Milionerzy

Zaczęty przez Showmag, Wt, 11 Wrz 2007, 04:09:05

Showmag

CytatJak podał "Newsweek", współpracą z byłym prowadzącym "Tańca z gwiazdami", może być zainteresowany Polsat. Do Niny Terentiew, dyrektora programowego tej stacji, w imieniu Urbańskiego już zgłosił się producent "Milionerów", oferując wznowienie popularnego teleturnieju.

- Oczekiwania Huberta są zbyt wygórowane - mówi tygodnikowi Terentiew. Nie wyklucza ona jednak współpracy z prezenterem, jesli tylko zmniejszy on swoje żądania i zwróci się do niej osobiscie.

* * *

wow! to by było cos :) dlugo czekalo się na powrot Milionerow, moze w koncu się doczekamy?
no chyba, ze Endemol Polska znow pokaze, jak łatwo spieprzyc dobry format.

ixa86

No własnie ..jak polsat się już za cos weźmie to bedzie porażka ja nie wiem zagraniczne edycje zawsze są lepsze przykładowo "chcę być piękna"- na polskiej edycji szło usnąć. tak samo zamiana żon...ale co można zawalić w milionerach;p jak ta współpraca dojdzie do skutku to się dowiemy :obrazony:

Pudelek

No i praca dla Urbańskiego znalazłaby się w Polsacie.

Luxis

Cos mi sie wydaje, że tak będzie i Milionerzy razem z Urbańskim powrócą do tv (konkretnie do POLSATu)... W TVP na pewno go nie zobaczymy, bo Polsat jest w stanie dać więcej kasy jako nadawca prywatny...
Cytat: ixa86przykładowo "chcę być piękna"- na polskiej edycji szło usnąć. tak samo zamiana żon...
no faktycznie chcę być piękna było srednie, ale zamiana żon jest wporządku, jak to oglądam nie spie, tylko jestem zainteresowany. nie wiem co dla Ciebie jest takiego nudnego w tym programie??

joker

Może TV Puls pokusiło by się o Huberta.... skoro już mają takiego sponsora to powinni zainwestować w jakiegos dobrego prowadzącego...

ixa86

chodziło mi o ostatni odcinek ( w sobote bodajże) pisalo odc.1 a byla to jakas mieszanka wszystkich odcinków niewiadomo o czym;/ a przeciez podsumowujący odcinek juz byl wczesniej.mogliby w końcu puscić normalny odcinek "Żywo" zrealizowany jak np. Superniania - jest wszystko co trzeba akcja za akcją bez zbędnosci. :)

Pudelek

Cytat: jokerMoże TV Puls pokusiło by się o Huberta.... skoro już mają takiego sponsora to powinni zainwestować w jakiegos dobrego prowadzącego...

Tv Puls może i stać by wyłożyć 50 tysięcy złotych za prowadzenia jednego odcinka przez Urbańskiego ale lepiej niech taką kasę przeznaczą na produkcję i poziom realizacji swoich nowych programów.

Pudelek

Mam nosa! :

Urbański poprowadzi "Milionerów" na Polsacie

To już podobno pewne - Hubert Urbański poprowadzi nową wersję teleturnieju, który dał mu sławę - Milionerów. Program będzie emitowany na Polsacie. Nasz informator donosi, że Hubert był "dogadany" na to ze stacją już wczesniej i dlatego tak twardo negocjował z TVN-em wynagrodzenie za Taniec z gwiazdami (50 000 zł za odcinek, czyli 200 000 zł miesięcznie). Ta wiadomosć nie polepszy z pewnoscią jego i tak złych stosunków z kierownictwem stacji.

Niedawno sądzilismy, że wszystkie gwiazdy zgodnie pokochały TVN i stadnie do niego sciągają. Może się jednak okazać, że to bogactwo gwiazd prowadzi do ostrzejszej konkurencji między nimi i tego, że żadna z tych osób o wielkim ego nie znajduje dosć czasu antenowego dla siebie.
pudelek.pl

Luxis

Jesli to prawda to super i na pewno będę oglądał Milionerów :] jesli będzie na poziomie Grasz czy nie Grasz, to będzie okey ;)

Pudelek

Nina Terentiew zdementowała, że Urbański będzie prowadził jakikolwiek program w Polsacie.

podmark

To było pewne od samego początku. Przynajmniej pewne dla mnie. Polsat to nie Czwórka i nie będzie przywracać do siebie programów, które były u największego konkurenta.

Transfer Urbańskiego do Polsatu był od początku niemożliwy - Hubert to osobowosć i czołowy prezenter - Polsat ma Ibisza jako frontmana stacji, więc nie byłoby dobrze, gdyby było takich osób więcej. Terentiew powiedziała, że na razie nie planuje nikogo sciągać do Polsatu, bo teraz musi się zająć tymi, którzy już tu są.

Myslę, że Puls/FOX prędzej, czy później zaproponuje mu jakis program :). Może poprowadzi "Czy jestes mądrzejszy od 5-klasisty ?" ?  :zabek:

Pudelek

No nie wiem. A transfer Wojewódzkiego do TVNu. Idąc Twoim tokiem myslenia TVNowi powinien wystarczyć jeden błazen (Majewski)...

podmark

Ale czy naprawdę Wojewódzki, czy Majewski są frontmanami TVN ? Na pewno są jednymi z gwiazd, jednak to nie oni dostawali największe produkcje w historii tej stacji. To Urbański prowadził "Wyprawę Robinson", "Jestem, jaki jestem", "Dla Ciebie wszystko" - programy, które miały być największymi hitami danych sezonów. Hubert był najlepiej opłacaną twarzą TVN i jego ewentualne pojawienie się w Polsacie tylko rozzłosciłoby Ibisza, który jest takim Urbańskim w telewizji Solorza - prowadzi to, co najlepsze.

