Milionerzy

Zaczęty przez Showmag, Wt, 11 Wrz 2007, 04:09:05

Luxis

Ale było zaskoczenie w TzG super :P bardzo się cieszę, i mam nadzieję, że powrót będzie w wielkim stylu i coś czuję, że oglądalność będzie wysoka ;) oby

podmark

Nowa edycja "Milionerów" wystartuje 19 stycznia. Teleturniej będzie nadawany w soboty i niedziele o 18:00.

joker

Pora emisji jak dla mnie spoko - w soboty i w niedziele nie ma nic ciekawego w tv do oglądania o tej porze :/

Don

Cytat: podmarkNowa edycja "Milionerów" wystartuje 19 stycznia. Teleturniej będzie nadawany w soboty i niedziele o 18:00.
A moje wiewiórki mówią, że Twoje newsy są przeterminowane. Produkcja Milionerów jest w lesie i jeśli wystartuje w styczniu to będzie to - za przeproszeniem - kupa.

joker

program na sobotę 19.01.2008 - https://tvn.pl/2008-01-19,8006985,176,program.html
program na niedzielę 20.01.2008 - https://tvn.pl/2008-01-20,,176,program.html

jeśli nic nie zmienią to program rusza w pod koniec stycznia.

Kardines

Danie o 18:00 nie jest zbyt dobre jak dla mnie. O tej godzinie żaden program nie ma takiej oglądalności jak po 20 w prime - time, wiec wielkiego sukcesu raczej nie bedzie.

podmark

TVN walczy teraz o pasma, które wcześniej sobie odpuścił. To logiczne - późniejsze godziny mają już zajęte, więc teraz schodzą w dół.

CytatO tej godzinie żaden program nie ma takiej oglądalności jak po 20 w prime - time

Prime time to w naszym kraju godziny 18-23. I nie zgodzę się z Tobą. Jakoś nadawane kilka lat temu "Najsłabsze ogniwo" miało niewiele ponad milion, a było nadawane o 20:00. W tym samym czasie o 18 Polsat nadawał "Pierwszą miłość", która wyciągała ponad 3 miliony. I po raz kolejny powtarzam - tu nie tak bardzo chodzi o miliony, ale o udział w rynku. No i dobry program nawet o nieatrakcyjnej porze będzie miał dobre wyniki.

Luxis

Dla mnie osobiście także to zła pora... w soboty powinien lecieć o 20 lub 20:30, natomiast niedziele o 18 może być, choć wolałbym 20 (prawdopodobnie będzie w paśmie o 20 YCD2). Ale już najlepsza pora to dla mnie poniedziałek 20 oraz czwartek 20.

Kardines

Pierwsza milosc ma ogladalnosc o tej porze bo leci w tygodniu. W weekendy ludzie ogladaja chetniej programy wieczorem (ja tez :P ) dlatego wolałbym inna pore emisji.

FK

Trudno, żeby każdy był zadowolony z godzin emisji. Dla mnie i dni, i godziny są super. Zwłaszcza, że o tej porze w weekend nic specjalnego w TV nie ma. Nie mogę doczekać się Milionerów.

Luxis

Jeszcze tydzień i zobaczymy, czy powrót będzie w wielkim stylu :)
Chciałbym aby oglądalność wynosiła co najmniej powyżej 3 mln, a udziały powyżej 30%..

podmark

Cytat: LuxisJeszcze tydzień
Dwa  :los: - program startuje 19 stycznia.

Co do oglądalności - może być spora, ale wszystko zależy od wykonania. Intergalactic to nie jest firma z wielkim doświadczeniem, ale ich produkcjom nie można nic zarzucić - a to chyba dobrze wróży :).

Luxis

a fakt, dwa tygodnie :) ale naprawdę chciałbym, aby był to hit, może wkońcu telewizje zaczną inwestować w pasma zima i lato...

podmark

Ale inwestować się nie opłaca :] . Reklamodawcy szczędzą na wydatkach na promocję z prostej przyczyny - po świętach ludzie są spłukani i nawet bardzo duża kampania nie spowoduje dużych zysków. Dlatego licząc się z małym zainteresowaniem reklamodawców, stacje telewizyjne są zmuszone do obniżenia cen reklam oraz dawania dużych rabatów - to znowu powoduje nieopłacalność produkcji.

molko

no ale, analogicznie po wakacjach ludzie są spłukani i przecież są nowe programy lub kontynuacje... hmm?
w niemczech mają 4 koła ratunkowe
dodatkowym jest wybranie przez uczestnika kogoś z widowni, która ma podpowiedzieć - dziwnie to wygląda, bo przypomina to zabawy-teleturnieje Polsatowskie ;)