[Brazylia] The Amazing Race: A Corrida Milionária

Zaczęty przez Pudelek, Pt, 06 Kwi 2007, 18:17:47

Pudelek

Podane w tym poscie informacje znalazłem na wikipedii ( https://en.wikipedia.org/wiki/Amazing_race ):

The Amazing Race: A Corrida Milionária
Brazylijska stacja RedeTV! oglosiła pod koniec 2006 roku, że wyprodukuje krajową wersję programu nazywającą się The Amazing Race: A Corrida Milionária. Nagrany był już nawet jakis pilot programu. Podania do programu będą przyjmowane do lipca. Program będzie nagrywany we wrzesniu, a 13 padziernika będzie miał swoją premierę. Główną nagrodą będzie 500,000 realów brazylijskich (≈ 250,000 dolarów amerykańskich). Jest już nawet oficjalna strona: https://acorridamilionaria.com.br/

Luxis

Nie za bardzo znam język brazylijski, ale z ich strony można sie do wiedzieć chyba tyle, że mają dopiero 5 par uczestników, bo reszta to znaki zapytania... nie wiem dokłądnie... ciekawe
a tu prezenter brazylijskiej edycji wraz ze znanym nam prezenterem z USA:

oraz ten sam prezenter z Rob i Amber:

P.S.Ale na ich stronie w multimediach jest kilka filmików już chyba z wyscigu, także nie mam pojęcia.. może jest tylko 5 par??

Pudelek

To materiały z prologu nakręconego już jakis rok temu. Wtedy brało udział 6 wczesniej wybranych par. Ostatnia para została wyeliminowana, a pozostałe pięć będzie brało udział we wlasciwym wyscigu. Chyba. Ja też nie znam portugalskiego  :los: .

Pudelek

Oooo! Przespaliśmy premierowy odcinek! Ale sprawdziłem, że jest możliwość obejrzenia tego programu dzięki internetowi.

igiko

Pudelek, na Mircu jest czy gdzie?
znalazłem tez fajne zdjecie na ich stronie co prawda jeszcze prolog
https://img135.imageshack.us/img135/344/scr29b5dbjk8.jpg
Chodzi mi o 2 dziewczynę od lewej - niema jak to sie ubrać odpowiednio :)
The Amazing Race fan

Pudelek

Na razie jeszcze nie widziałem Wyścigu (niestety tylko dookoła) Brazyli. Ale natrafiłem na czołówkę: https://dailymotion.com/video/x37pcc_tarbrazils01intro_shortfilms

Luxis

Cytat: igikoChodzi mi o 2 dziewczynę od lewej - niema jak to sie ubrać odpowiednio  
nie rozumiem, dlaczego jest źle ubrana? :? " a oso chozi" ;)

P.S.Mają świetną czołówkę, nawet nie podpada, że to nie USA :]

igiko

Luxis, no wiesz w spódniczce żeby brać udział w wyścigu tego w USA chyba nie odnotowano :)
The Amazing Race fan

Pudelek

Wszytko fajnie tylko przydałyby się jeszcze napisy po angielsku. . . :los:

Pudelek

Ktoś oglądał? Ja widziałem dwa pierwsze odcinki. I oczywiście tak jak myślałem mamy "lokalne" a nie "globalne" emocje. Tak na prawdę wszystko jest takie mechaniczne. Wszystko według schematu ale bez większych emocji. Uczestnicy mało ciekawi. Jest pięć par żeńskich. Ale żadnej nie wróżę zwycięstwa (chyba, że w afekcie)...

igiko

Pudelek, ja pobieram dopiero..a znalazł ktos napisy czy nic?
The Amazing Race fan

Pudelek

Nie ma. Ale przynajmniej rozumie się ducha walki. Chociaż nawet i z tym nie jest za dobrze.

Rosa

Cytat: PudelekJest pięć par żeńskich. Ale żadnej nie wróżę zwycięstwa (chyba, że w afekcie)...
Na razie to faceci fatalnie tam wypadają :)

Showmag

Trwa "The Amazing Race: A Corrida Milionária"
13 października brazylijska stacja RedeTV! rozpoczęła emisję własnej edycji reality show "The Amazing Race".

Widowisko nosi tytuł "The Amazing Race: A Corrida Milionária". Casting do programu trwał do lipca tego roku, a realizacja miała miejsce we wrześniu. W reality show bierze udział 11 drużyn, a zwycięzcy wygrają pół miliona realów brazylijskich.

Przypomnijmy, że już 4 listopada w Stanach Zjednoczonych rozpocznie się emisja dwunastej amerykańskiej edycji programu. Tymczasem już 1 listopada, w Azji zadebiutuje druga edycja "The Amazing Race Asia".

igiko

In Leg 6, while driving to the pit stop, Andréa & Luciana were held up at gunpoint by three men at a stoplight in Fortaleza. The team did not lose anything, but the criminals took the camera and all personal documents from the crew, and ran off as gunshots were fired by the police. Two of the men were later caught and identified, and the camera was recovered. This incident dropped the team from 4th to last place, and no time credit was given for the situation. Part of the robbery was filmed and shown in the sixth episode.
"ciekawe" wydarzenie szkoda że nie ma ripu. Edycji nie oglądam bo oglądanie po portugalsku nudzi mnie.
The Amazing Race fan