesyjnie pragna sie tam dostac. buziam

chatiflatt

otrzymałem tę samą wiadomość co FK, ale to nic nowego nie mówiący newsletter.
A więc casting jeszcze troche potrwa.
Barbara Weston

FK

Pisałeś, że wysłałeś ankietę, więc po kiedy info, że masz ją wysłać..? A prezentację trzasnąłeś? :)

chatiflatt

chodzi Ci o filmik? nie, nie mam ni sprzętu ni odwagi ;)
Może skorzystam raz jeszcze z kodu i wyślę ankietę mejlem.
Barbara Weston

Jason

nie czaje, tez dostalem takie info na mailu. Ale jak ktos juz byl na castingu to tez ma wysylac filmik? bez sensu

chatiflatt

to jest newsletter wysyłany automatycznie do wszystkich którzy pozostawili adres mejlowy na początku. Po co masz wysyłać cokolwiek? Byłeś już na castingu, więc nie starasz się o ponowny w nim start.
Barbara Weston

Exile

Ech... no i widać, że kolejny BB będzie niestety podobny do BB4, znać po tym jakich ludzi szukają - żeby ich zmanipulować i zrobić sensację.

Rosa

BB5 jeszcze nie ma więc ciężo powiedzieć jaki będzie. Cieszę się że szukają ludzi a nie tylko pseudovipków a to jakie pytania zadają na castingu nie świadczy jeszcze o tym kogo rzeczywiście wybiorą.

chatiflatt

Ale takie pytania oraz, poniekąd, sposób doboru ludzi na podstawie ankiet początkowych [z których wbrew pozorom można bardzo wiele wyczytać, dowiedzieć się o potencjalnym castingowiczu] pokazują, co będzie rzeczą priorytetową w BB5. W tym więc niewiele będzie najbliższa edycja odbiegać od poprzedniej.

Truski, piszesz, że łatwo wybrnęłaś z pytań, stosując sztuczki psychologiczne. Że komisja nie wiedziała kiedy kłamiesz, a kiedy mówisz prawdę. Wzburzyłaś się natomiast na fakt, iż kazano Ci się rozebrać [od razu zaznaczam - co istotne - nie pochwalam tego zadania]. Nie zauważyłaś, że badano w ten sposób Twoją wiarygodność? I to, czy w przyszłości dasz się podporządkować, czy to grupie, czy produkcji? Jeden z pierwszych 'testów' zapewne. Jason niejako go przeszedł, powiedział, że nie wstydzi się swojego ciała, a wydane polecenie wykonał.
Barbara Weston

Rosa

A co właściwie znaczy to "rozebrać" na castingu? Jeśli do naga to nie dziwię się jeśli ktos się nie rozbiera, natomiast jesli tylko do bielizny to nie ma w tym nic złego. Jak ktos wstydzi się swojego ciała to ten program jest zdecydowanie nie dla niego.
"kazali się rozebrać jak pod prysznicem" czyli wg mnie do bikini. Przez 3 miesiące w programie czlowiek musi sie kąpac i musi być świadom tego że te jego kąpiele BĘD¡ pokazane widzom ale z drugiej strony nie ma nakazu kąpieli nago. Przypominam że Jolka kąpała się w bikini i wygrała, Kaśka zajeła drugie miejsce, Paulina kąpała się topless i odpadła po pierwszych nominacjach.
Jasne, ładna dziewczyna która szybko rozbierze się przed komisją ma duzo latwiej dostać się do programu ale w BB nie występują tylko tacy ludzie. Teoretycznie każdy może się dostać, w praktyce tak jak w życiu niektórym jest łatwiej i trzeba się z tym pogodzić.

Jak ktos jest na tyle odważny, wie na co się pisze  to niech startuje. Tysiące ludzi na świecie wzielo już udział w BB , niektorzy zrobili karierę, niektórzy przeszli załamania nerwowe, BB jest dla ludzi ale z pewnością nie dla wszystkich.