Menu główne

Idol

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:50:09

Pudelek

Ostatnio w programie "Pytanie na sniadanie" w TVP2 występował zespół Queens w którym występowały: Patrycja Wódz i Agnieszka Maksyjan z Idola 1 oraz Monika Niedek z programu "Droga do gwiazd".

Showmag

Wspólne imprezowanie Tomka i Magdy
Sobota, 06.08.2005, 00:53

Znajomi Tomka "Makosa" Makowieckiego i jego nowej dziewczyny, dziennikarki Magdy, jeszcze niedawno zapewniali, że to porządna dziewczyna. Bliscy znajomi piosenkarza, który sławę zdobył dzięki programowi "Idol", mieli nadzieję, że Magda wpłynie na gustującego w mocnych trunkach i papierosach piosenkarza. Teraz patrzą ze zgrozą na to, co razem wyprawiają na tzw. salonach. "Imprezują na całego i do tego lansują się"- mówi jeden ze znajomych pary. "Są praktycznie na każdej imprezie, wypijają morze alkoholu, a potem Magda obsciskuje się z gwiazdami"- dodaje. Magda i jej idol nie rozstają się nawet na chwilę. Kursują po całej Polsce i zaliczają najbardziej gorące imprezy tego lata. Bawili się w Sopocie, Stargardzie Szczecińskim i oczywiscie w Warszawie. "Makos" twardo zaprzecza, że są parą, ale Ania jest dumna ze swojego partnera. Wcale nie przeszkadza jej, że wybranek pali jak smok i nie stroni od alkoholu. Na jednej ze stołecznych weekendowych imprez w usciskach pojawili się jako pierwsi. Najpierw przykleili się do rapera Reda, potem nie odstępowali piosenkarki Reni Jusis i jej partnera Macieja Zielińskiego- dyrektora promocji radia Eska. Tomek i Magda wyszli z lokalu jako jedni z ostatnich, na bardzo chwiejnych nogach.

[Super Express]

alexander

1 kontra 2 kontra 3 Zdecydowanie 1!!!!!!!!! Flinta, Wydra, Makowiecki To największe gwiazdy Idola wszystkich 4 edycji, com do 2 edcyji Zalef wygrał i nic ..... A 3 była ogólnie nieciekawa bo to jury było wkurzające zwłaszcza Maleńczuk a brodka byla zbyt pewna siebie powinien wygrać Paweł Kowalczyk bo on zrobiłby odpowiednią kariere

mtvb

Cytat: alexanderFlinta, Wydra, Makowiecki To największe gwiazdy Idola wszystkich 4 edycji
Nie mów hop... Nie możesz powiedzieć, że wszystkich 4 edycji, bo finalisci 4 edycji dopiero zaczynają... Jestem pewna, że jeszcze o nich usłyszymy;)

podmark

Bardzo lubiłęm Patrycję Wódz z pierwszej edycji i takiego łysego, który odpadł jako pierwszy z całej dziesiątki. Teraz Pati jest w zespole Quinns, czy jak to się piszę  :) , robią muzykę podobną do Mandaryny.

Justysia17

W sumie to prawie wszyscy wykonawcy z Idola to gwiazdy kilku sezonów <czasem nawet tylko jednego). Chyba tylko Szymon Wydra wraz ze swoim zepołem ma szanse zagoscić na dłuzej na polskim rynku muzycznym. Będę mu kibicować i trzymac za niego kciuki. Zespół ma naprawdę swietne piosenki ;)

Kamil

Wydra jest za bardzo tandetny, niestety... teledyski mają okropne. Teraz niby sobie wizerunek poprawia, ale najnowszy singiel popularnosci nie odniósł

julka

fajna laska była Agnieszka Maksyjan..ta z pierwszej edycji idolka.podobała sie Wojewódzkiemu..a teraz spiewa w zespole queens

Luxis

ma ktos występ jak był u nas goscinnie w 1 Idolu Will Young - zwycięzca pierwszej edcji angielskiej. Ma ktos wogóle informacje kiedy był, albo jakąs fotke, bo ja nic o tym niewiedziałem. Pamięta ktos cos?!? ważne... i co spiewał?

Drugie moje pytanie, to wiecie może dlaczego tylko w pierwszej edyji byli dwaj prowadzący, maCiek i Paulina z MTV, a potem już nie? Czemu odeszła..?

Pudelek

Cytat: Łukima ktos występ jak był u nas goscinnie w 1 Idolu Will Young - zwycięzca pierwszej edcji angielskiej. Ma ktos wogóle informacje kiedy był, albo jakąs fotke, bo ja nic o tym niewiedziałem. Pamięta ktos cos?!? ważne... i co spiewał?

Pamiętam. Will Young pojawił się w finałowym odcinku pierwszej edycji Idola i zaspiewał oczywiscie "Light my fire".  Poza tym dziwił się dlaczego Leszczyński tak słabo oceniał Alicję Janosz.

