Po co ten "Big Brother"?

Zaczęty przez Don, Śr, 07 Lis 2007, 14:34:14

Jason

dom powinien naprawde powalac na kolana. Niech cos ściągną z innych edycji na swiecie, np USA, gdzie mieli super domy.

Uczestnicy muszą byc w różnym wieku. I nie z przeskokiem, ze po 32 jest 74, tylko z kazdej dekady pare osob.

No i ciekawe twisty niech beda, ale niech nie klamią, ze pierwszy raz na swiecie cos wprowadzają. Jak juz ściągają od innych krajów, to niech sciągają i siedzą cicho. Fajne, zaskakujące twisty bedzie sie dobrze ogladalo.

Prowadzących czy zmienią czy nie to mnie gila, przyzwyczailem sie do tych, ale moga byc tez inni. Rock i jakas kobitka do niego.

Ringi powinny wyglądac jak bb show i nie powinno byc przerwy miedzy bb ring a bb ring wyniki.

Zadania tygodniowe powinny byc bardziej sprecyzowane. W sobote tez powinien byc normalny odcinek z relacją z piątku, i powinien byc na zywo, zeby zadanie tygodniowe konczylo sie w sobote a nie w czwartek, bo co to za tydzien co trwa 4 dni, a od czwartku do poniedzialku mieszkancy nic nie robią.

niech od razu wprowadzą 12 czy tam 14 osob, a nie dziela na 2 wejscia. I uczestnicy moga dochodzic w trakcie programu ale za kogos kto wylecial za zlamanie regulaminu, a nie bez powodu. Mogą wchodzic np 3 osoby za jedna, ale niech wtedy np widzowie, albo mieszkancy wybierają jedną albo nawet niech dwie, ktore maja zostac. Albo jedna widzowie a drugą mieszkancy. Duzo osob musi byc, ale bez przesady.

regulamin ma byc naprawde przestrzegany. Jak ktos gada o nominacjach to wypad jak Szafron, a nie automat jak Lenartowicz i aniołki

niech mieszkancy nie łaczą sie z rodziną. Z bylymi mieszkancami - ok, przezyję. Ale nie ze znajomymi i rodziną. Ani przez plazmę, ani przez telefon (chyba ze w ramach naprawde zasluzonej nagrody)

w prosto z domu moglyby byc takie losowania (kolo fortuny czy cos) jak w 2 edycji, z nagrodami i zonkami :D A nie beznadziejne laczenia na zywo na kalambury.

moze nie vip czy celebrity, ale moglaby to byc edycja z jedna czy dwiema gwiazdami

dobrym pomyslem byłby Gracz Polski, na wzór Gracza Ameryki w USA

niech to nie bedzie Bitwa, ale jakis inny pomysl na nową edycję, moze na wzór The Wall, albo cos takiego z podzialem na czesc biedna i bogatą. Cos z dwiema druzynami, ale niekoniecznie z zadaniami sprawnosciowymi.

podmark

Cytat: Jasondobrym pomyslem byłby Gracz Polski, na wzór Gracza Ameryki w USA

Właśnie, że w Polsce ten pomysł byłby pozbawiony sensu. W USA o eliminacjach nie decydują widzowie, a mieszkańcy, Gracz Ameryki musi więc bardzo starać się, by nie zostać zdemaskowanym. W Polsce to logiczne, że głosujący widzowie zostawialiby swojego gracza do finału.

Jason

moznaby to zmodyfikowac. Taki gracz mialby gwarantowany final. Jako 4 osoba. Nigdy by nie odpadal, nawet bedac nominowanym, niemoznaby na niego glosowac. Mieszkancy nie mieliby o niczym pojecia. Dostawalby od widzów zadania, za ktorych wykonanie dostawalby kase, a za niewykonanie, dodawanoby kase do puli zwyciezcy. Taki gracz przeszkadzalby w zadaniach i generalnie nikt by go nie lubil, bo by mial sie ze wszystkimi klocic i nastawiac jednych przeciwko drugim. Mieszkancom powiedzianoby w ostatnim tygodniu o tym, ze byl taki gracz i, ze to on zdecyduje kto zgarnie nagrode. Ale tak naprawde bylaby to farsa, zeby zobaczyc jak sie beda zachowywac, bo zdecyduja widzowie. ot taki moj pomysl.

moznaby tez zrobic inaczej. Taki gracz mialby co prawda przeszkadzac itd ale nie moglby byc zdemaskowanym. Byloby cos takiego jak w Agencie, ze wygralaby osoba, ktora ostatecznie, w ostatnim tygodniu, zgadnie, kto byl Graczem Polski.

joker

fajna mogła by być edycja all stars, ale mało realna - uczestnicy poprzednich edycji już pewnie wyrośli z takich programów :D
Dla mnie przede wszystkim powinni traktować serio widzów:
- pokazywać 24/7 co się dzieje w domu, a jeśli chcą "chronić mieszkańców" to przecież mogą obraz z kamerek przekazywać z jakimś opóźnieniem.
- dołożyć wszelkich starań, aby nie było wątpliwości czy podane wyniki są prawdziwe.
- wywalić z produkcji ekipę ATM :disappointed:

Wydaję mi się, że w edycji 4.1 było trochę za dużo "twistów" - zrobiła się z tego jedna wielka papka, w której nikt nie wiedział o co biega. Tygodniowe zadania powinny iść swoją drogą, a urozmaicenia edycji swoją.

FK

Cytat: jokerWydaję mi się, że w edycji 4.1 było trochę za dużo "twistów"
Hmmm... Byli tajni agenci, bliźniaczki i co jeszcze..?
Dla mnie mogłoby więcej takich dziwacznych, zakręconych zadań pojawić się w BB 5.

joker

no własnie to było takie dziwne, że nie wiadomo co było twistem a co zadaniem - agenci to powinien być chyba twist na całą edycję, a u nas to było zadanie tygodniowe - mieli wejść, wyciągnąć brudy uczestników i zarobić dla nich na zakupy i wyjść :los: Bliźniaczki też chyba miały tylko przez tydzień się ukrywać... Jeśli jako twist mamy postrzegać zadania tygodniowe to może to być też "pokój tortur", ukrycie na tydzień w Sekretnym Pokoju Kaśki i Jolki i każde inne zadanie tygodniowe.

FK

No właśnie - trzeba byłoby postawić wyraźną granicę między zadaniami tygodniowymi a twistami (ja nie potrafię). Dla mnie osobiście - zadania tygodniowe były MEGA denne. Twisty zresztą także. :disappointed:
No i rozliczanie zadań - żenada. To ZDECYDOWANIE winno ulec zmianie.

Pudelek

Nic mnie nie przekona do Big Brother 5. Big Brother 4.1. to policzek dla wszystkich RSów! Kolejna edycja będzie jeszcze gorsza bo po co wyciągać jakieś wnioski skoro aktualna edycja okazała sie "sukcesem"...

Exile

Mnie przekona jedno do BB5 - inna ekipa realizująca, wobec której nie będzie podejrzeń o fałszerstwo wyników i reżyserowanie show.

tvmars

*** V edycja na wiosnę!!! TO PEWNE!!! Casting tylko przez internet!!! ***

Na oficjalnej stronie jest video o tym ja OUTLAW mówi że będzie V edycja a casting będzie się odbywał tylko przez internet (tak zrozumiałem), w wideo na dole pisze że V edycja już na wiosnę.

Więcej informacji na oficjalnej stronie.

kris30l

Trzeba poprosic producentow zeby zrobili big brother bitwa .Bo znow zwykly BB  moze sie okazac powtorka z rozrywki.

slawek

Już nawet w tv podczas trwania Big Brother Show u dołu ekranu była informacja o V edycji.
"Chcesz wziąść udział w jubileuszowej edycji" :)
Sławek

Showmag

"Big Brother 5" od marca 2008
To już pewne. Wiosną przyszłego roku w TV4 będzie można oglądać piątą edycję "Big Brother'a". Już od dziś osoby chcące wziąć udział w widowisku mogą się zgłaszać do kolejnej odsłony programu.

Zadowalające stację TV4 wyniki oglądalności sprawiły, że już w przyszłym roku powstanie piąta polska edycja "Wielkiego Brata". Przypomnijmy, że dzięki "Big Brother 4.1" TV4 uzyskała 2,78% udział w rynku, co w porównaniu z poprzednim rokiem (średnie udziały na poziomie 1,52% w 2006 roku), stanowi prawie dwukrotny wzrost średniej oglądalności stacji w paśmie pomiędzy godziną 20:00 a 21:00.

Producenci - zresztą tak, jak przy starcie czwartej edycji - obiecują, że "Big Brother 5" zaskoczy widzów nowatorskimi na skalę światową pomysłami. Widowisko emitowane będzie od marca do czerwca 2008 roku. Casting do programu już się rozpoczął.

