Dom Wielkiego Brata

Zaczęty przez Showmag, Śr, 22 Sie 2007, 11:03:44

joker

Eee tam, ja wątpie w istnienie takiego pokoju - to raczej tania sensacja "Super Expressu", nie było żadnego zdjęcia ani żadnego oficjalnego komunikatu. Zresztą kto by mógł tam sex uprawiac? wydaje mi się, że póki co nie ma tam takich osób! Chyba, że Adrian bo po tym co wczoraj mówił w BB Extra można się po nim różnych rzeczy spodziewać :devil:

Pudelek

Jak ktos ma potrzebę to sobie i bez tego pokoju poradzi. Jakos w poprzednich programach nie było z tym problemu.

Jaroslavus

Luxis

OO fajne fotki ;) to jest ten dom?? trochę niski, może te ukryte pokoje są w podziemiach gdzies?? bo faktycznie dom jest mały, wg. mnie nawet mniejszy wizualnie od tvnowskiego, a zapowiadali taaaaki wieeeelki house, ehh
P.S.Ale cos mi się wydaje, że tam sa jakies sekrety i będą ujawnione po wejsciu wszystkich :)

Mau

Cytat: podmarkPokój zwierzeń możliwe, że jest czerwony dzięki lampom widocznym na zdjęciu :). Co do fotela - jasne było, że nie będzie to brzydkie krzesło. Po prostu może, gdy robili te zdjęcia nie mieli jeszcze tego fotela :).

Pokój prezentuje się ciekawie :). Jestem ciekaw, czemu ma służyć wysoka temperatura w tym pomieszczeniu ? Może, jak się zaczną pocić, to powiedzą, że to Wielki Brat tak na nich działa :)
IMHO wyjasnienie jest całkiem prozaiczne :)

Nie iwem, czy wiecie jak wygląda studio nagrań? składa się z wygłuszonej klitki w której jest niesamowicie gorąco bo drzwi muszą być zamkniete by nic nie przeszkadzało w nagrywaniu :)
Mysle że po prostu zrobili cos podobneg, ze specjalnymi plytami a nie pomysleli o klimatyzacji (ktora tu by przecież nie przeszkadzała ) ani chociaż wentylacji.
A zamkniety pokój jest ciepły i duszny. Sami mozecie sprawdzić jak wraca się do domu po dłuższej nieobecnosci. Co dopiero wygluszony a wiec zaizolowany pokój.
radioactive. dalej zła

Rosa

Nie wiem czemu ten dom ma tylko 300m i praktycznie żadnej przestrzeni na zewnątrz. Gdzie się podziało ponad 700m powierzchni tego kompleksu?
Minął tydzien programu i widać że uczestnicy kiszą się w tych sypialniach i naprawde nie mają co ze sobą robić. Brakuje jakiegos basenu, salki ćwiczeń, zwierzątek czy roslinek ktorymi mogliby się opiekować domownicy (choć ja osobiscie bałbym sie powierzyć cokolwiek ich opiece).
Po paru tygodniach tam się zacznie jatka bo nie wyobrażam sobie zamknięcia tylu osób na tak malej przestrzeni.

Showmag

...co oczywiscie nie przeszkadza firmie Endemol Polska rozszerzac po swiecie plotek, ze jest to jeden z najwiekszych domow BB na swiecie :gwizd:
(ale co tam, HD przecież też tam "mają" :ubaw:)

...ten domek jest mnieniszy niż chatka z pierwszych trzech edycji :gwizd:

Kazuki

Oni te 700m liczą chyba razem ze studiem, reżyserką i innymi barakami xDD
Hm w ogóle ma ktos plan tego domu ? bo z tych ujęć które pokazują jakos trudno mi jest go  poskładać w całosć :P

chatiflatt

ale wielkosć całego tego 'kompleksu' widzianego z lotu ptaka pozwala wnioskować, że kolejną edycją [albo którąs z kolejnych] może może być The Wall. jak myslicie?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

igiko

chatiflatt, a gdzie widziałas z lotu ptaka ten kompleks można link/screen albo cos?
The Amazing Race fan

Luxis

Tu była kiedys fotka z lotu ptaka z google maps, ale nie pamiętam w którym temacie...
Mnie natomiast interesuje ten pokój seksu, ale już chyba wiem gdzie jest...
Tomek jak kogos nowego oprowadzał po domu w niedziele, to powiedział cos takiego: "-wskazał palcem na drzwi jednego pokoju i powiedział- a tu nie wiemy co jest, bo te drzwi są zawsze zamknięte", więc musi to cos być tajemniczego siłą rzeczy...
P.S.Uczestnicy wiedzą, że gdzies ma być ten pokój seksu, czy tylko widzowie to poznali?

igiko

Cytat: LuxisTu była kiedys fotka z lotu ptaka z google maps,
Tak tą fotke pamiętam myslałem że poporstu po wybudowaniu już jest bo tamta była sprzed budowy domu
The Amazing Race fan

podmark

Na podstawie zdjęć Domu z zewnątrz, które dostępne są na stronie BB myslę, że skutecznie zlokalizowałem obiekt w Bielanach. Oczywiscie, samego kontenera nie ma na GoogleMaps, bo aktualizują co kilka lat chyba, ale już wiem, gdzie on się znajduje (niewiele się pomyliłem, gdy dawałem pierwszą mapkę Bielan i zaznaczone miejsce budowy :D ).
Na czerwono zaznaczyłem plac, gdzie wg mnie stoi Dom WB, a w zielonym kółku zaznaczyłem kompleks "Dwóch Swiatów" - tak dla zobaczenia, jak się zbliżył BB do największej konkurencji  :devil:

Luxis

Tak musi to tam być zdecydowanie, są drzewa, jest ulica czyli wszystko się zgadza, hehe P.S.Ale ten dom ich jest strasznie niski w porównaniu z tym z poprzednich edycji... Może w sumie są trochę pod ziemią, co? ;)
Są duże przestronne hole i m.in. dlatego jest większy od tego starego

mseptember

Hmm.. troszke mnie irytują znikające posty, ale spróbuję tutaj, może to właściwy wątek. Jola idąc ciemnym korytarzem do sekretnego pokoju rzekła co następuje:

"O Boże! Siłownia! Tu mi coś śmierdzi. Tu będzie więcej ludzi."