The Simple Life

Zaczęty przez Showmag, Śr, 07 Mar 2007, 19:28:30

Showmag

"The Simple Life" w FOX Life
2007/1/21

Reality show "Proste Życie" ("The Simple Life") z udziałem Paris Hilton i Nicole Richie można oglądać w Polsce, na antenie stacji FOX Life.

"The Simple Life" to jeden z bardziej kontrowersyjnych programów telewizyjnych z gatunku reality show z udziałem Paris Hilton - dziedziczki fortuny hotelarzy, oraz jej przyjaciółki Nicole Richie, córki Lionela Richie. "Proste życie" sledzi codzienne życie Paris i Nicole podczas ich pobytu na farmie. Obydwie bohaterki pozostawiają komfortowe warunki bytu, wielkie przyjęcia w Los Angeles, aby wprowadzić się do domu ciężko pracującej farmerskiej rodziny w Arkansas. Jest to oczywiscie życie zupełnie inne od tego, które znały do tej pory. Program pokazuje liczne problemy gwiazd związane z dopasowaniem się do nowej rzeczywistosci. Zarówno Paris jak i Nicole dzięki stałej obecnosci w kronikach towarzyskich, stały się rozpoznawalne i otrzymywały już wczesniej kontrakty reklamowe. Szansą na dużą sławę stała się propozycja udziału w programie "Proste życie". Pierwsza seria reality show powstała w 2003 roku. Początkowo producent zamierzał, aby Paris Hilton występowała w programie razem ze swoją siostrą - Nicky Hilton. Po jej odmowie, udział zaproponowano najlepszej koleżance Paris - Nicole Richie. Sukces pierwszego sezonu sprawił, że podjęto decyzje o produkcji następnych serii. Akcję czwartego sezonu producenci zamierzali przeniesć do Meksyku. Plany te pokrzyżowała kłótnia, która przekresliła przyjań gwiazd. Obydwie wystąpiły oddzielnie, mieszkając z różnymi rodzinami.

FOX Life prezentuje "Proste Życie" od pierwszego sezonu. Odcinki emitowane są we wtorki i czwartki o godzinie 22:50 i 23:15 oraz w poniedziałki i piątki o godzinie 18:30 i 18:40.

Przypomnijmy, że Paris Hilton zadebiutowała w 1991 roku w komedii romantycznej "Wishman", trzecioplanową rolą dziewczynki na plaży. Jej drugim filmem był "Sweetie Pie". Zagrała też samą siebie w filmie pt. "Zoolander", a także w filmie "Nine Lives". Hilton pragnie także zrobić karierę muzyczną. W lecie 2006 roku ukazał się jej debiutancki album pod tytułem "Paris". Ulubionym powiedzonkiem Paris jest "That's hot!" - zdanie, które stało się jej znakiem rozpoznawczym.

Z kolei Nicole Richie jest adoptowaną córką Lionela Richie, a jej ojcem chrzestnym jest Michael Jackson. Występowała w kilku innych serialach takich, jak: "Rock Me Baby", "American Dreams", "Kids in America". W 2006 roku została wydana książka obyczajowa autorstwa Nicole Richie pt. "The Truth About Diamonds", w której występują wątki zaczerpnięte z życia Nicole.

[Female.pl]

* * *

Życie Nicole Richie nie takie proste
2007/2/19

Gwiazda amerykańskiego reality show "Proste życie" Nicole Richie została oskarżona o jazdę pod wpływem alkoholu i narkotyków.

Nicole Richie została zatrzymana przez policję w Los Angeles za jazdę samochodem pod prąd, będąc pod wpływem alkoholu oraz srodków odurzających (a dokładnie marihuany i leku przeciwbólowego Vicodinu) w dniu 11 grudnia 2006. Na rozprawie wstępnej, prawnik Richie oswiadczył, że adoptowana córka słynnego piosenkarza nie przyznaje się do winy. Kolejna rozprawa koleżanki Paris Hilton odbędzie się 2 kwietnia.

Przypomnijmy, że Richie została w ubiegły piątek ponownie oskarżona o jazdę pod wpływem alkoholu i narkotyków. Gwiazda była zatrzymywana pod tymi samymi już wczesniej w roku 2003 oraz we wrzesniu ubiegłego roku. Kalifornijskie przepisy prawne mówią, że jesli w ciągu dziesięciu lat dana osoba zostanie dwukrotnie skazana za jazdę pod wpływem narkotyków, grozi jej kara od 90 dni do roku pozbawienia wolnosci oraz grzywna w wysokosci od 390 do tysiąca dolarów.

Nicole Richie jest adoptowaną córką Lionela Richie, a jej ojcem chrzestnym jest Michael Jackson. Występowała w kilku innych serialach, takich jak: "Rock Me Baby", "American Dreams", "Kids in America". W 2006 roku została wydana książka obyczajowa autorstwa Nicole Richie pt. "The Truth About Diamonds", w której występują wątki zaczerpnięte z życia Nicole.

Szesć tygodni temu, po tym jak drastycznie schudła do 39 kilogramów, gwiazda przyznała się, że w obawie o swój stan zdrowia zwróciła się o medyczną pomoc. Wczesniej Richie leczyła się z uzależnienia od narkotyków.

[Onet.pl]

* * *

Nicole Richie w szpitalu
Podczas pracy na planie do piątego sezonu reality show "The Simple Life", Nicole Richie le się poczuła i musiano zabrać ją do szpitala.

