[USA] Big Brother 09

Zaczęty przez Showmag, Wt, 06 Lis 2007, 00:14:51

Showmag

USA: "Big Brother 9" już na wiosnę?
Na skutek strajku scenarzystów telewizyjnych i filmowych, być może już wiosną 2008 roku, na antenie CBS pojawi się dziewiąta edycja reality show "Big Brother".

Przypomnijmy, że do tej pory w Stanach Zjednoczonych "Big Brother" emitowany był każdego lata - widowisko rozpoczynało się w lipcu, a finał miał miejsce we wrześniu. Tym razem sytuacja może się zmienić, bowiem w USA rusza strajk scenarzystów, którzy domagają się podwyżki płac oraz sprawiedliwego podziału wpływów uzyskanych ze sprzedaży płyt DVD. Związki Writers Guild of America oraz Alliance of Motion Picture and Television Producers zapowiadają, że nie spoczną, póki ich żądania nie zostaną spełnione.

Jeśli protest potrwa dłużej niż kilkanaście dni, to niebawem wiele seriali (chociażby "24", "Heroes", "Ugly Betty" i "Grey's Anatomy") może zniknąć z anteny. W ich miejsce stacje telewizyjne będą zmuszone wprowadzić programy typu reality show. Dlatego pojawiły się pogłoski, że na wypadek, gdyby strajk scenarzystów drastycznie się przedłużył, stacja CBS rozpocznie w marcu emisję reality show "Big Brother 9". Kolejna z plotek głosi, że w widowisku wzięłyby udział gwiazdy.

Showmag

USA: zmiany w "Big Brother 9"
Dziewiąta edycja amerykańskiego "Big Brother'a" ma znacząco różnić się od wszystkich innych sezonów programu.

Producent programu Allison Grodner zapowiedziała, że widzowie powinni oczekiwać czegoś zupełnie nowego. "Naprawdę chcemy, aby ta edycja różniła się od poprzednich. Chcemy, by była wyjątkowa. Nigdy wcześniej nie robiliśmy czegoś takiego. Obiecuję, że będzie to 'Big Brother' inny od wszystkich, jakie kiedykolwiek widzieliście".

"Big Brother 9", którego emisja planowana jest na pierwszy kwartał przyszłego roku, nie będzie jednak zawierał twistu w postaci Gracza Ameryki. "To bardzo trudne, by zrobić to dwa razy. Każda osoba biorąca udział w programie wiedziałaby o twiście, a my nie chcielibyśmy, by uczestnicy zachowywali się inaczej, bo mieliby świadomość, że o przebiegu gry decydują widzowie. Nie oznacza to, że twist nie powróci w jakiejś innej formie, ale robienie ponownie tego samego nie wchodzi w grę" - powiedziała Grodner.

Casting do widowiska rozpocznie się już w tym tygodniu. Premiera "Big Brother 9" nie została jeszcze określona. Ze względu na strajk scenarzystów, telewizja CBS zapowiedziała producentom, by byli gotowi do rozpoczęcia reality show w każdej chwili.

Rosa

Zimowa edycja BBUS rozpocznie się 12 lutego.
Zmieniają się dni emisji odcinków, teraz będą to wtorki, SRODY (w czwartek jest tradycyjnie już miejsce na Survivor) i niedziele.

Showmag

BB9 startuje 12 lutego, a w Stanach promocja już trwa:
https://youtube.com/v/_dWLCPeHexA&rel=1">https://youtube.com/v/_dWLCPeHexA&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">

https://youtube.com/v/4_zxBFuF_BQ&rel=1">https://youtube.com/v/4_zxBFuF_BQ&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">

3 miesiące minely od zakonczenia BB8, a patrząc na te reklamy świetnie wspominam poprzedni sezon. W niedlugim czasie będę musial chyba znalezc chwilę, żeby obejrzeć to jeszcze raz.

No i co najważniejsze... cieszę się, że jeszcze miesiąc i będę mogł śledzić PRAWDZIWEGO Big Brother'a.  :bravo:

Luxis

tam jest wszystko z polotem. ehh :/
świetne reklamy i wychodzi, że będzie tam taki BB jak we Francji z sekretami i będzie trzeba je odkryć chyba

Femek

oto strona główna :
https://cbs.com/primetime/big_brother_9/

zastanawia mnie dlaczego jest 16 uczestników ?
i dodam ze mają bardzo ładny dom w stylu lasu, drzewa... i ładny ogród... może być podział na 2 drUżyny :>?

Rosa

Hmm, myślałem że po tym jak casting Dicka okazał się strzałem w dziesiątkę znowu postawią na paru podobnych ludzi a tutaj widze tylko jedną Panią w wieku 45 lat a reszta to tak przeważnie 21-25 lat.
No cóż, zobaczymy co z tego wyjdzie i jaki twist tym razem wymyślono.

Tkk_Bolly

Mam takie pytania .Czy w USa odpada jedna osoba na tydzień czy na dwa tygodnia?
W jaki dzien tygodnia sa nominacja , a w jaki Ring i goólnie kiedy to bedzie leciało .Namyślam się czy ściągac.

