Manuela Michalak

Zaczęty przez Showmag, Pt, 04 Mar 2005, 23:25:34

Showmag

Manuela o odejsciu z TVN
Wtorek, 14 wrzesnia 2004, godzina 22:48

-TVN podziękował pani za współpracę. "Maraton Usmiechu" prowadziła pani trzy lata, czyli akurat tyle, ile pani poprzednik Mariusz Czajka. Spodziewała się pani tego pożegnania?
-Miałam nadzieję, że gusty widzów zmieniają się nie co trzy lata, ale co siedem (smiech).

-Szok?
-Tak. Przywiązałam się do programu i ludzi, którzy go robili, a byli wspaniali. To była cudowna przygoda. Ktos inny może machnąłby ręką, powiedział: "E tam, było, minęło", a ja się rozklejam, czuję do niego sentyment. Na pewno zdecydowano się na to posunięcie ze względu na dobro programu, a to jest najważniejsze.

-Została pani na lodzie. Dlaczego wczesniej nie zaistniała pani w innym programie?
-Jestem lojalna, więc choć miałam różne propozycje, rezygnowałam z nich. Korzystając z okazji, może powinnam wystosować apel do tych wszystkich, którzy kiedys składali te oferty: proszę, zadzwońcie jeszcze raz (smiech).

-Zanim jednak się odezwą, będzie pani anonimową żoną swego męża?
-Dzięki programowi "Big Brother" stałam się osobą medialną i chyba już nigdy nie będę anonimowa. Mieszkam w Luboniu z mężem, który jest fryzjerem i ma swój salon. Razem jedzimy na szkolenia za granicę. Niedawno ukończyłam kursy przedłużania włosów w Holandii- stamtąd dostałam certyfikat- i we Włoszech.

-Przyszłosć to fryzjerstwo?
-Może doradztwo finansowe, bo mam certyfikat z Ministerstwa Finansów. Mąż mówi: "Rób tak, żebys była szczęsliwa".

[Rozmawiała Ewa Smolińska-Borecka, Gala]

* * *

Manuela: "Chcę być mamą!"
Pogodna bohaterka pierwszej edycji "Big Brother" bardzo chce mieć dziecko. Poważną przeszkodą jest jej choroba, ale Manuela robi wszystko, żeby zostać mamą. Na atopowe zapalenie skóry Manuela zaczęła chorować, kiedy miała 3 lala. Wtedy pojawiły się kłopoty ze skórą, która dosłownie rwie się na ciele chorego, pojawiają się na niej plamy i pęcherze, wszystko swędzi i piecze. "To bardzo upierdliwa choroba, która ciągnie się przez całe życie"- wyznaje Manuela. "Przez całe dzieciństwo smarowano mnie mocnymi masciami sterydowymi, lekarze wtedy za wiele na temat tej choroby nie wiedzieli. Własnie od przyjmowania sterydów mam taką 'strzelistą' figurę"- żartuje z siebie Manuela. Gwiazda "Big Brother'a", choć od ponad dwóch lat jest szczęsliwą mężatką, nie doczekała się jeszcze potomstwa. A zapewnia z całych sił, że nie marzy o niczym innym jak o byciu mamą. Ale kuracja sterydami i ciąża jednoczesnie są niemożliwe. Dlatego już od dłuższego czasu Manuela dokładnie przygotowuje się do ciąży. "Od roku nie biorę sterydów doustnie, odstawiłam też leki przeciwalergiczne. Zamiast tego systematycznie, pod okiem specjalistów odczulam się. Dbam też o odpowiedni poziom witamin i minerałów"- wylicza Manuela. "Trudno mi kontrolować wagę. Czasami chudnę, czasami tyję w zależnosci od tego, jakie leki przyjmuję"- opowiada. Takie "rozdygotanie" organizmu zdaniem lekarzy też nie sprzyja zajsciu w ciążę. Manuela o tym wie i dlatego postawiła na ruch. "Codziennie ćwiczę i wraz z grupą przyjaciół chodzę po parku. Mamy taki klub, który w żartach nazywamy 'Klubem imienia Korzeniowskiego'. Dzięki temu zwiększyła mi się objętosć płuc i nie męczę się tak szybko. No i pożegnałam się ze słodyczami"- wyznaje. Manuela zaplanowała sobie, że utrzyma dobrą formę i zanim skończy 35 lat zostanie mamą. "Chciałabym, żeby to był przypadek. Może podczas jakichs romantycznych wakacji"- duma Manuela. "A jak już będę mamą, przydadzą mi się umiejętnosci z liceum medycznego. Pielęgniarstwo dziecięce mam w małym paluszku"- dodaje ze smiechem.

[Fakt]