Rizi

Cytat: Jasondom powinien naprawde powalac na kolana. Niech cos ściągną z innych edycji na swiecie, np USA, gdzie mieli super domy.

Przez 4 miechy nie zmienią domu wydaje mi się że zostanie jak jest akurat do domu nie mam żadnych zastrzeżeń

Cytat: JasonUczestnicy muszą byc w różnym wieku. I nie z przeskokiem, ze po 32 jest 74, tylko z kazdej dekady pare osob

Masz racje bo ta edycja jeśli chodzi o wiek uczestników była dziwna po co wpuszczali jakiś staruszków.Którzy i tak szans nie mieli na przetrwanie.Jak tak wypuszczać to na początku a nie w środku

Cytat: JasonNo i ciekawe twisty niech beda, ale niech nie klamią, ze pierwszy raz na swiecie cos wprowadzają. Jak juz ściągają od innych krajów, to niech sciągają i siedzą cicho. Fajne, zaskakujące twisty bedzie sie dobrze ogladalo.

Tu też masz racje nich stworzą naprawdę nowatorskie twisty i przemyślą dokładnie zadania a  nie to co było to było mało ciekawe i nudne sie stawały niektóre

Cytat: JasonRingi powinny wyglądac jak bb show i nie powinno byc przerwy miedzy bb ring a bb ring wyniki.

Tu się z tobą całkowicie zgadzam niepotrzebne te przerwy.

Cytat: Jasonniech od razu wprowadzą 12 czy tam 14 osob, a nie dziela na 2 wejscia. I uczestnicy moga dochodzic w trakcie programu ale za kogos kto wylecial za zlamanie regulaminu, a nie bez powodu. Mogą wchodzic np 3 osoby za jedna, ale niech wtedy np widzowie, albo mieszkancy wybierają jedną albo nawet niech dwie, ktore maja zostac. Albo jedna widzowie a drugą mieszkancy. Duzo osob musi byc, ale bez przesady.

Co do tego chyba nie mogli bo dom np od razu 20 osób nie wytrzymał łóżek tyle nie było

Cytat: Jason
regulamin ma byc naprawde przestrzegany. Jak ktos gada o nominacjach to wypad jak Szafron, a nie automat jak Lenartowicz i aniołki

Kaśka miała protekcje producentów dlatego nie wyleciała mowie tu o lenartowicz. Ale powinien ale bez przesady  WB.

Cytat: Jasonniech mieszkancy nie łaczą sie z rodziną. Z bylymi mieszkancami - ok, przezyję. Ale nie ze znajomymi i rodziną. Ani przez plazmę, ani przez telefon (chyba ze w ramach naprawde zasluzonej nagrody)

Tak naprawdę powinno tak być.Jak w I edycji czyli surowo według ciebie?

Ja bym chciał głównie:

-Edycji  surowej
-WB był surowszy
-Działających Kamer z dźwiękiem mowa tu o kamerach internetowych.
-Żadnej protekcji uczestników zasłużyli sobie niech spadają
-Nie tak nawalonej lodówki jak mieli
-Nie oszukiwania przez producentów wynikami głosowania
-Żadnej Demolki Typu Qutlaw pod koniec edycji to było bez sensu
-Nie spotykanie się uczestników starych z obecnymi
-Dobrej internetowej witryny programu chodzi głównie o szybkość i jakiegoś na niej normalnego forum z modami a nie komentarze dzieci neo
-Ciekawych zadań i twistów naprawdę nowatorskich których nigdzie indziej nie było na świecie

I to chyba wszystko :)

Exile

Dorzucę ekstremalnie różnych uczestników i byłoby tak:
ojciec/matka kilkorga dzieci  vs. lesba/gej
katolik (taki prawdziwy, nie na pokaz) vs. muzułmanin/ateista
emeryt/ka vs. maturzyst(k)a
prosty człowiek ze wsi (ale nie cham) vs. wymanierowana panienka z warszawki
można by jeszcze wymieniać, ale chodzi o wzbudzenie konfliktów i kontrowersji, lecz na poziomie...

Dom niech zostanie, mogą być te wszystkie udogodnienia łącznie z zegarkami (nie wiem czemu wielu z was mówi, że zegarków ma nie być), tylko mniej wypchana lodówa...
Oczywiście wyniki % głosowań muszą odzwierciedlać prawdziwe wyniki...

A może edycja The Wall? :)