PS Domek maja wypasny :bravo:

Rosa

Są 3 odcinki tygodniowo.
W pierwszym są nominacje i konkurencja o nagrodę
W drugim odcinku możliwośc wygrania immunitetu bądź zmiany nominacji
W trzecim odpadnięcie w programu i gra o HoH.

Showmag

USA: Startuje "Big Brother 9"
Już 12 lutego w USA wystartuje dziewiąta edycja "Wielkiego Brata". Nadchodzący sezon będzie znacząco różnić się od wszystkich poprzednich.

W widowisku weźmie udział aż 16 obcych sobie osób. Wiadomo, że mieszkańcy Domu będą rywalizować o zwycięstwo w parach. Każdemu zawodnikowi przydzielona zostanie tzw. "bratnia dusza".

Pary będą musiały spać razem w jednym łóżku, będą wspólnie brać udział w konkurencjach i razem będą musiały dzielić pokój Głowy Domu. Ponadto pary będą wspólnie nominowane do opuszczenia Domu i razem będą eliminowane.

Stacja CBS ogłosiła już oficjalną listę uczestników. Wśród 16 osób jest 9 mężczyzn i 7 kobiet, co oznacza, że w Domu Wielkiego Brata mieszkać będzie para gejowska. W trakcie trwania reality show okaże się, czy poszczególne osoby spotkały w widowisku swoją największą miłość, czy też może swój największy koszmar.

Oficjalnym hasłem nowego sezonu jest "Póki śmierć was nie rozłączy", a utworem towarzyszącym nowej edycji jest piosenka "Dirty Little Secret" zespołu All American Rejects.

"Big Brother 9" emitowany będzie od 12 lutego w stacji CBS. Program będzie można oglądać we wtorki, środy i niedziele. Z kolei telewizja Showtime emitować będzie "Big Brother After Dark".

Showmag

9x01
Niezły mix zrobili w BB9. Zgodnie z tym, co uczestnicy podali w ankietach do programu, producenci dobrali kazdemu zawodnikowi wymarzonego partnera. Mamy więc 16 uczestników, czyli 8 par, w tym między innymi:
- kobietę i mężczyznę, którzy znają się ze świata zewnętrznego: byli ze sobą 12 lat, ale się rozstali. Teraz zostali sobie przydzieleni w Domu BB
- kobietę i mężczyznę, którzy znają się ze świata zewnętrznego i... na zewnątrz byli ze sobą razem, ale w Domu BB przydzielono im zupełnie innych partnerów.

Wszystkie pozostałe pary nie znają się ze świata zewnętrznego. Jednak i tu jest kolorowo. Mamy więc w programie parę gejów oraz samotną, 45 letnią kobietę (mającą 16 letniego syna) połączoną w parze z 29 letnim mężczyzną, który jak się okazało... w ogóle jej nie odpowiada.

Jak na razie nie wiadomo, czego się spodziewać; poki co odcinek byl lepszy, niż się spodziewalem.

Pudelek

9x01
Dla mnie to wszystko wygląda jak taka bardziej profesjonalna edycja Amazonek.
Podobała mi się pierwsza konkurencja.  :los:
Ta starsza babka jest straszna! Zero wyczucia! Zero woli walki i chęci porozumienia. Jej para powinna odpaść jako pierwsza. Ale czy nie stanowi wraz z partnerem zbyt ciekawego obiektu obserwacji...
Myślę, że para ex może nieźle namieszać.
Dobry początek.

joker

9x01
Cytat: PudelekMyślę, że para ex może nieźle namieszać.
Oczywiście, że mogą - wystarczy tylko zakopać wojenny topór. Oni siebie znają, wiedzą na co ich stać - mogą tym wiele zdziałać jeśli będą współpracować.
A mamuśka - szkoda gadać, myślałem, że będzie fajniejsza. Czy ona sobie myśli, że jest taka piękna, że każdy chciałby być z nią w parze?! Na miejscu tego kolesia też miałbym kilka zastrzeżeń. Rozumiem, jak by popsioczyła w Pokoju Zwierzeń, ale robić aferę na cały dom?!

Rosa

9x02
Szkoda nieco pary która odpadła bo mogli byc ciekawi.
Denerwuje mnie mocno "mamuśka", cos do niej nie dociera że grają w PARACH więc obrażanie się na partnera może skutkować szybkim wylotem.
Szkoda mi Allison bo jest w dosyć trudnej i nieprzyjemnej sytuacji, chyba zacznę jej kibicować ;)

podmark

Aż sobie postanowiłem ściągnąć pierwsze dwa odcinki BB from USA :) Nie rozumiem wszystkiego, ale co ważniejsze wyłapuję (ech - nigdy nie miałem talentu do języków)

9x01 - pomysł wprowadzenia ex-pary jest świetny.
A mamuśka to od razu powinna sama zrezygnować. Mogła nie mówić, ile ma lat, to by jej nie nazywał "Ma"  :P No i specjalnie położyła konkurencje. Co za głupie babsko... Wracam do oglądania  :pa: