Krytyka programu

Zaczęty przez Toni, Pn, 03 Wrz 2007, 11:57:10

FK

Widziałam wczorajsze rozliczanie zadania tygodniowego dla "Starszaków". Największy z Wielkich wydumał, że skoro każdy z graczy ocenił się na "trójkę", to z budżetu wynoszącego 800 PLN powinni otrzymać 500 PLN.
Proporcje, pożal się Boże (?!)
Każde warunki zakupów są tak spreparowane, że mieszkańcy Domu BB zawsze dostają to, czego chcą. Żeby dostarczać tipsy co tydzień?! Błyszczyki??!!
Ewidentnie są to produkty dla Jolki. I jak tu nie mówić o stronniczości Producentów... :plask:

chatiflatt

krytykuję produkcję za wprowadzenie kogoś tak zadufanego w sobie jak Marian - nie chodzi mi o jego wiek, jedynie o charakter
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

FK

Irytujące są dla mnie zadania tygodniowe, ponieważ nie są one jednoznacznie określone, ani jasno sprecyzowane zasady ich rozliczania  :nie!:
Nie wiadomo kiedy zadanie się zaczyna i kończy, nie wiadomo o co walczą mieszkańcy, nie wiadomo jakie grożą im konsekwencje za niewykonanie zadania. Zresztą - wielokrotnie o tym pisałam - czy zadanie będzie wykonane w 10% czy w 100% i tak będzie zaliczone. I to mi się NIE PODOBA.

kris30l

Premiera sobota 21 00 powtorki:, Niedziela 21.35 , Poniedzialek 20 00 . W kolko to samo o podobnych godzinach 3 dni z rzedu .Czy nie lepiej pokazac cos na zywo z domu WB . Ja nie ogladam w kolko tego samego tylko jak sa powtorki to przelaczam na inny kanal .Rozumiem powtorki  np z rana i poznym wieczorem , ale 3 dni z rzedu w takim samym pasmie czasowym to sa kpiny z widzow .

Spain07

A tuż przed ogłoszeniem wyników Kuba Klawiszer wyskakuje i mówi że do domu wchodzi nowy uczestnik. Boze jaki ten BB jest beznadziejny.
1. Uczestnicy wchodzą i wychodzą 60 razy do domu.
2.Sfałszowane wyniki
3. Wszyscy się znali przed programem.
4. Bezkarne naruszanie regulaminu.
5. Traktowanie ich jakby nie wiedzieli co to Polska (nie powiedzieli nawet ze Polska w finalach Euro lol)
i 6.Co robią 75-latkowie w BB (to żart)

Rosa

Jeśli powstanie BB5 to producenci MUSZ¡ jakoś uatrakcyjnić niedzielny Ring. Program który w zalożeniu powinien byc lokomotywą która co tydzień przyciąga widzów jest w tej chwili nudniejszy nie tylko od Show ale taż od codziennych emisji z 20 czy 23. Wczorajszego odcinka jeszcze nie oglądałem i zupełnie jakoś nie mam chęci tego obejrzeć bo ciekawsze dla mnie sa już nawet kalambury z 18.

podmark

Wiele razy padało na forum stwierdzenie (z którym się zgadzam), że ATM zrobił z "Big Brothera" kolejną edycję "Baru". Nawet wiem, dlaczego !  Otóż osoby pracujące w redakcji zamiast oglądać logo BB, widzą logo "Baru" !

Niby detal, a świadczy o skąpstwie producentów.

chatiflatt

bo przecież BAR to był sztandarowy program ATMków ;)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

kris30l

Bar to najgorszy reality show ktory sie przyjal tylko w Szwecji i Polsce.

Pudelek

Najgorszy to jest polski Big Brother tworzony dla Tv 4. Bar od początku był takim reality show nastawionym na skandale i nie do końca dopracowanym. I tak chyba było w każdym kraju.
A nasza polska edycja Big Brothera to wstyd i porażka w porównaniu z zagranicznymi edycjami.

podmark

Cytat: kris30lBar (...) sie przyjal tylko w Szwecji i Polsce.

To ciekawe, bo jakimś trafem pominąłeś fakt 4 edycji w Gruzji, 3 na Litwie. No i sporo krajów miało po dwie edycje (a przecież nie daje się drugiej edycji, jeśli pierwsza się nie przyjmuje).

Bar był najgorszy ? Bar wprowadził nową jakość w tego typu programach - pokazał, jak zachowują się ludzie, którzy nie są zamknięci, dowiadują się od klientów, jak są popularni i jakie mają szanse na zwycięstwo.

Najgorsza jest czwarta edycja BB - profanacja doskonałego formatu.

Luxis

Ostatnie 2 ringi są fatalne pod względem manipulacji, wierzę w to od 2 tygodni :/ Szczególnie dzisiaj na finale jest to widoczne :/ ehh
P.S.Świetnie prowadzą program faceci Kuba i Maciek, oby taki duet był na wiosne :)

krol_karo

To teraz ja powiem wam
a wiec tak moje zdanie jest takie , ze wszystko bylo ukartowane.
Jolancie dali jakas tam sumke, kazali jej robic szum, zeby byla jaks tam dretwa oglondalność.
Zagwarantowali jej ze dopoki bedzie robic szum dopóty bedzie w programie.
A wyniki kazdych nominacji to zwykla manipulacja,mogli sobie wszystko pozmieniac tak by np Marko wyleciał itp itd.No bo kto to sprawdzi ze wyniki bezposrednio i smsy ida do jakiego stam komputerka, hahaha i tak sobie mogli pozmieniac, a ludzie wysylali smsy i kase nabijali ;]

Ogolnie to prywatnie sadze ze wszystko bylo ukartowane od A do Z , osobiscie uwazam ze Jola nie wygrala tego programu uczciwie, troche ma dziwne poglody i dziwne zachowanie ,cos typu nadpobudliwosć  
pozdro

Lenka186

Cytat: krol_karoJolancie dali jakas tam sumke, kazali jej robic szum, zeby byla jaks tam dretwa oglondalność.

Moim zdaniem to nie prawda. Jolce nie dali wczesniej kasy i napewno nie kazali jej robic szumu. jest jaka jest ... Ale widac ze jest naturalna. Przykro mi ale nie przekonaly mnie Twoje slowa.

krol_karo

nie mam zamiaru nikogo przekonywać do niczego.Takie są moje podejrzenia poprostu.
cały program był bardzo nieczysty i fałszywy.
A ktoś moze mi wyjasnić jak ta wielka pani zaczęła wypominac Kasi tej czarnej , ze robi laske pod stołem na big brother ring  ???? O co tam chodzilo