Jakość programów TV w Polsce

Zaczęty przez Rosa, Nd, 08 Maj 2005, 18:58:37

Luxis

To jakas sciema, niebedzie BARU 6!!! Będzie co innego, DS 2, FARM, lub jeszcze cos innego wymyslą...

podmark

No własnie> Na Polsacie zawsze od początku wakacji robiono casting do reality shows, a teraz? Ani widu, ani słychu. Az strach pomysleć, że na jesień ..... nie będzie żadnego reality w polskiej telewizji  :bye:  :bye:  :bye:

Kamil

Polsat robi praktycznie większosć programów do dupy. TVN natomiast kojarzy mi się z pełną profesjonalnoscią.

Luxis

Jak dla mnie to TVN (kanały tej grupy także) ma super idealna jakosć, Polsat (kanały tejże grupy też) tez nieodbiega od dobrych standardów choć Polsat2 i TV4 niewiem dlaczego maja lekko gorszą jakosć od innych kanałó Polsatu, TVP już ucieka od standardów - jak na telewizję państwową to ma fatalną jakosć... (choć jakosć we Włoszech stacji Rai tez jest beznadziejna.., ale natomiast w Niemczech ARD i ZDF mają też super jakosc, taką jak stacje prywatne, typu RTL, Sat.1) Tele5, też stypa, Polonia 1 to samo, a reszta to jeszcze ujdzie...

podmark

Ja nie za bardzo o jakosci , chociaż poniekąd zawiera się to w mojej opini. Otóż dzisiaj przez chwilę obejrzałem "Załóż się" i stwierdzam, że jest to program dla ludzi ograniczonych umysłowo. Zadania są koszmarne, prowadzący sztuczni... No i jeszcze to cotygodniowe zadanie do Szwedesa - zawsze to samo - zgromadzić iles osób gdzies tam... Mam nadzieję, że jest to druga i ostatnia edycja tego "show". Jeżli taki durnowaty program swiadczy o jakosci programów TVP 2 (a w dużym stopniu tak jest) to jest już bardzo le ! :devil:

Luxis

Nie no Podmark, mi sie to podoba, jest zabawny jak dla mnie... ;) P.S.Wczorja się skusiłem żeby obejrzeć jeszcze raz Show!Time, ale niepotrzebnie, bo tam jest strasznie, tylko scena i scenografia mk sie podobają, tak to nic :/ nawet publicznosć ma takie miny, jak by siedzieli tam za kare...

Rosa

Program "Załóż się" jest z założenia nieuczciwy skoro nagrywane sa 2 wersje zdarzenia o które toczy się zaklad a pokazana jest ta wersja na którą zdecyduje się TV

"Kamery Telewizji Polskiej zarejestrowały cztery przejazdy. Dwa z nich zakończyły się zapaleniem zapałki, a dwa nie powiodły się. O tym, który z nich był tym własciwym i zostanie przeznaczony do emisji, widzowie dowiedzą się dopiero z telewizji. Emisję nagrania z Radomia zaplanowano najwczesniej w marcu. Wiadomo jedynie, że ostatni przejazd był zrobiony specjalnie dla publicznosci zgromadzonej przy ulicy Narutowicza i zakończył się zapaleniem zapałki."

Luxis

Ale niewszystkie konkurencje sa nagrywane!! Duża częsc, wręcz większosć są na żywo!! Nie zgadzam sie z Tobą.
Zresztą nieuczniwy mówisz, że jest, no trudno, dużo rzeczy w telewizji jest złych, nieuczciwych , kontrowersyjnych , itd. a sa puszczane na wizji, to GŁÓWNE PRAWA TELEWIZJI. Bez tego niebyło by tv...

joker

"Taniec z gwiazdami" najlepszym widowiskiem
(PAP, Daga/2 lipca 2006 13:45)
W sobotę zakończyła się w Gdańsku siódma edycja festiwalu. Wsród jego laureatów znalazła się telewizja TVN i jej programy: "Taniec z gwiazdami" i "Szymon Majewski Show".

Jurorzy obradowali pod przewodnictwem scenarzysty i reżysera Artura Więcka. Oprócz niego produkcje rozrywkowe oceniali Iwona Guzowska, Magdalena Stużyńska, Zdzisław Pietrasik, Grzegorz Szumowski, Tymon Tymański i Marcin Wolski.

Nagrodę Główną VII Festiwalu Dobrego Humoru - Grand Prix "Błękitny Melonik Charliego" otrzymali Jacek Kęcik i Waldemar Malicki, twórcy programu "Co tu jest grane" wyprodukowano przez TVP1.

Swoje nagrody przyznawali tez widzowie w głosowaniu internetowym.

W kategorii "Najdowcipniejszy serial komediowy" wyróżniono serial "Rancho", w kategorii "Najdowcipniejszy program rozrywkowy" zwyciężył "Szymon Majewski Show" Szymona Majewskiego, najzabawniejszym talk-show uznano program "Duże dzieci".

W kategorii "Widowisko muzyczno-rozrywkowe z usmiechem" zwyciężył "Taniec z gwiazdami", za najdowcipniejszą audycję radiową uznano "Radar" wyprodukowany w Polskim Radiu Koszalin. Najlepszą aktorką komediową okazała się Iwona Wszółkówna za rolę w serialu "Ale się kręci", a za najlepszego aktora komediowego uznano Krzysztofa Kowalewskiego za rolę w serialu "Daleko od noszy".

Za całokształt twórczosci artystycznej nagrodzony został Jacek Fedorowicz.

Widzowie w głosowaniu internetowym zdecydowali, że ulubionym serialem komediowym został "Daleko od noszy". W kategorii "Ulubiony program rozrywkowy" zwyciężyło "Szkło kontaktowe", a w  kategorii "Gwiazda usmiechu" laur przypadł Hannie Sleszyńskiej.

W ramach festiwalu odbyły się również imprezy towarzyszące głównemu konkursowi. Na scenie na gdańskim Długim Targu zaprezentowały się młode kabarety. Podczas Biesiady Dobrego Humoru, odbyły się m.in. pokazy serwowania dań, konkurs stołów biesiadnych, pokazy grillowania ryb i mięs, degustacja potraw kuchni japońskiej. Wieczorami prezentowane były na wolnym powietrzu słynne polskie komedie.