Gwiazdy tańczą na lodzie

Zaczęty przez Pudelek, Pt, 08 Cze 2007, 20:16:21

FK

Cytat: interia.plJako "wulgarne" i "obsceniczne" oceniła Komisja Etyki TVP zachowanie Dody - piosenkarki, a zarazem jurorki w programie TVP2 "Gwiazdy tańczą na lodzie".

Komisja podkreśla jednocześnie, że pogoń za sensacją i wskaźnikami oglądalności nie może być w TVP przedkładana nad zasady etyki i dobro odbiorcy.

Orzeczenie Komisji, zamieszczone w czwartek na stronie internetowej TVP, odnosi się do premierowego odcinka "Gwiazdy tańczą na lodzie" z 19 października. Komisja przypomniała toczony na wizji dialog pomiędzy Dorotą Rabczewską a Przemysławem Saletą: "Saleta ciągnij fleta"; "Doda zrób mi loda", podkreślając jednocześnie, że Doda "zachowywała się w sposób wulgarny wręcz obsceniczny".

Więcej na: https://muzyka.interia.pl/pop/news/skandaliczne-zachowanie-dody,1015583,50

chatiflatt

przecież tego nikt nie ogląda :hmm:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Luxis

no faktycznie, ponad 4 miliony widzów i nikt nie ogląda, hehe ;) z nas nikt ale znam przynajmniej 2 osoby (tylko) które to oglądają

FK

Słyszałam, że tę edycję wygrała Olga Borys.

Pudelek

Tak. Dla mnie to nie było zaskoczenie. Ludzie nie chcieli aby znowu wygrał Mroczek. A Olga jest bardzo sympatyczna. Moja mama jej kibicowała.
Słaby program ale z Happy Endem. :)

FK

Cytat: PudelekLudzie nie chcieli aby znowu wygrał Mroczek
Święte słowa. Z jednej strony można napisać, że wygrała Olga, bo tańczyła lepiej a z drugiej, że ludzie głosowali przeciwko Mroczkowi. No nieważne - brawo Borys :)

EDIT:
To prawda, że złamała żebro w Finale..? Jeśli tak, to szacun wielki za takie poświęcenie i zacięcie.

podmark

Cytat: FKTo prawda, że złamała żebro w Finale..?

To prawda, tylko gwoli ścisłości - pęknięte, nie złamane. I to się nazywa mieć pecha - jeździć 4 miesiące bez większych kontuzji, a w najważniejszym dniu coś takiego. Ale Olga dała z siebie wszystko (oglądałem od 21 do końca - pierwszy raz tak długo :D). Olga bagatelizowała sprawę z kontuzją, bo chciała być oceniana sprawiedliwie. W jednym momencie miała nawet moment zawahania, bo nie wiedziała, czy będzie w stanie wykonać daną figurę (oparła się o taflę), ale zebrała wszystkie siły i przez dwa układy tańczyła przepięknie. Czasami było widać grymas bólu i łzy w oczach, ale to tylko dodało tym trudnym układom uroku. Ona była najlepsza i wygrała.

No i niezwykle cieszy mnie przegrana Mroczka. Po prostu szał uprzęży  :zabek:

Rosa

A co było nagrodą główną w GTnL?

FK

Chyba statuetka Diamentowej Pary.

Tak to jest z serwisami plotkarskimi: wyczytałam, że Olga miała złamane żebro...
Nawet z pękniętą kością i tak podziwiam za siłę :)

podmark

Tak, nagrodą była wielka (na oko jakieś 40-50 cm wysokości) statuetka Diamentowej Pary, choć z diamentem łączyła ją tylko nazwa. Rochstar coś mało kreatywny jest - w JOŚ wymyślili Diamentowy Mikrofon, to tu mogli by dać coś innego (szafirowa łyżwa ?  :los: ).

Ja też podziwiałem determinację Olgi. Trzeba też pamiętać, że tańczyła z ogromnym bólem - nawet silne środki przeciwbólowe potrzebują czasu, by zaczęły działać. A ona wywijała, że szok.

Polacy pokazali, że nieważna jest popularność gwiazdy biorącej w takim program udział, tylko umiejętności, a te Olga miała dużo większe niż Mroczuś.

lukasz000

Mroczek był już na 90% pewny , że wygra , gdyż oprócz jednego , czy dwóch programach , był zawsze pierwszy i czastkowe wyniki choć z małą przewagą , ale jednak była na korzyść Mroczka, ale na szczęście Mroczkowi dali  widzowie czerwoną kartkę. I decydujący taniec to był chyba ten ostatni , gdzie Olga zatańczyła najlepiej w całej edycji.

chatiflatt

Przedwczoraj w Kurierze Warszawskim [regionalny program informacyjny dla miasta Warszawy] oglądałem materiał o otwarciu w stolicy lodowiska. Była pani prezydent, sporo ludzi z Ratusza, wielu reporterów, przemowy, zdjęcia, a w tle na lodzie przewijał się Zygmunt Chajzer ze swoją GTnL-ową partnerką i przyklejonym superglutem uśmiechem :plask:

Jakiś tydzień temu widziałem w tv reklamę z udzialem Chajzera, jak to przychodził na lodowisko na próby i widział ćwiczące dziewczynki, no i jedna dziewczynka miała strój bardziej szary od innych. Zapytał więc jej matki, czemu... i wyciągnął zza pleców proszek do prania i kazał jej 'sie wyprac' :D
Reklama w stylu - dziewczyna przychodzi odebrac koleżankę na peron, koleżanka wychodzi z pociągu i na przywitanie słyszy "Jaki piękny, nowy?" po czym koleżanka otwiera torebkę podręczną i wyjmuje butlę z płynem do prania "Nie, wyprany w Perwolu"
:hahaha:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

joker

Cytat: chatiflattZapytał więc jej matki, czemu... i wyciągnął zza pleców proszek do prania i kazał jej 'sie wyprac' :D
Ha! On nie wyciągał go zza pleców, tylko powiedział, że skombinowanie proszku do wrażliwej skóry zajmie mu więcej czasu i ktoś mu go przyniósł :P
Wracając do tematu - o ile dobrze pamiętam to któryś Mroczek występował w GTnL? Jeśli to był Rafał to nie za bardzo nauczył się tam na łyżwach jeździć - https://pudelek.pl/artykul/7594

Luxis

Podsumowując czy wyniki sms-owe wydają Wam się prawdziwe? W BB wszystko nie było, a tu nikt niczego nie podejrzewa.. dla mnie kilkoro osób kiedy odpadało, odpadało niezasłużenie, np. Ewa Sonnet... dla mnie to było co najmniej podejrzane

Jason

Ewa i Marysia Sadowska odpadły bardzo niezasluzenie i podejrzanie... Co do Sadowskiej to byly plotki, ze ją wywalili bo niby romansowala ze swoim partnerem z lodowiska.