Casting na uczestników

Zaczęty przez joker, Nd, 16 Gru 2007, 00:20:50

molko

ja wiem, że nigdy się niedostane do programu z powodu kierunku studiów czyli socjologia... takich z zasady nie biorą, bo zbyt mogliby namieszać :P

Toni

Szkoda,że kasting odbędzie się na zasadach tak jak do poprzedniej edycji. Tak więc w domu znajdą się osoby znowu które w jakimś stopniu się znają. Nie powinno tak być! No i już wiadomo,że edycja nr 5 wystartuje najwcześniej w kwietniua  nie marcu jak było podane na samym początku. Fakt,bo na szybko musiały być kastingi i później eliminacje przeprowadzane.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

podmark

Cytat: ToniNo i już wiadomo,że edycja nr 5 wystartuje najwcześniej w kwietniua  nie marcu

A skąd takie wiadomości ? Może oparte o regulamin castingu ?  :ubaw:

W regulaminie jest mnóstwo błędów - tzn. wiele rzeczy nie zmienili w starym regulaminie. Wyszło z tego to, co wyszło. Drugi kwartał to dla telewizji - sezon wiosenny. BB 5 wystartuje w marcu :).

A co do castingu - forma otwarta jest dużo tańsza od formy zamkniętej, więc to logiczne, że tnąc koszty po całości robi się eliminacje regionalne.

joker

Moim skromnym zdaniem pierwszy etap castingu powinien wyglądać tak, że wszyscy którzy się zgłoszą powinni nakręcić 5 min. film o sobie i im wysłać - dzięki temu można by było wywalić już na pierwszym etapie połowę osób, która robi tylko sztuczny tłok i łatwiej by pózniej można było zorganizować zamknięte przesłuchania.

Jason

info z oficjalnej:
Cytat3 marca startuje piąta edycja programu Big Brother, jednak już od stycznia na naszej stronie poprowadzimy internetowy casting na mieszkańców domu BB w podwrocławskich Bielanach. Chcesz pójść w ślady Jolki, Adriana, Kaśki albo Outlawa? Tylko tutaj będziesz miał niepowtarzalną szansę wejścia do programu "na skróty", właśnie poprzez stronę bb4.tivi.pl.
czyli nie w kwietniu. A castingow beda chyba 2 rodzaje, jeden jak wczesniej, drugi przez neta przez oficjalna (pewnie tak jak wybierali Outlawa)

outsider240989

a strona  z castingiem  nie działa drugi krok znaczy ehhhhh te tv 4

Jason

Cytat: outsider240989a strona z castingiem nie działa drugi krok znaczy ehhhhh te tv 4
tez mialem taki problem. Jak sie robi drugi krok wciskając 'nastepny krok' to wychodzi jakis błąd. Ale wystarczy cofnąć stronę wciskając 'wstecz' czy co tam macie w swojej przeglądarce, po prostu sie cofnac do poprzedniej strony i wtedy wychodzi krok 2. Przy przejsciu na krok 3 jest tak samo i przy wyslaniu zgloszenia tez. Normalnie masakra. Na koncu mi wyszlo, ze zgloszenie przyjete, ale pewien nie jestem czy wszystko jest ok. 2 razy przez to wysylalem zgloszenie. Mam nadzieje, ze dojdzie. No i ze oddzwonią ;)

Toni

Dla mnie też było zdziwieniem,że w regulaminie podano ze Big Brother 5 wystartuje w drugiej dekadzie 2008r no czyli nie wcześniej niż w kwietniu,lecz faktycznie na bb4.tivi.pl podano ze start 3 marca. Tez tak dziwnie że w poniedziałek. Czyżby program Ring był teraz emitowany w poniedziałki? Być może chcą by Ring był emitowany o godz 20:00 a wówczas bezpieczniejszy jest poniedziałek niż niedziela bo konkurencja Tańca z gwiazdami 7 (co do M jak miłość) który najprawdopodobniej ma wystartować już na wiosnę.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

podmark

Cytat: ToniBig Brother 5 wystartuje w drugiej dekadzie 2008r

Kwartał, a dekada to coś zupełnie innego :). Dekada oznacza 10 (dni, lat - to najczęściej).

