Krytyka programu

Zaczęty przez Toni, Pn, 03 Wrz 2007, 11:57:10

FK

Dlatego przypomniałam jedynie oficjalne wywiady na stronie bb4.tivi.pl. O reszcie wypowiedzi musi zadecydować On sam :)

Exile

Kiedy kończy się ten kontrakt, żeby mógł spokojnie się dla nas wypowiedzieć?

FK

Nie uwierzysz... Za 2 lata  :szok: Ale może powie nam coś, czym nie złamie Regulaminu a podzieli się jedynie wrażeniami...

Exile

Mądrze to załatwili, do tego czasu sprawa się wyciszy i nikt nie będzie pamiętał o BB 4.1...mimo wszystko taki wywiad by się przydał ;)

Toni

Dokładnie tak. Zabezpieczyli się na maxa pożądnie.Za 2 lata jeśli ktoś będzie myślał o Big Brother 4.1 to Mi osobiście będzie przychodziła na myśl tylko z mieszkańców Jola,Marco,Adrian,jak i niektóre wydarzenia "sprowokowane" porzez producentów afera z Adrianem,czy może nie ustawione wyzywanie się Tomka,Joli...pozostali będa tak ciężko wspominani chociażby jak większość uczestników BB 2 czy BB-Bitwa za wyjątkiem Frytki,Kena,czy Zołzy.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

lola

a mnie strasznie wpienia faworyzacja niektórych uczestników, aż mi się odechciewa oglądać  :?!:

Tom Kruz

Cytat: lolaa mnie strasznie wpienia faworyzacja niektórych uczestników, aż mi się odechciewa oglądać  :?!:

Lola świeżynka a dobrze prawi. Dość faworyzowania w domu Joli ''Równik'' i Adriana''Flecika'', a poza domem Grzegorza ''Beksy'' :zabek:. Chcemy równego i obiektywnego traktowania wszystkich uczestników.

mseptember

Równego i obiektywnego? A niby po co? :D

Tom Kruz

Cytat: mseptemberA niby po co? :D

A po to, aby ''kraj rósł w siłę a ludziom żyło sie lepiej mordo Ty moja'' i ......... , aby dało się oglądać BB 4.1 bez irytacji i zażenowania. :zabek:

mseptember

no ale bez irytacji i zażenowania było by pieruńsko nudno..

Pudelek

I tutaj mogliby się popisać producenci, którzy powinni tworzyć takie zadania żeby nie było nudno. A że im się nie chce i nie mają pomysłów to przerzucają całą odpowiedzialność za rozrywkę  na tych "irytująch" uczestników. W razie potrzeby tylko starają się aby przedłużyć ich żywot w programie.

Luxis

Cytat: ExileWydaje się wam, że BB w edycjach 1-3 był taki święty i czysty?Że uczestnicy nie rozmawiali o nominacjach, że nie pokazywano im świata zewn., że głosowania były prawdziwe? Nie! Po prostu albo o tym zapomnieliście, albo nie dano wam tego odczuć. I BB wszędzie jest zmanipulowany. Jak każdy tego typu rs.
totalnie się zgadzam, tylko po prostu ta edycja (w dodatku realizowana przez małą stacje) bardzo się różni od poprzednich i nie którzy na tym forum nie rozumieją , że BB się modyfikuje i teraz żaden BB na świecie nie wygląda tak jak nasze edcyje 5 lat temu... w tej chwili postęp technologiczny wszedłtakże do BB (m.in plazma i oglądanie czasem uczestników w tv).

Cytat: Tom KruzChcemy równego i obiektywnego traktowania wszystkich uczestników.
zgadzam się

Cytat: Tom Kruzaby dało się oglądać BB 4.1 bez irytacji i zażenowania.  
ja mogę i nie mam z tym problemu, każdy program jest w pewien sposób manipulowany

Cytat: lolaa mnie strasznie wpienia faworyzacja niektórych uczestników, aż mi się odechciewa oglądać  :?!:
ja też to czuje, ale nie jakoś bardzo, a skoro Tobie tak bardzo to po co oglądasz ten program, skoro Ci się odechciewa??

