Wyniki oglądalności

Zaczęty przez sgfgdfs, Śr, 30 Maj 2007, 21:38:17

podmark

Cytat: AaragornPowrót programu do Polski przyciągnął przed ekrany 3,38 mln widzów!
W grupie docelowej (4+) show obejrzało 1,36 mln ludzi.

ja jednak myslę, że było inaczej. Podana w komunikacie prasowym informacja, że program oglądało ponad 3 miliony widzów nie do końca oddaje prawdę. 3,4 miliona to największa liczba, która w tym samym czasie oglądała Czwórkę - jednak czas takiej widowni był krótki - potem spadła i srednio (a nie w grupie docelowej) wyniosła 1,2 miliona, przy udziale w rynku 7,87 %. A to 16,6 % to chyba ten chwilowy udział, kiedy program oglądało 3,4 miliona :)

Wirtualne Media podają wyniki poszczególnych częsci ;)
Częsć I - 1032379 widzów i 6,78 % udziału
Częsć II - 1363861 widzów i 9,03 % udziału.

Otwarcie było wielkim sukcesem szczególnie w grupie docelowej stacji 16-49. W tym targecie było to aż 11, 87 %.

Toni

Super! Jestem osobiscie zaskoczony pozytywnie wynikiem oglądalnosci. Hm no to będzie Big Brother 5 :zabek: Oby tak dalej z oglądalnoscią albo i lepiej...zależy wszystko od tego co będzie się działo w domu.Nie sądzę żeby uczestnicy nie dostarczali emocji, rozrywki. Ta siódemka to niezwykłe osobistosci. Pozostała 5tka nie wątpię żeby była szara. Nie mówiąc już o pomysłach samego Wielkiego Brata,które będą ciekawe i zaskakujące. Będzie oke!
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Luxis

Fakt faktem oglądalnosć otwarcia była zaskakująco wysoka i z tego się cieszę, ale jesli ta edycja będzie dalej taka nudna to nawet ja fan r-s nie będę jej oglądał namiętnie... Dopiero wczoraj czy przedwczoraj było 1 zadanie, a oni cały czas gadają o bzdurach i nie wiadomo z czego się smieją (to samo powiedziała Jola i to prawda...)...

Chciałbym aby tygodniowa oglądalnosć Czwórki podskoczyła do 3% w tym tygodniu  :prosi:

M.M

Czy zna ktos z Was nowe wyniki oglądalnosci BB ? Na wirtualnych mediach jeszcze nic nie ma .

Luxis

No własnie sam jestem ciekawy, ale to chyba dopiero przekonamy się we wtorek jak opublikują wyniki tygodniowe niestety.. ciekawi mnie takze wynik innych debiutów tygodnia...

Toni

Jestem także ciekaw tak jak wszyscy tutaj pierwszego zestawienia wyników oglądalnosci jako tygodnia. Co do niedzielnego startu jestem bardzo zadowolony. Liczymy wszyscy na to,że Big Brother 4.1 to początek Wielkiego Brata w Polsce. :zabek:

joker

Wiemy też jaka jest tygodniowa widownia - według media link 6.09.2007 było to prawie milion (dokładnie: 967 tys.) widzów. I był to najchętniej oglądany program na czwórce.

Toni

Wydaje mi się,że nie powinno się narzekać co do takiej widowni. Tragicznie nie jest więc ja się cieszę,że prawie milion widzów sledziło i nadal niech sledzi Big Brother. Niedzielne odcinki zawsze będą miały większą oglądalnosć. Ps ja sledzę każdy odcinek :zabek: i będzie tak do 16 grudnia jaki ten Big bRother był nie był. 5 lat czekało się na reaktywację,że grzechem byłoby nie oglądać. :zabek:

Pudelek

Big Brother 4.1" przyciąga srednio pół miliona widzów

Srednio pół miliona widzów ogląda w Czwórce reality – show ,,Big Brother 4.1" – wynika z danych AGB Nielsen Media Research. Najwięcej widzów gromadzą przed telewizorami relacje z domu Wielkiego Brata z godz. 20.00. Sporym zainteresowaniem cieszą się także wydania wieczorne.
Najwięcej widzów oglądało inaugurację programu ,,Big Brother 4.1" 2 wrzesnia – 1,2 mln widzów (7,87 proc. udziałów w rynku).

Relacje z domu Wielkiego Brata emitowane o godz. 20.00 gromadzą srednio 843 widzów przy udziale w rynku Czwórki wynoszącym 5,42 proc.

Wydania popołudniowe (z godz. 18.30) ma 403 tys. widzów (3,59 proc. udziałów w rynku), a wieczorne (z godz. 23.00) – blisko 533 tys. widzów (7,17 proc. udziałów w rynku).

Czwórka reality – show ,,Big Brother 4.1" pokazuje od początku wrzesnia. Program prowadzą Karina Kunkiewicz i Kuba Klawiter. Producentem show jest firma Endemol.

(dane AGB Nielsen Media Research obejmują okres od 2 do 9 wrzesnia br.)

medialink.pl

Miało chyba być 843 tysiące widzów odcinków o 20 :P.

M.M

Ale słabo ! Czyli już wiemy , że to ostatnia edycja :) Po wypowiedzi Pani z Endemol Polska ten program ma dla mnie małe znaczenie .

Toni

No troszkę a może nawet więcej niż troszkę dopisałem ludzi oglądających Big Brother 4.1 :zabek: Ale skoro srednio program ogląda pół miliona widzów to i tak nie jest źle.

Exile

To wspaniały wynik jak na TV4 i tak słaba promocję! TV4 największa oglądalnosć miała jak Kubica debiutował w GP Wegier - blisko 3 miliony. Więc oglądalnosć czegos takiego jak BB na poziomie blisko miliona budzi respekt

Pudelek

Według mnie to są dobre wyniki. Program o 20 ma srednio dwa razy więcej widzów niż Bar Europa również nadawany przez 4.
A to przecież nie jest stacja z dużym zasięgiem.

Toni

Oglądalnosć lepsza niż Bar-Europa (daremny zresztą jak wszystkie edycje Bar) więc jest się z czego cieszyć. Mam nadzieję że Bar się nigdy już nie pojawi. Lepiej inwestowac w matkę reality-show Big Brother,tylko z głową,a nie że robić z tego wsiubździu.

Kazuki

1 edycja ? no co wy, mieli by wydać tyle kasy i zrobić tylko jedna edycje xD pewnie zrobią i jeszcze z dwie, nawet jakby mieli mieć 200.000 widzów :P

Hm a wie ktos może jaką oglądalnosć miał BB 1,2 i 3 ?