Dwa Światy

Zaczęty przez Luxis, Nd, 15 Maj 2005, 00:50:10

podmark

A tak swoją drogą to uważam, że ten program osiągnie jeszcze sukces na swiecie, a dlatego, że własciciel praw do programu ma także prawa dystrybucyjne do "Awantury o kasę". Zainteresowanie "Awanturą" jest duże, a więc ATM chce te programy sprzedawać nie pojedyńczo, ale pakietowo. Jeżeli ktos chce "The Cash Battle" musi chcąc nie chcąc kupić licencje "Two worlds". Jednak Polacy to myslący naród.

sharkan

Pewnie edycje zagraniczne bylyby lepsze od polskich. A poztatym polska edycja i tak byla zla bo byl dziwny sposob odpadania z programu. Nie bylo w podpadania regularnosci itd.

podmark

I wlasnie to bylo fajne. Uczestnik. który zbankrutowali nie pozyczyl sobie pieniedzy nakolejny tydzien odpadal. Swietne zasady, bo swietny program

sharkan

Beznadziejny  w 1 tygodniu odpada 1 osoba a nastepna w 5 . Debliny pomysl

Luxis

CytatA tak swoją drogą to uważam, że ten program osiągnie jeszcze sukces na swiecie, a dlatego, że własciciel praw do programu ma także prawa dystrybucyjne do "Awantury o kasę". Zainteresowanie "Awanturą" jest duże, a więc ATM chce te programy sprzedawać nie pojedyńczo, ale pakietowo. Jeżeli ktos chce "The Cash Battle" musi chcąc nie chcąc kupić licencje "Two worlds". Jednak Polacy to myslący naród.
Skąd wiesz, że ATM tak robi, i kupują inne kraje licencję?  :hmm:
CytatI wlasnie to bylo fajne. Uczestnik. który zbankrutowali nie pozyczyl sobie pieniedzy nakolejny tydzien odpadal. Swietne zasady, bo swietny program
Tez mi sie to podobało, że odpadali kiedy kasy im nie starczało... siuper  :yeah:

podmark

Oni sie z tym nie ukrywają, że formaty sprzedają pakietowo. "Dwa Swiaty" i "Awantura o kasę" oraz "Amazonki", "Gladiatorzy" i "Łysi i blondynki". Licecncjami pierwszego pakietu zainteresowani są ludzie z USA, a o innych to nie wiem.

Luxis

no jak ja bym chciał, aby była druga edycja...  :?!:  :nie!:  :sciana:
Admin mam prosbe, możesz przybliżyć dokładne zasady jakie panowały w Dwóch Swiatach? Bo znam i pamiętam zasady podstawowe i tak srednio, napewno gdzies to masz... oki? Z góry ThX  :yeah:  :gwizd:

Luxis

Cytat: podmarkOni sie z tym nie ukrywają, że formaty sprzedają pakietowo. "Dwa Swiaty" i "Awantura o kasę" oraz "Amazonki", "Gladiatorzy" i "Łysi i blondynki". Licecncjami pierwszego pakietu zainteresowani są ludzie z USA, a o innych to nie wiem.
podmark, a niejest w tym jeszcze Rosyjska Ruletka? Bo był to super teleturniej, tylko niewiem czy polski?  :hmm:

podmark

Szkoda, że zwróciłes się z tym tylko do Admina :bye:  Ja też bym Ci podał ,ale jeżeli chcesz, by to koniecznie był Admin , to czekaj... ZAraz się popłacze  :)

podmark

Cytat: Łuki
Cytat: podmarkOni sie z tym nie ukrywają, że formaty sprzedają pakietowo. "Dwa Swiaty" i "Awantura o kasę" oraz "Amazonki", "Gladiatorzy" i "Łysi i blondynki". Licecncjami pierwszego pakietu zainteresowani są ludzie z USA, a o innych to nie wiem.
podmark, a niejest w tym jeszcze Rosyjska Ruletka? Bo był to super teleturniej, tylko niewiem czy polski?  :hmm:

"Rosyjska Ruletka" byłą produkowana na licencji, albo amerykańskiej, albo rosyjskiej. Wiem, że pierwsza edycja , gdzie prowadzącym był Henryk Talar była realizowana w stylu rosyjskim - mrok i tajemniczosć. Natomiast druga byłą podobna do amerykańskiej - show,swiatła i Krzysztof Ibisz. "Dwa Swiaty" sprzedają tylko z "Awanturą o kasę", która także nie jest polskim pomysłem. ATM nabył po prostu prawa dystrybucyjne do tego teleturnieju. Mieli nosa i czuli, że będzie z tego niezła kasa, tylko jak na razie nikomu tego nie sprzedali  :ubaw:

Showmag

Pierwsza edycja "Dwóch Swiatów" emitowana była od 25 marca do czerwca 2001 roku, a wsród dwunastki uczestników znaleli się: Leszek Bergiel, Beata Bogadzka, Andrzej Bizoń, Patrycja Hodor, Kasia Jankowska, Wojtek Łuszczykiewicz, Zuzanna Nowakowska, Witold Michoń, Tomasz Leiman, Jolanta Turzańska, Piotr Słonina i Kinga Tymoczko. Program prowadzony był przez Jacka Radzińskiego, którego póniej zastąpił Krzysztof Ibisz. Reality show był odpowiedzią na pierwszą polską edycję "Big Brothera".

Miejsce akcji
Akcja "Dwóch Swiatów" rozgrywa się w dwóch miejscach: w domu luksusu i domu wiejskim. W skład kompleksu wchodzą jeszcze zabudowania gospodarcze oraz staw oddzielający oba domy. Z jednego mieszkania do drugiego można dostać się tylko za pomocą mostu łączącego oba swiaty. Przez pierwszy tydzień uczestnicy widowiska mieszkają w domku luksusowym, wyposażonym między innymi w jacuzzi i stół bilardowy. Realizatorzy spełniają wszystkie zachcianki uczestników, dowożą im posiłki z dowolnych restauracji. Wszyscy poznają się i bawią, ale po tygodniu przenoszą się do domu wiejskiego, mieszczącego się po drugiej stronie stawu. Tam zawodnicy muszą przetrwać mając do dyspozycji jedynie podstawowe narzędzia, surowce spożywcze, nasiona warzyw i zwierzęta gospodarskie: krowę, kozę, swinie, kury, kaczki i ryby w stawie. W domku nie ma prądu, ciepłej wody, telewizora, radia, gazet, pralki czy żelazka.

Zasady
Za każdy dzień pobytu w prymitywnych warunkach uczestnicy zarabiają po tysiąc złotych. Przez cały tydzień widzowie decydują, kto powinien wrócić do domu luksusu. Wybrana osoba opuszcza swiat wiejski, jednak musi wskazać kogos, kto będzie musiał podzielić jej los. Może to być przyjaciel, bąd rywal, którego chciałoby się pozbawić wygranej. Za każdy dzień pobytu w luksusie zawodnicy muszą płacić tysiąc złotych. Dłuższy pobyt w domku oznacza zatem bankructwo i opuszczenie gry. Uczestnicy przebywający w luksusie mogą liczyć jeszcze na szansę od widzów. W każdym tygodniu publicznosć wybierze bowiem jedną osobę, która będzie mogła wrócić do wiejskiego swiata i dalej zarabiać pieniądze. Ci, którzy zbankrutują mają jeszcze ostatnią deskę ratunku: mogą pożyczyć pieniądze od któregos z zawodników. Gra trwa trzy miesiące i toczy się do momentu, aż w programie pozostanie dwójka finalistów. O zwycięstwie decydują telewidzowie. W puli nagród znajduje się w sumie milion złotych. Pieniądze są zamknięte w sejfie znajdującym się w domu wiejskim.

podmark

Sejf znajdował się w domku luksusowym, aha i w domku wiejkim był prąd (przeciez musiało być swiatło do realizowania zdjęć) - nie było ogrzewania i palili sami w piecykach. Kolejnym niedograniem realizatorów były panele na podłodze, bo wg mnie powinny być one zastąpione zwykłymi deskami.

Luxis

dzięki Admin, a wiesz dokładnie kiedy sie skończył, którego czerwca?
I jeszcze jedno: kiedy zrobisz u siebie porządek z fotkami z DS?  :los:  :aniolek:  ;P  ;)

podmark

Cytat: Łukidzięki Admin, a wiesz dokładnie kiedy sie skończył, którego sierpnia?
I jeszcze jedno: kiedy zrobisz u siebie porządek z fotkami z DS?  :los:  :aniolek:  ;P  ;)

Nie sierpnia, tylko lipca !!!! Chyba koło 2-3. w wakacje przecież emitowano "Amazonki" !!!

Luxis

Cytat: podmarkSzkoda, że zwróciłes się z tym tylko do Admina :bye:  Ja też bym Ci podał ,ale jeżeli chcesz, by to koniecznie był Admin , to czekaj... ZAraz się popłacze  :)
no dobra  :zabek:  to teraz ty mi podaj, przybliż zasady DS-ów...  :P

le napisałem post wyzej, faktycznie czerwca - już poprawiłem ;) :P