I mam wielkie ALE do Admina... aby przestał oczerniać BB 4.1 pod każdym względem, i zawsze w artykułach nawiązywać do innych "manipulacji" i wpajać ludziom, że jaki to BB 4.1 jest zły, bo to nie prawda, jakoś mi też przeszkadzają niektóre rzeczy w BB, ale traktuje to jako program rozrywkowy, a nie jako program "najwyższych lotów". Staram się nie skupiać na bzdurach tylko po prostu oglądać i się tym emocjonować. A Ty ZAWSZE krytykujesz tą edycję, słowa dobrego nie napisałeś o tym programie, a ma ewidentnie sporo plusów, tak samo ile minusów. Rozumiem, że każdy ma prawo do własnego zdania, ale Ty przesadzasz, bo każdy Twój artykuł jest jednostronny i negatywny, nie ma w nich niczego pozytywnego. Czy potrafisz tylko krytykować?? Pamiętam też, że bardzo krytykowałeś WYprawę Robinson 3 czy 2 lata temu, też widziałeś tam bardzo mało pozytywów, to samo Taniec z Gwiazdami i Jak Oni Śpiewają  :kreci: Twoje artykuły są jednostronne i nieobiektywne (oczywiście za tego posta na mnie najedziecie, ale co z tego, najwyżej także pożegnam się z tym fajnym  -mimo wszystko - forum jak Podmark) - Aaragornie, zastanów się, to ma być program ROZRYWKOWY, a nie jakiś intelektualny i większośc ludzi jak go ogląda nie zdaje sobie sprawy z tego, czego my tu się dopatrujemy. Oglądają to dla rozrywki i emocji, a nie dla jakiegoś wielkiego myślnia i dopatrywania się szczegółów i wiecznie błędów...  :sciana:

mseptember

faktem jest stosunek Aaragorna do BB41, dobrze, że to napisałeś.

Luxis

Każdy może mieć swoje zdanie i Aaragorn może mieć negatywne w stosunku do BB 4.1, ale nie można pisać artykułów (będąc Adminem poważnego serwisu) tylko negatywnych i co za tym idzie nastawiać ludzi negatywnie do tego programu poprzez stronniczość...

Showmag

Cytat: LuxisI mam wielkie ALE do Admina... aby przestał oczerniać BB 4.1 pod każdym względem, i zawsze w artykułach nawiązywać do innych "manipulacji" i wpajać ludziom, że jaki to BB 4.1 jest zły, bo to nie prawda
Ot, myślę Luxis, ze nikt nie jest w stanie pisać tak dobrych panegiryków na czesc "Big Brother", jak Ty. W związku z tym nie mam zamiaru odbierać Ci tej funkcji na Forum :)
Jeżeli masz potrzebę - sam chwyć pióro w swoje ręce. Nikt Ci tego nie broni.

Cytat: LuxisCzy potrafisz tylko krytykować?
Owszem, nic więcej nie potrafię ("Na głupie pytanie...")

Cytat: LuxisKażdy może mieć swoje zdanie i Aaragorn może mieć negatywne
I jak to się ma do tego, co napisales wyżej?

Cytat: LuxisPamiętam też, że bardzo krytykowałeś WYprawę Robinson 3 czy 2 lata temu, też widziałeś tam bardzo mało pozytywów, to samo Taniec z Gwiazdami i Jak Oni Śpiewają
Czyli jednak nie wolno krytykować?

(dostrzegam tu offtopic i swoiste bajkopisarstwo, poniewaz nigdy nie widzialem w calosci ani jednego odcinka "Tanca z Gwiazdami" i nigdy nie obejrzalem nawet 5 minut programu "Jak Oni Spiewaja". W związku z tym o wspomnianych programach moglem napisac jedynie tyle, że ich tematyka mnie kompletnie nie interesuje. A krytyka "Wyprawy Robinson" jak widać była bardzo trafna, skoro na skutek licznych bledow program nie odniosl odpowiedniego sukcesu i nie powstala juz kolejna edycja).

