Krytyka programu

Zaczęty przez Toni, Pn, 03 Wrz 2007, 11:57:10

Rosa

No to juz jest ZDECYDOWANA przesada. Dzień po nominacjach i w programie o 20 powtarzają to co bylo wczoraj o 18  :sciana:  :sciana:  :sciana: . IDIOCI. Na pewno przyciągną tym widzów.

A program o 18 trwal dzisiaj (bez reklam) NIECAŁE 17 minut.

chatiflatt

może dlatego bo Iza odpowiadała na pytania jednym zdaniem ;)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Toni

Program "Prosto z domu" od już kilku dni trwa (bez reklam) niecałe 20 minut, z programem "Extra" jest tak samo 20 minut. Wogóle wszystkie programy Big Brother 4.1 są zbyt krótkie. Powinny trwać dłużej. A jak są tak obficie czasowo emitowane jak dotychczas to żeby nie zawierały non stop tych samych scen. Bo jest zapewne co do pokazania innego niż znów to samo.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

arturxd

znowu pokazują pokój zwierzeń innym uczestnikom, tym razem relacje mirka o Joli

Toni

To już standard się robi w tej edycji,że wypowiedzi uczestników w pokoju zwierzeń pokazywane są pozostałym mieszkańcom.Program Bar? Tam podczas Gorących krzeseł zawsze były pokazywane wypowiedzi innych by podgrzac atmosferę. Tutaj jest tak samo. Grupa ATM działa.

Toni

Polska dziwny troszke kraj. Po dość długiej przerwie z nowymi pomysłami Big Brother powinien moim zdaniem mieć milionowa widownię przed telewizorami. Choćby w Niemczech już za 3 miesiące start 8 edycji. Ale z kolei z reality-show mają tylko Big Brother a nie tam Bar i inne...

Rosa

JAsne, tylko że po pierwsze GDZIE były te nowe pomysły? Widać wyraźnie że pomysl z awatarami to totalna klapa. Początkowo na program (szczegolnie ten o 18) nie było ABSOLUTNIE żadnego pomysłu i widać bylo że to wszystko rodzi się w strasznych bólach.
Druga sprawa- przypominam że na początku w programie było tylko 7 osob, nie było zadać a oglądalność chciano oprzeć na aferze z Adrianem. Wielu ludzi na pewno zrezygnowało w momencie gdy przez kilka dni bez przerwy było "gej czy nie gej".

No i kluczem do sprawy jest wg mnie brak transmisji internetowej (oraz oczywiście NORMALNEJ i porządnej stronki). W dzisiejszych czasach dla programu takiego jak BB internet to podstawa od ktorej dopiero można wychodzić dalej. Internet pozwala na przyciągnięcie przed ekrany nowych ludzi, bo o programie się wtedy mowi "a widziałeś w live feeds co się zdarzylo wczoraj o 2:00, zobaczymy czy to pokażą w TV". Jasne, że nie można wtedy tak kręcić, ale ATM w końcu kiedyś powinien zrobić program o jasnych, uczciwych zasadach.

Toni

Pisząc o nowych pomysłach mam na myśli nową,inną niż w poprzednich edycjach koncepcję zadań i wogóle pokazywania życia w Big Brother. Ja bynajmniej stwierdzam ogromną różnicę w Big Brother 1-3 a Big Brother 4.1

Toni

Nowe pomysły i nowa koncepcja Big Brother 4.1 oparta na urozmaiceniach w innych krajach podczas naszej 5 letniej przerwy są trafne. Nie ważne że są kopiowane a nie oryginalne. Liczy się dla mnie wielki krok do przodu. Ale muszę stwierdzić że 5tej edycji Big Brother nie spodziewałbym się. Nie liczę na nią. Wolę oglądać zdecydowanie Big Brother Made in Germany.

Rosa

Cytat: ToniLiczy się dla mnie wielki krok do przodu.
:ubaw:  :ubaw:  :ubaw:  :ubaw:  :ubaw:  :lol:  :lol:  :lol:
Przypominam, NIE MA NAWET TRANSMISJI INTERNETOWEJ.

mseptember

W sumie krok do tyłu to też jakiś krok...

gulczas

Cytat: sgfgdfsI zanosi sie na to że big Brother będzie na TV 4 to nie je jest dobry pomysł po pierwsze dużo osób nie ma dostępu do tego kanału i moim zdaniem poniosął klęskę bo TVN jest praktycznie dostępny wszędzie ja sama znam dużo osób co chciały by obejrzeć ale nie mają

Klęski co prawda nie ponieśli bo zarobili jak na razie ponad 6 baniek.Jednak faktycznie powinni coś zrobić aby więcej osób miało dostęp do ich stacji.Bo na przykład BAR był klapą, mimo że moim zdaniem właśnie ta ostatnia edycja BAR-u która realizowana była przez TV4 była najlepsza.

chatiflatt

dla mnie klęską są sami mieszkańcy i ich dobór, na tych wszystkich rzeczach o których piszecie wyżej się nie znam, więc 'no comments' z mojej strony.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Toni

Nie uważałbym żeby Big Brother 4.1 był klęską. Zastanawia mnie tylko jaka byłaby 5 edycja skoro Wielki Brat jako producent wszystko to co sie wydarzyło podczas ciszy Wielkiego Brata w Polsce chce umiesćić w tej edycji. Co byłoby w edycji 5tej? Sądzę,że wtedy byłaby klapa bo wydaje mi się,że byłaby kopia obecnej edycji z niewielkimi tylko nowościami.

Fireman

Ja tez nie uwazam ze nowy BB jest kleska, co z tego ile zarabia ? Mi sie podoba i bardzo chetnie z ciekawoscia go ogladam , podobaja mi sie pomysly Brata jak na przyklad ostatnio tydzien socjalizmu i chyba o to chodzi ? Zabawa jest przednia , nie rozumiem narzekan co poniektorych. POzdrawiam :)