Showmag

Ciężka choroba Manueli
Wtorek, 31.05.2005, 11:30

Jest ciężko chora, mimo, że na taką nie wygląda. Każda wiosna może się dla niej okazać smiertelna. Manuela Jabłońska- finalistka pierwszej edycji "Big Brother'a", a póniej prowadząca "Maraton Usmiechu" w TVN, od wielu lat zmaga się z ciężką chorobą. Ma wyjątkowo perfidną alergię. Uczulona jest dosłownie na wszystko. Każda wiosna może się dla niej okazać tragiczna w skutkach. Najgorzej jest własnie teraz, kiedy drzewa zaczynają kwitnąć, a w powietrzu unosi się olbrzymia ilosć pyłków. Wtedy Manuela własciwie nie wychodzi z domu albo pakuje walizki i wyjeżdża za granicę, gdzie może przetrwać najgorsze chwile. W tym roku razem z mężem postanowiła wyjechać na kilkanascie dni do Grecji. Manuela choruje od trzeciego roku żyda. Atopowe zapalenie skóry- brzmiała diagnoza lekarska. W najgorszych chwilach na skórze Manueli pojawiały się pęcherze, całe ciało piekło, było zaczerwienione. Pomocne okazywały się sterydy, które, niestety, powodowały tycie. Miały też inny skutek uboczny, w którego konsekwencji Manuela nie może zajsć w ciążę. Jest to szczególnie przykre teraz, kiedy od trzech lat jest szczęsliwą żoną Tomasza Jabłońskiego. Manuela robi co może, by wreszcie zostać mamą. Postanowiła, że do trzydziestego piątego roku życia urodzi dziecko. W jej przypadku nie będzie to jednak łatwe. "Uczynię wszystko, by zmienić ten stan rzeczy"- wyjasnia w jednym z wywiadów. "Od roku nie biorę doustnie sterydów, nie przyjmuję też leków przeciwalergicznych. Za to pod okiem specjalistów odczulam się. Kuracja już przynosi pozytywne efekty"- mówi. Czekając na własne dziecko, Manuela jest doskonałą ciocią dla malutkiej Nicoli, córki swojej siostry Marzeny. Nie szczędzi jej prezentów. Dużo razem rozmawiają, wychodzą na spacery. Jest z nią bardzo zżyta. Zawsze zresztą była lubiana przez dzieci. Czasami żartuje, że mogłaby zostać przedszkolanką. Do bycia mamą jest zresztą doskonale przygotowana, ponieważ ukończyła liceum medyczno-pielęgniarskie.

[Zbigniew Heumski, Twoje Imperium]

-----
jakis czas temu ze strony www.showmag.info zniknal banner reklamowy strony Manueli, wiec tutaj podaje adres do nieoficjalnego serwisu: www.bigbrother.showmag.info/manuela

Luxis

biedna Manuela
a taka fajna w BB była
:szok:  :nie!:

Przemek

Taka fajna babka, a taki ciężki los ją spotkał. Szkoda... :bye:  :los:

podmark

Cytat: Łukibiedna Manuela
a taka fajna w BB była
:szok:  :nie!:
Jak to była? Przecież Manuela żyje !!!! Czy Ty tylko oceniasz ludzi, po tym jak sie zachowywali w reality show? "Fajna była w BB", Boże , co za kretynizm, jak mozna oceniac czlowieka, gdy zna sie go tylko 3 miesiace i to z ekranu telewizora.

lukasz900

Manuelka to swietna dziewczyna... przechodzi własnie cięzką próbe...  wierze ze jej sie uda! naprawde na to zasługuje..

grzybowski11

czy ja wiem czy taka swietna, dlamnie to przeciętna uczestniczka BB

/ps/

miejmy nadzieje ze jej sie uda.

Luxis

Cytat: podmarkJak to była? Przecież Manuela żyje !!!! Czy Ty tylko oceniasz ludzi, po tym jak sie zachowywali w reality show? "Fajna była w BB", Boże , co za kretynizm, jak mozna oceniac czlowieka, gdy zna sie go tylko 3 miesiace i to z ekranu telewizora.
nie o to mi chodziło!!! Była, bo "była" w reality show Bb i juz nie jest!!! A nic niewspomniałem że nie zyje!!
P.S.Wręcz przeciwnie, Trzymam za nią kciuki!!

lukasz900

Manuelka wymiata:)... Najlepsza dziewczyna ze wszystkich reality  :prosi:  ukłony dla niej! swietna babka!:)

Showmag

taka mała, swieżutka informacja, nie dotycząca bezposrednio uczestnika r-s: w dniu wczorajszym Marzena- siostra Manueli z BB1, wzięła slub :)

alexander

A jaką Manuela jest gosposią :D A co si wogule z nią dzieje nie ma  żadnych propozycji ??

Pudelek

Cytat: Admintaka mała, swieżutka informacja, nie dotycząca bezposrednio uczestnika r-s: w dniu wczorajszym Marzena- siostra Manueli z BB1, wzięła slub :)

To pewnie Manuelka niele się zabawiła na weselisku  :los: !

Showmag

Manuela prowadzi wlasną firme (rozprowadzajaca jakies odzywki, itp)
w internecie mozna znalezc jakies informacje na ten temat, ale adresu nie pamietam

Showmag

Manuela w "Maratonie Usmiechu"
Wtorek, 04.04.2006, 12:05

W tegoroczne swięta wielkanocne w TVN będzie można obejrzeć specjalne wydanie "Maratonu Usmiechu". Przy swiątecznym stole zasiądą: prowadzący program Adam Grzanka i Adam Małczyk, a także ich goscie: Ewa Bem, Krzysztof Kasowski, Joanna Bartel, Grzegorz Stasiak, Stanisława Trebunia-Staszel, Krzysztof Trebunia-Tutka Kasowski, Agnieszka Matysiak, Stanisław Szelc, Hanna i Antoni Gucwińscy oraz poprzednie prowadzące "Maraton Usmiechu" - Aleksandra Wolf i Manuela Jabłońska, bohaterka pierwszej polskiej edycji "Big Brother". Program zostanie wyemitowany 17 kwietnia o godzinie 10:05. Podczas spotkania usłyszymy wiele dowcipów i anegdot, które pozwolą mile spędzić swiąteczny poniedziałek.

[showmag.info]