A tak w ogóle to  :offtopic: mały się zrobił panie moderatorze.

lol

Cytat: PolskaTelewizja TVN dopina właśnie szczegóły umowy z właścicielem praw do teleturnieju "Milionerzy", z firmą 2waytraffic. Najprawdopodobniej program tak jak kiedyś, poprowadzi Hubert Urbański, którego TVN z hukiem wyrzucił we wrześniu z "Tańca z gwiazdami".
- Fajnie by było. Wielkim sentymentem darzę ten program, uważam, że to wciąż bardzo dobry format - mówi Urbański. Nie chce jednak potwierdzić, czy rozmawia z szefami TVN na temat powrotu do stacji. - Wszystko jest możliwe - stwierdza jedynie.
Teleturniej "Milionerzy" To jeden z najsłynniejszych programów w 10-letniej historii TVN. Stacja nadawała go od wrześnie 1999 r. do stycznia 2003 r. w najlepszym czasie antenowym. Przez cały czas gospodarzem gospodarzem programu był Huber Urbański. Wyemitowano ponad 500 odcinków, których wystąpiło ok. 5 tys. graczy. Tytułowego miliona nigdy nikt nie wygrał, trzech graczy zdobyło po 500 tys. zł.
Według naszych informacji "Milionerzy" mogą wejść na antenę tuż po Nowym Roku. Program ma być elementem nowej strategii TVN - twardej walki o widza w styczniu i lutym. To miesiące, które dotychczas telewizje komercyjne odpuszczały, serwując widzom powtórki. A to dlatego, że po Nowym Roku słabnie aktywność reklamodawców, bo budżety rodzinne Polaków są uszczuplone po świętach.
Zażarta konkurencja wśród firm i stacji telewizyjnych sprawia jednak, że i martwe miesiące wypełniają się coraz bardziej reklamami, co sprawia, że stacje mogą inwestować w program.
W 2003 r. "Milionerów" zdjęto nagle. Urbański nie zdążył się nawet pożegnać z publicznością. Dyrekcja TVN tłumaczyła wówczas, że nie chciała dopuścić do wypalenia się formatu, że musi iść do przodu i proponować widzom wciąż nowe programy. W TVN śmiano się z Polsatu, który produkował w nieskończoność kolejne edycje reality show "Bar" (TVN zdjął "Big Brothera" po trzech edycjach).
Minęło kilka lat i w ramówce TVN można dziś oglądać szóstą edycję "Tańca z gwiazdami" (wiosną prawdopodobnie kolejna), siódmą serię "Kryminalnych" i kolejny już sezon "W-11 Wydział Śledczy". Nie zdarzyło się jednak, by TVN wracał do raz zdjętych z anteny formatów.
- Strategia jest różna na różnych etapach rozwoju stacji. Jesteśmy dziś zupełnie inną telewizją niż pięć, osiem lat temu - tłumaczył Waldemar Ostrowski, członek zarządu TVN. -Nie ma sensu wprowadzać nowości w miejsce programów, które wciąż świetnie się oglądają - dodaje.
"Zakonserwowanie" ramówki sprawiło jednak, że część widzów odwróciła się od stacji. O ile lokomotywa TVN - "Taniec z gwiazdami" - wciąż przyciąga przed ekrany 4-5 mln widzów, to wyniki całej ramówki nie są tak dobre, jak zeszłej jesienie. TVN, który wówczas bił rekordy oglądalności, w tym sezonie dał się wyprzedzić Polsatowi.
Od września do połowy października 2006 r. udział TVN w telewizyjnej widowni komercyjnej (widzowie w wieku 16-49 lat) sięgał 20,2 proc., a Polsatu 17,6 proc. W tym samym okresie 2007 r. Polsat zgarnął już 19,8 proc. widzów z tej grupy, a TVN 17,8 proc. Waldemar Ostrowski przekonuje, że nie jest zaniepokojony.
- O tym, czy nasze wyniki spadają, będzie można powiedzieć za rok, dwa lata - twierdzi Ostrowski.
- W zeszłym roku osiągnęliśmy rekordowy wynik, który trudno było przewidzieć. Byłbym zaniepokojony, gdyby nasze udziały spadły do poziomu sprzed 2006r., ale tak nie jest - przekonuje członek zarządu TVN.

Don

Wracają !

Ale podobno jacyś inni ... Formuła ma być bardziej banalna, ot - takie skrzyżowanie dawnych MILIONERÓW i obecnego programu typu Call TV, jakich wiele we wszystkich stacjach, w tym także w TVN.
Ma być więcej rozrywki, więcej świateł i przysłowiowych "piór w d..ie". Nie będzie już prawdziwej świątynie wiedzy, jak w latach 1999-2002.
Szkoda.

A podobno nie za bardzo doświadczony producent ma się za to wziąć na zlecenie TVN. Poprzedni, holenderski Endemol, nie cieszy się już względami stacji. No cóż ... imidżowo byłoby źle, gdyby ktoś, kto robi Big Brothera, robił jednocześnie poważny teleturniej ... chyba

Swoją drogą dziwi powrót TVN do teleturnieju. Myślałem, że nigdy więcej - po 4 latach przerwy.
Zobaczymy, jak pójdzie. Moje wiewiórki donoszą, że będzie 60 (!) odcinków, nakręconych szybko, emisja w weekendy, 2 razy w tygodniu. Jak doniosą więcej - też doniosę.