Promocja w mediach

Zaczęty przez joker, So, 02 Cze 2007, 11:50:03

Toni

Rozgłos kiepski nie był bo znajomi moi też wspominają ten Big Brother, może dlatego że z naszego miasta jest tzn tfu była uczestniczka :zabek: ... :zabek: Cieszę się że już jej nie ma.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Reklamy Big Brother emitowane są często. Program "Ring" był fajnie reklamowany z lewej strony ekranu podczas innych programów. Poza tym cały czas reklama w radio.

Luxis

Mi tylko brakuje reklamy w Polsacie w tv... też tam sie powinna znaleźć

Toni

To że Polsat jest jakby włascicielem Czwórki nie oznacza że w nim powinny zanjdować się zapowiedzi Big Brother. Fakt,że Polsat posiada większą i to zdecydowanie oglądalnosć niż Czwórka i w ten sposób mógłby zwiększyc oglądalnosć Big Brother 4.1,ale ja jestem na nie. Big Brother 4.1 w Czwórce to Big Brother 4.1 w Czwórce. :zabek:

Luxis

Ale przecież by była rekalma np. : BB4.1 tylko w Czwórce - przełącz się ;)
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale reklamy BARu 6 Europa chyba były na Polsacie... ale nie wiem czy tylko castingowe...

joker

Kilka dni temu byłem w Wa-wie i jestem pod wrażeniem, na plakat BB natknąłem się kilkanascie razy, wczesniej - kilka dni przed premierą nie widziałem ani jednego.

Toni

Kampania w radiu reklamująca w radio i plakaty na bilbordach powinna pojawić się wczesniej. Najważniejsze że pojawiła się. :zabek: Ps fajnie było usłyszeć w radio jadąc samochodem w dzień startu że...najpopularniejszy reality show swiata wraca na anteny...tym razem Czwórki...BIG BROTHER 4.1 :zabek:

Pudelek

Własnie w Polsacie leciała reklama Big Brothera 4.1., w której podano godziny emisji programu w 4.

Toni

Reklama Big Brother 4.1 w Polsacie? Reklamy zgłoszenia się do Big Brother 4.1 owszem były emitowane na Polsacie. W sumie Polsat to TV4 też jakby nie było,posiada większą znacznie oglądalnosć stąd nie krytykuje tego pomysłu. Oczywiste jest by TV4 chciała jak największą mieć oglądalnosć Big Brother (a większa satysfakcjonująca oglądalnosć Big Brother 4.1 to być może w przyszłosci Big Brother 5).

Don

Moim zdaniem niewiele osób ogląda BB bo niewiele osób wie, że ten program istnieje. TV4 ma spory zasięg, niewiele mniejszy niż TVN ale nie ma chyba pieniędzy na promocję programu ! Zauważcie: niewiele, beznadziejnych zresztą, bilboardów, zero PR-u !
A może stacja uważa, że program będzie reklamował się sam ?

Poza tym zupełnie dla mnie niezrozumiałe: godzina emisji głównego programu, czyli 20.00. We wtorki i środy połowa narodu ogląda M jak Miłość i oni nigdy nie przełączą się na jakikolwiek inny program ! Moim zdaniem - gdyby program zaczynał się np. o 21.00 wyniki byłyby o wiele lepsze.
No ale to zmartwienie stacji ...

FK

... ale o 21.00 zaczyna się z kolei "Na Wspólnej" ;)

Toni

No i właśnie. Godziny od 19ej wzwyż są nie odpowiednie jeśli celem miałoby być zwiększenie oglądalności. Jak już to podsumowanie dnia moim zdaniem powinno być w godzinach 17:15 bądź 18:00

Pudelek

A według mnie godziny są dobre i reklama też była wystarczająca. Równie dobrze można spekulować, że o 17.15 ludzie jeszcze wracają z pracy, a o 19 oglądają Fakty lub Wiadomości.
Nie ma co ukrywać, że program nie spełnił oczekiwań i dlatego oglądalność była na początku całkiem fajna, a później już nie.

FK

Dokładnie o tym napisałam ;) Gdyby program był dobry, to bez względu na Fakty, M jak Miłość, Teleekspress ludzie by go po prostu oglądali.