Na miejscu lekarze orzekli, że Nicole jest odwodniona. Podali jej dożylnie płyny i wypuscili po 15 minutach. Potem Richie odpoczywała w domu i powróciła na plan tego samego wieczora. Jej rzecznik dodał, że Nicole przybiera na wadze i już bardziej dba o zdrowie.

Druga częsć oswiadczenia rzecznika dotyczyła zdarzeń z zeszłego roku. W pazdzierniku 2006 roku Richie zdradziła, że przechodzi specjalne badania, mające ustalić, dlaczego ma takie trudnosci z przybraniem na wadze i utrzymaniem jej. Obecnie Richie podobno dobrze się odżywia. Córka słynnego piosenkarza, Lionela Richie, ważyła bowiem niegdys 45 kilogramów. Wywołało to różne plotki, w tym taką, że przeszła operację, by stracić wagę, po czym musiano przeprowadzić procedurę odwrotną.

Richie ma również problemy z prawem. W grudniu 2006 roku prowadziła samochód pod prąd na kalifornijskiej autostradzie. Jako że już wczesniej skazano ją za nieprawidłowe zachowanie na drodze, obecnie grozi jej od 90 dni do roku więzienia, grzywna w wysokosci tysiąca dolarów i zawieszenie w prawie do prowadzenia samochodu.

[Onet.pl]

Showmag

Koniec "The Simple Life"
Amerykański kanał E! anulował produkcję szóstej edycji reality show "The Simple Life". Zdaniem producentów, życie prowadzone przez Paris Hilton i Nicole Richie w reality show jest niczym, w porównaniu z ich wyczynami w swiecie realnym.

"Wydaje nam się, że ich prawdziwe życia pozostawiają w cieniu to, co dzieje się w naszym show. Widzowie wolą oglądać Paris w codziennych wiadomosciach lub patrzeć, jak idzie do więzienia, niż obserwować ją na obozie z dziećmi" - ogłosili producenci.

Tym samym "The Simple Life" zniknie z anteny. Do tej pory show doczekało się 3 edycji w stacji FOX, która później zrezygnowała z emisji programu. Program został jednak podkupiony przez kanał E!, gdzie doczekał się jeszcze 2 sezonów.

Pudelek

"Proste życie" z Paris Hilton i Nicole Ritchie od jutra w TVNie o 16.35! :prosi: :yeah:
Chciałem to obejrzeć. Ale jakoś specjalnie nie szukałem możliwości.

chatiflatt

noo, ja też widziałem reklamę. Ale z całym szacunkiem dla fanów - co jest ciekawego w oglądaniu tych "pustaków"? :hmm:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Pudelek

A co jest ciekawego w oglądaniu Big Brothera? :devil:

chatiflatt

no właściwie też nic - wiec po co je oglądamy?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Pudelek

Po naszym "Big Brotherze" stwierdzam, że ogladanie pustaków jednak jest ciekawe. Przemawia za tym dobór uczestników.

A oglądanie dziedziczek fortuny jest tak normalne jak oglądanie "Dynastii". Ludzie chcą oglądać bogatych. A dodatkową atrakcją będą ich: głupota, problemy i wpadki aby widzowie nie popadli w kompleksy.

chatiflatt

a na czym w ogóle polega fenomen Hiltonówny? Czemu jest tak, że tam gdzie się pojawi nastolatki krzyczą?
Barbara Weston

Goku

Super!!! Muszę oglądać!!! Uwielbiam Paris, a Nicole lubię :)... Podobno w jakimś odcinku Nicole wyśmiała pustą Hilary Duff, mając za zadanie wystylizować małą dziewczynkę na Duff, zapytała, czy ma ona wyglądać jak Hilary na którą się kreuje, czy jak Hilary która właśnie wyszła z łóżka Joela xDD Najlepsze jest to, że teraz Nicole sama jest z Joel'em Madden'em :D

chatiflatt

najlepsze jest to, że ja nie znam żadnej z osobowości, o których piszesz, Goku
i nie zamierzam tego oglądać
Barbara Weston

FK

A ja z ciekawości obejrzę. Ot, choćby po to, żeby mieć później podstawy do wypowiedzenia się w tym temacie  :devil:

Goku

O boże! Ten program jest ohydny, chociaż śmieszny... Ja bym nie mógł mieszkać na wsi... Te wszystkie robale, jakieś dojenie krów i.t.d... Blee...

Ktoś wie może co z dalszymi odcinkami?? Bo było napisane, że od czwartku o 11.00, więc teraz odcinki będą w czwartki i czy tylko w ten czwartek wyjątkowo, ponieważ będzie święto?? Mam nadzieję, że jednak nie będzie w czwartki, bo wtedy nie będę mógł oglądać tego programu :/...

Pudelek

Właśnie to jest beznadziejne! Ja zrozumiałem, że to będzie na stałe w czwartki o 11 po "Dzień dobry TVN". Równie dobrze mogą tego nie nadawać. O tej porze nikt tego nie będzie oglądał.
Świetny program. No i dziewczyny nieźle zgorszą wszystkich ludzi w promieniu 10 kilometrów!
Goku z tego co widzialem w zapowiedziach dojenie krów może i będzie ale najtrudniejsza będzie akcja z bykiem :los:.

Goku

Ja właśnie nie zrozumiałem o co dokładnie z tym bykiem chodziło... Co one będą miały zrobić??

Pudelek

Pobrać od niego nasienie :devil:.
I tak najlepszy chyba będzie anal za pół ceny i sposób na dorobie :los:.