Wyniki oglądalności

Zaczęty przez sgfgdfs, Śr, 30 Maj 2007, 21:38:17

Showmag

Każdy odcinek "Baru 6- Europa" oglądało srednio 0,43 miliona widzów, przy udziale w rynku na poziomie 2,8%

molko

jesli taka widownia to ja wątpie czy będzie jeszcze jedna edycja, chyba, że VIP

podmark

Cytat: Aaragornepizod emitowany o godzinie 20:00 (nominacje), który przyciągnął uwagę 445,04 tys. widzów. Z kolei niedzielny "Big Brother: Ring", emitowany o godzinie 21:05, widziało 442,26 tys. widzów - wynika z danych AGB Nielsen Media Research.

Dopiero teraz przeczytałem zmienione wyniki. I znowu jest błąd ! :(. Wyniki te są z Wirtualnych Mediów, a oni niestety korzystają z TNS OBOP, więc nie można ich porównywać do  danych AGB.

Wg. bardziej wiarygodnych AGB niedzielny RING oglądało ponad 600 tysięcy, a Medialink podaje tylko najlepszy odcinek danego programu/serialu w tygodniu, więc możliwe, że oglądalnosć innych epizodów mogła oscylować wokół nawet 600 tys.

Toni

To super! Bo biorąc pod uwagę opublikowane ostatnio wyniki oglądalnosci hm no nie były zbyt rewelacyjne,srednio mniej niż 400 tys. osób...co jest? Big brother 4.1 jest naprawdę taki nudny?! :zabek: No chyba,że wydarzenia w domu nader skandlaiczne odrzucają do oglądania bo w większosci osób sądzi,że to producenci programu działają by sie działo.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

joker

Czwartą edycję reality show 'Big Brother' emitowaną w telewizyjnej Czwórce ogląda średnio 0, 5 mln widzów, przy udziale w rynku na poziomie 4 proc. Stacja zarobiła dotychczas na emisji show ponad 6, 4 mln złotych.
Oto link do całego artykułu: https://wirtualnemedia.pl/article/258487

Toni

Pół miliona widzów Big Brother to nie tragedia,ale mogło byc lepiej (np chociażby te 800tyś  :zabek: )Najważniejsze,żeby liczba widzów utzymywała się na tym poziomie. Wówczas wtedy chyba można po cichu liczyć na 5tą edycję :zabek:

joker

No nie wiem, czy 5 edycja w takim wykonaniu to dobry pomysł. Już chyba lepiej poczekać aż Puls stanie się całkowicie świecka i może wpadnie na pomysł BB. Bo jak widać na przykładzie "Are You Smarter than a 5th Grader?" kasę mają i nie szkoda im jej wydawać, żeby program był dobry.

Toni

W sumie oglądalność Big Brother 4.1 jest tylko niewiele lepsza od oglądalnosci BAR-u 6 Europa...uuu nie podoba mi się to. :obrazony:

Rosa

Jak się robi program na "odwal się" to takie wychodzą efekty. Jacys ludzie przepuścili Gerarda przez sito castingu pewnie ze względu na czerwone wlosy i oczekiwali że zapewni rozrywkę. Agata też zapewne przyciąga przed ekrany rzesze wielbicieli  :ubaw: .

No i nie oszukujmy się, początek był po prostu NUDNY i sporo ludzi zrezygnowało wtedy z dalszego ogladania.

Toni

Dokładnie tak. Większość osób (stąd milionowa widownia podczas startu) chciała zobaczyć z ciekawości nowy dom,tych nowych ludzi...Po starcie z początku było nudno i właśnie zdecydowana wiekszość osób właśnie odłączyła się od oglądania Wielkiego Brata stąd wyniki oglądalności są jakie są. Lecz teraz jest co sledzić w domu Wielkiego Brata. Ale na początku zawsze tak jest (nawet czy to serial,nudno nudno nudno...cierpliwi widzowie mogą doczekać się rozwinięcia akcji). Tak samo z widzami Big Brother 4.1. Te osoby które nie odeszły od oglądania Wielkiego Brata zostali usatysfakcjonowani dzięki mieszkańcom i wydarzeniom które się toczą w domu.

Showmag

No przepraszam bardzo. Ja oglądam program, ale jakoś nigdy nie poczulem się "usatysfakcjonowany" i jestem zdania, że znakomita większość użytkownkow tego forum podziela moje odczucia.

* * *

Dotychczasowa oglądalność "Big Brother 4.1"
Reality show "Big Brother 4.1" ogląda średnio 0,5 mln widzów, przy udziale w rynku na poziomie 4%. Stacja zarobiła dotychczas na emisji show ponad 6, 4 mln złotych.

Najniższą widownię notują wydania emitowane na żywo o godzinie 18:30. Półgodzinne programy "Big Brother - Prosto z domu" śledzi średnio 290 tysięcy osób, zapewniając Czwórce 2,6% udziału w rynku telewizyjnym - wynika z danych AGB Nielsen Media Research.

Główny skrót wydarzeń z Domu Wielkiego Brata ogląda o godzinie 20:00 między poniedziałkiem a piątkiem 574 tysiące widzów. Udział w rynku w trakcie jego emisji kształtuje się na poziomie 3,65%. Rekordowy był dotychczas odcinek z 6 września, który zobaczyło blisko milion osób.

Dobre wyniki notują nocne wydania "BIg Brother - Extra". Mają one niższą widownię od epizodów pokazywanych o 20:00 (412 tysięcy osób), ale zapewniają Czwórce aż 6% udziałów w rynku.

Widownię show budują także niedzielne programy "Big Brother - Ring" (emitowane o niestałej porze), które ogląda średnio 600 tys. widzów. Pierwszy epizod "Big Brother Show" (wyemitowanego 6 października) obejrzało 380 tys. osób.

Średnia oglądalność wszystkich premierowych wydań "Big Brother 4.1" ("Prosto z Domu", wydania główne, "Extra", "Ring", "Show") oscyluje w granicy 0,5 mln osób. Program śledzony jest głównie przez kobiety, które stanowią 60% oglądających. Widownia reality show jest zróżnicowana wiekowo i pochodzi głównie ze wsi i miasteczek poniżej 50% mieszkańców.

[Wirtualnemedia.pl]

Exile

Czego wymagacie? Program jak na TV4 ma ŚWIETN¡ oglądalność!

Toni

Oczywiście,że jak na Czwórkę to oglądalność nie jest zła. Ale patrząc na to,że mówimy o Big Brother to jego oglądalność jest przyrównywalna do BAR 6 Europa. A to nie jest dobra nowina :obrazony:

Exile

Ludziom wszelkie RS po prostu się przejadły.

Showmag

Nie, czego dowodem są początkowe wyniki oglądalności.
Ludzie przestali łykać kicz.