A co do Paulina to w zasadzie mała strata. Jeden prowadzący wystarczył.

stroz85

Idol z Kuba Wojewodzkim byl calkiem calkiem. Uwielbialem jego cytaty i teksty do pozostalej ekipy zasiadajacej w jury

Showmag

Tomek Makowiecki pracuje nad płytą
Znany z programu "Idol" Tomek Makowiecki pracuje nad swoją solową płytą. Nowy materiał artysty poznamy najprawdopodobniej jesienią.

W prace nad płytą Tomka zaangażowani są również: Daniel Bloom (Physical Love) oraz Tomasz Bonarowski (producent m.in. Myslovitz, duetu Lipnicka/Porter). Więcej szczegółów odnosnie solowego albumu Makowieckiego pojawi się wkrótce. Poprzednie wydawnictwo wokalisty i gitarzysty to krążek "Piosenki na nie", który pod szyldem Makowiecki Band ukazał się w 2005 roku z logo Sony BMG. Za produkcję tego materiału odpowiedzialny był Bogdan Kondracki (Monika Brodka, Futro, Ania Dąbrowska), znany także jako muzyk formacji Kobong, Neuma i Nyia. On też zaaranżował partie smyczkowe na płycie. Trwają również prace nad nową płytą projektu Silver Rocket, w którym Tomek uczestniczy.

[Onet.pl]

joker

Pstrykając dzisiaj po kanałach odkryłem, że Alicja Janosz prowadzi na 4fun.tv program "top tygodnia".
Oto jak reklamują program na stronie 4fun.tv
CytatTop Tygodnia

Jak donosi podziemna prasa nowy dowodzący to osoba energiczna. Nagrywa płyty z licznymi znakomitosciami polskiej i zagranicznej sceny muzycznej. Będzie zagrzewała do walki wszystkie jednostki bojowe oglądające naszą stację. Pojedynkować się będziecie o wynik głosowania na Wasze ulubione klipy. Jako jedyni walczący jestescie w tej komfortowej sytuacji, że macie nieograniczone zapasy amunicji.

Aby pokonać wroga rozsiądcie się wygodnie w fotelach i uzbrojeni w telefony wybierzcie klip, który podoba się Wam najbardziej. Jednoczcie siły żołnierze, gdyż im Was więcej, tym Wasz faworyt ma większą szansę na zwycięstwo. Zasada jest prosta – wysyłacie smsa na numer 7112 wpisując słowo ,,KLIP" oraz podajecie numer teledysku, który najbardziej lubicie (np. KLIP 1234).

W ten własnie sposób Wasze bohaterskie przejawy aktywnosci tworzą zestawienie najlepszych Waszym zdaniem utworów. Wyniki będzie Wam podawała w każdą niedzielę o godzinie 18:00 niestrudzona Ala Janosz, natomiast powtórki programu wypatrujcie we wtorki o 13:00.

Do broni towarzyszu! Czyńmy dobro!
Na stronie można też obejrzeć migawki (jak to mówią na AXN) z programu

Luxis

fajnie ;) musze obejrzeć
a dzis oglądając mecz TVN - SEJM (niestety TVN przegrał 0:3 :/ ehh) na bramce w Reprezentacji Sejmu był uczestnik 1 edycji Idola Jakub Rudnicki (ten łysy, wysoki) odpadł dosć szybko w muzycznym show, ale okazało się jak nie zrobił nic w swiecie muzyki, to przeniósł się do polityki :D hehe, nawet nie wiedziałem, że dostał się do Sejmu (jest z PO)  :devil:
P.S.Ogólnie mecz fajny, tylko przed 2 profesjonalnych zawodników z reprezentacji Sejmu nasi (TVN) przegrali :(  :hahaha:

joker

Piotr Banach z Alą Janosz
W rozmowie z Onet.pl Piotr Banach, lider zespołu Indios Bravos, zdradził kilka planów na przyszłość. Znajduje się wśród nich nagranie płyty ze zwyciężczynią pierwszej edycji "Idola", Alą Janosz.
(...)
To nie wszystkie plany na przyszłość lidera Indios Bravos. Zamierza on nagrać płytę z Alą Janosz, która pojawiła się gościnnie na jego solowejpłycie "Wu-Wei".
- Teraz do zrobienia płytę z Alicją Janosz. Zrobimy to na pewno. Od jakiegoś czasu staram się Alicję edukować muzycznie. Jakiś czas temu podsunąłem jej bluesa. I trafiło na podatny grunt. Ala ma teraz chłopaka, który gra w zespole bluesowym, i ona jeździ z nim po różnych jam sessions, śpiewa do takiej muzyki, występuje z różnymi ludźmi. Właśnie tak powinno się to odbywać. Bawi się tą muzyką, a nie próbuje robić karierę, jak niestety w tym czasie, kiedy wpadła w "Idola" i starano się z niej od razu zrobić poważną, profesjonalną gwiazdę. Dopiero teraz odkrywa to, co w muzyce najważniejsze. I jest tym zachwycona. Myślę, że nagramy płytę inspirowaną bluesem, chociaż nie do końca bluesową. Jak mówiłem, wpakowywanie się w konkretną formę muzyczną jest dla mnie bez sensu.

onet.pl
https://muzyka.onet.pl/0,1639275,newsy.html