Cytat: Luxisoczywiście za tego posta na mnie najedziecie, ale co z tego, najwyżej także pożegnam się z tym fajnym -mimo wszystko - forum jak Podmark
Jaki jest związek między tym zdaniem a tematem pt "Krytyka programu"? Proszę trzymać się głównego wątku i choć trochę kierować się relatywizmem (rzeczą oczywistą jest, ze nikt tutaj na siłę nikogo nie trzyma).

Cytat: Luxis
ja też to czuje, ale nie jakoś bardzo, a skoro Tobie tak bardzo to po co oglądasz ten program, skoro Ci się odechciewa?
Cytat: Luxisale Ty przesadzasz, bo każdy Twój artykuł jest jednostronny i negatywny, nie ma w nich niczego pozytywnego.
Cóż, Twoje posty oczywiście nie są subiektywne i wzajemnie się nie wykluczają. A idąc zaprezentowanym przez Ciebie tokiem rozumowania (i przypominam - jest to Twój tok rozumowania, a nie moj): skoro tak bardzo nie podobają Ci się artykuły w serwisie, to po co je czytasz?

Cytat: Luxisnie można pisać artykułów tylko negatywnych i co za tym idzie nastawiać ludzi negatywnie do tego programu poprzez stronniczość
Polecam zatem przerzucić się na lekturę niestronniczych artykulow na oficjalnej stronie programu.
A ten serwis ma stanowić coś w rodzaju przeciwsiły. W tym miejscu chciałbym przeprosić wszystkich użytkowników serwisu za to, że mam gust i nie chwalę tego, co tandetne.

Cytat: LuxisAaragornie, zastanów się, to ma być program ROZRYWKOWY, a nie jakiś intelektualny. Oglądają to dla rozrywki i emocji, a nie dla jakiegoś wielkiego myślnia
Chciałbym zauważyć jedną "drobną" rzecz. Mianowicie, tytuł tego tematu to: "Krytyka programu". Tymczasem po przeczytaniu Twoich postów (napisales kiedys, ze ten temat jest zbędny; w ogole nie powinno go być) odnoszę wrażenie, że kompletnie nie zdajesz sobie sprawy z faktu, że krytyka może być również pozytywna.
Chciałbym także powiadomić Cię, że:
Cytat: PWNkrytyka [łac. critica 'sztuka osądzania, rozstrzygania'], metodol., naukozn. poddanie pod osąd rozumu jakiegoś dzieła, poglądu, nauki, poprzez jego analizę i ocenę z pewnego punktu widzenia (np. poprawności, przydatności, celowości), lub ze względu na określone wartości (np. praktyczne, poznawcze, estetyczne, moralne, nauk.)
Jeżeli nie chcesz zbytnio myśleć przy ogladaniu "Big Brother'a" (a sam to wyżej potwierdziłeś), to w ogole nie powinienes zagladac do tematu, ktorego nazwa sama w sobie wskazuje na proces myślenia.
Nie chcesz ruszyć głową - nie rób tego. Ciesz się dobrą zabawą. Nie zabraniaj jednak innym mozliwosci czytania artykulow, ktore mają choć odrobinę zapobiec totalnemu ODMÓŻDŻENIU widzów przy ogladaniu - jak to okresliles - "programu rozrywkowego, a nie jakiegos intelektualnego". Nie nakazuj, a zostaw kazdemu wolny wybór.

Cytat: Luxiswiększośc ludzi jak go ogląda nie zdaje sobie sprawy z tego, czego my tu się dopatrujemy.
Tym samym przyznales, ze widzowie, ktorzy nie maja o tym pojęcia - zazwyczaj przy ogladaniu "Big Brother'a" nie myślą. Dziękuję więc za podanie istotnego argumentu, ktory jednoznacznie pokazuje, że warto pisac takie artykuly. Jezeli bowiem dzieki nim choć kilka osób zacznie myśleć przy oglądaniu "Big Brother'a" - to myślę, że warto.