Co do startu - być może przeniosą Ringi na poniedziałek o 21:00 , jak to jest w Niemczech. A co do konkurencji - to właśnie w poniedziałki BB miałby gorzej w konfrontacji z M jak Miłość, aniżeli z Tańcem. A najprawdopodobniej "specjaliści" ze strony pomylili daty  :los:

A odnośnie samego castingu na uczestników - najlepsze jest to, że na tej samej stronie głównej bb4.tivi.pl są dwa odnośniki - jeden prowadzi do strony Endemola (info o smsach, regulamin), a drugi do strony, gdzie trzeba wpisać maila, a oni odpiszą - znowu oznaka profesjonalizmu  :los:

FK

I zapewne na pozostawionego przez potencjalnego uczestnika BB5 maila przyjdzie link do strony, w której jest informacja o sms'ie zgłoszeniowym i regulaminie. I koło się zamyka. Z ciekawości zostawiłam maila - zobaczymy,  jaka przyjdzie informacja :los:

Jason

No to juz wiemy jak bedzie wyglądal internetowy casting:

CytatJuż niebawem na stronie bb4.tivi.pl wystartuje Big Brother Wyścig, czyli internetowa zabawa, która umożliwi Wam wejście do domu Wielkiego Brata piątej edycji programu, absolutnie niezależnie od oficjalnego castingu prowadzonego przez Endemol Polska!

W czwartej edycji programu Big Brother w domu Wielkiego Brata mieszkało w sumie ponad dwudziestu mieszkańców! Jeśli wierzyć producentom - kolejna edycja będzie jeszcze ciekawsza, jeszcze bardziej emocjonująca i jeszcze bardziej wciągająca!!! Ffirma Endemol Polska już rozpoczęła tradycyjny casting na mieszkańców domu (szczegóły na naszej stronie), my natomiast rozpoczynamy swój BB Wyścig, czyli casting-zabawę, która jak najbardziej poważne umożliwi niektórym z Was wejście do domu Wielkiego Brata na skróty w roli pełnoprawnego mieszkańca!!! Przez miesiąc będziemy stawiać przed Wami specjalne zadania i czekać na Wasze video materiały. Najpopularniejsi z Was dostaną szansę wejścia do domu! A więc szykujcie już swoje komputery i kamerki! Startujemy już niebawem!

https://bb4.tivi.pl/NewsDisplay.aspx?newsId=1052

A tak w ogole to wyslal ktos juz ankiete?

chatiflatt

zostawiłem maila juz dawno, żadna info do mnie nie dotarła :/
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

FK

Cytat: JasonA tak w ogole to wyslal ktos juz ankiete?

Aby wysłać ankietę musisz mieć kod aktywacyjny. Dostaniesz go wówczas, kiedy wyślesz sms i wrzucisz grosika do skarbonki Producenta. Przynajmniej tak było przy castingu do BB 4.1. Sądzę, że teraz jest nawet taka sama ankieta.

Jason

tak, ta sama. No ja wiem, ze smsa trza wyslac i wyslalem. Ankiete tez, ale jest jakis blad, bo 2 krok nie wchodzi. Dopiero po cofnieciu strony sie pojawia. Tak samo 3 krok i tak samo wyslanie calej ankiety. Napisane bylo na koncu, ze wyslano i zadzwonią jesli sie zakwalifikuje do kolejnego etapu, no ale nie jestem pewien  czy to doszlo. Wiec sie pytam czy ktos wysylal i mial taki sam problem?

Showmag

Trwa casting do "Big Brother 5"
Od grudnia 2007 roku trwają poszukiwania uczestników do piątej edycji "Big Brother'a", która wystartuje już 2 marca. Wiadomo, że w programie weźmie udział ponad 20 osób.

Jeden ze sposobów, aby dostać się do reality show to wysłać SMS pod odpowiedni numer, wypełnić internetową ankietę i wziąć udział w tradycyjnym castingu. Drugi sposób - który wystartuje już niebawem - to przystąpienie do internetowej zabawy, w której będą mogły wziąć udział osoby posiadające konto na oficjalnej stronie "Big Brother'a" oraz wyposażone w kamerę internetową. Użytkownikom serwisu będą zlecane zadania specjalne, a najpopularniejsze osoby otrzymają szansę wzięcia udziału w piątej edycji "Wielkiego Brata".

Jednocześnie twórcy programu oczekują na propozycje widzów dotyczące formuły "Big Brother 5" a także zadań tygodniowych.