Jolanta Rutowicz

Zaczęty przez Showmag, Nd, 02 Wrz 2007, 21:00:23

Lenka186

super jola w tym tygodnu parodiuje gerarda ;) jola jest the best jak to kiedys powiedzal tomek ;P

mseptember

oni się wściekają, a ona ma ich gdzieś.. super :) a parodia Gerarda w wykonaniu Jolanty wyśmienita, zresztą nawet temu "czubkowi" się podobała

Lenka186

nie do konca... bo gerard byl na nia zly ze wziela jego rzeczy bez pytania!

joker

Zauważyliście jacy byli zaszokowani (a zwłaszcza Kaśka), że Jolka jest lubiana na zwenątrz? Bardzo mnie ciekawi, czy to oni tak jej nie lubią, czy to producenci przedstawiają nam obraz w kompletnie innych barwach :hmm:

Lenka186

Uwielbiam Jolke  :) lecz czasami jej teksty mnie denerwuja .. no i jej zachowanie niekiedy ;]

Goku

Cytat: jokerZauważyliście jacy byli zaszokowani (a zwłaszcza Kaśka), że Jolka jest lubiana na zwenątrz? Bardzo mnie ciekawi, czy to oni tak jej nie lubią, czy to producenci przedstawiają nam obraz w kompletnie innych barwach :hmm:

Wydaje mi się, że to jednak oni jej tak nie lubią ;)... Wydaje mi się też, że gdyby Kaśka dowiedziała się, że ją mało kto lubi to w ogóle byłaby zaskoczona, poryczałaby się i pobiegła do pokoju zwierzeń jak Karolina z pierwszej edycji gdy przytyła kilka kilogramów xDD...

Jolka jako Gerard była świetna!!! xDD Maślanka była najlepsza xDD

chatiflatt

a ja uważam że Jolka nzal zadania - Gerard tylko leży na kanapie i sie nie odzywa... Ona ODWROTNIE  :P
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Goku

Jola jest nominowana :(... Mam nadzieję, że nie odpadnie... Bez niej nie mam zamiaru oglądać tego programu, bo nie będzie po co - bo niby czemu mam się gapić na kilkoro ludzi siedzących na kanapie i nic nie robiących... Przepraszam!!! Jedna z nich będzie czasem wychodziła na papierosa... Tak średnio 50 razy dziennie...

Matthew

Jolanta stała się dla mnie zwycięzcą, wtedy gdy pięknie podsumowała wszystkich uczestników i te całe zajście z Adrianem.
dla przypomnienia: https://bb4.tivi.pl/Portal/VideoWatch.aspx?MediaId=19128
i kto tu jest mało inteligentny?

Tom Kruz

Cytat: Matthewi kto tu jest mało inteligentny?

Ok już niech Wam będzie, że Jola jest ''szczerą'' (tzn. według mnie bezczelną i pozbawioną taktu, ale to szczegół) i ''ciekawą'' osobą, ''bez której trudno wyobrazić sobie ten program'' (z tym nie sposób się akurat nie zgodzić). Ale nie zaczynajcie udowadniać, że jest też inteligentna, bo zacznę wątpić w poziom intelektualny tego forum. Inteligencja (przynajmniej w moim odczuciu) wymaga pewnego poziomu ogólnej wiedzy i kultury języka, a Jola nie wie gdzie jest równik, a jednorożca nazywa nosorożcem etc. etc, z kolei jeśli chodzi o poziom językowy jej wypowiedzi to nie trzeba być Bralczykiem, ani Miodkiem, żeby się załamać nerwowo lub zwątpić w sens ustanawiania jakichkolwiek reguł. Wystarczy zajrzeć do wątku ''powiedzieli''. Litości.

Matthew

^Mylisz inteligencję z mądrością.

inteligencja - zdolność rozumienia, uczenia się oraz wykorzystywania posiadanej wiedzy i umiejętności w sytuacjach nowych.

inteligencja emocjonalna - zdolność kontrolowania własnych emocji oraz odczytywania emocji innych ludzi i wpływania na nie.

mądrość - wiedza nabyta przez naukę lub doświadczenie i umiejętność jej wykorzystania.

mseptember

Tak czy inaczej - ani inteligencja, ani mądrość nie są jedynymi czynnikami świadczącymi o wartości człowieka...

Tom Kruz

Pisząc o inteligencji w moim rozumieniu tego słowa miałem na myśli inteligencję w kontekście pojęcia ''ilorazu inteligencji'', której poziom jest weryfikowany testami, które wymagają posiadania określonej wiedzy ogólnej i umiejętności i ich wykorzystania. Jak mniemam definicje przytoczone przez Matthew nie są jedynymi dopuszczalnymi i dyskusję w tym zakresie możnaby prowadzić jeszcze długo.
Zgadzam sie z mseptember, że - niezależnie od kwestii definicyjnych, ani inteligencja, ani mądrość nie są jedynymi czynnikami świadczącymi o wartości człowieka.
Mimo wszytko bohaterka tego wątku nie wzbudza we mnie pozytywnych odczuć, zwłaszcza od momentu, kiedy stała się idolem tłumów, co jest dla mnie całkowicie niezrozumiałe (już wolałem Forresta Gumpa, który nie był ani mądry, ani inteligentny, ale przynajmniej nie mówił o sobie ''wiem, że jestem zajebisty'' hehe).
P.S. żeby chociaż była ładna to bym jej odpuścił i tego nosorożca i wiele innych rzeczy hehe :P. No ale nie jest .....

mseptember

Cytat: Tom Kruzstała się idolem tłumów, co jest dla mnie całkowicie niezrozumiałe

No hehe ale to jest przecież najbardziej zrozumiała rzecz w tym całym zamieszaniu :). Tak działa telewizja, tak działa showbiznes, tak działa tzw. "reality" show! To twórcy widowiska decydują kto będzie idolem, i stosują w tym celu wieloletnie doświadczenia z całego świata. Jestem pewien, że gdyby chcieli, to jednym 20-minutowym odcinkiem byliby w stanie strącić Jolantę z tronu i wstawić tam kogoś innego.

Matthew

Cytat: Tom KruzPisząc o inteligencji w moim rozumieniu tego słowa  miałem na myśli inteligencję w kontekście pojęcia ''ilorazu inteligencji''
Nie ma czegoś takiego jak inteligencja w Twoim rozumieniu. Jeżeli nie rozumiesz pewnych słów, to lepiej ich nie używać, niż potem tłumaczyć się, że nie chodziło Ci o inteligencję tylko o iloraz inteligencji. A jeżeli chcesz już używać "trudnych" wyrazów to polecam słownik języka polskiego, w którym są oficjalne definicje i znaczenia poszczególnych słów.

Cytat: Tom KruzJak mniemam definicje przytoczone przez Matthew nie są jedynymi dopuszczalnymi i dyskusję w tym zakresie możnaby prowadzić jeszcze długo.
To z przyjemnością czekam, aż mi znajdziesz definicję inteligencji zgodną z Twoim "rozumowaniem". Bo jak na razie, ja odwołuję się do oficjalnej definicji w słowniku, a Ty do swojego rozumu.