Technika, oprawa audiowizualna

Zaczęty przez Showmag, Pn, 13 Sie 2007, 23:54:46

chatiflatt

Refren, Aaragornie, refren z "poznaj siebie" jest podobny do tej muzyczki

[ Komentarz dodany przez: Aaragorn: Pon 03 Wrz, 2007 19:24 ]
...na szczęscie słuch muzyczny to ja mam dobry stąd będę się upierać ze to TOTALNIE co innego. zupelnie inne brzmienie.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

molko

Aaragorn to się chyba uparł bardziej na mnie - no ale looose

OK! więc wspaniali znawcy RS i takie tam!
Muzyka z BB była wykorzystywana w wielu BB np. w 1 edycji w Niemczech, w Holandii, jak równierz w Polskiej edycji, gdzie napisano (jak zakładam) tekst i piosenke wykonał zespół De Mono. A obecna edycja wykorzystuje ten motyw muzyczny tylko, że jest to rmx

ten zmixowany fragment wykorzystany w BB4.1 to refren: "żyj, by każdy twój dzień nowym był wyzwaniem, wyznaczał ci cel..."

pozatym identyczna muzyka i bardzo podobna wizualizacja(tylko tam trochę więcej było)  była w Australii podaje link
https://youtube.com/watch?v=gDm7cvy_OoM&mode=related&search=

tutaj podaje link z polskiej edycji
https://youtube.com/watch?v=8n4K71Aa4rE

a tutaj z edycji niemieckiej
https://youtube.com/watch?v=IEX_DjeStXY&mode=related&search=

ACHA! i np. wczoraj początek tej muzy z BB (ta co wykonuje DE MONO)
wybyła wykorzystana w BB extra gdy laska sie brała prysznic

merci! :P

Pudelek

Raczej chodzi o to, że De Mono wykorzystało w piosence "Poznaj siebie" motyw przewodni programu Big Brother z wielu swiatowych edycji. Obecna edycja 4.1 też wykorzystuje ten motyw. Ale to tylko motyw, a nie "Poznaj siebie".

Toni

Oprawa muzyczna i graficzna jest w porządku wg mnie. Co do wstawień muzycznych jak z nominacji z poprzednich edycji też jest oke że zostało zachowane. Ja w oprawie audiowizualnej nie dostrzegam żadnych negatywnuch rzeczy. :zabek:
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Showmag

Cytat: molkoACHA! i np. wczoraj początek tej muzy z BB (ta co wykonuje DE MONO)
wybyła wykorzystana w BB extra gdy laska sie brała prysznic

De mono nie jest autorem tej muzyki "spod prysznica" i nigdy nie była ona wykorzystywana w czołówce polskiego BB. Ten motyw był wykorzystywany podczas wyjscia uczestnika z Domu Wielkiego Brata.

mseptember

umówmy się, że każdy ma swój słuch, i te słuchy nie muszą mieć ze sobą wiele wspólnego ;)

slawek

Brakuje jakiegos loga BB podczas trwania programu, jest niby w lewym górnym rogu dzień 1 itd. ale logo by się przydało, było by jakos pełniej :)
Sławek

Toni

Dokładnie. Brak loga dal mnie też jest minusem. Logo te z napisem chociażby w lewym dolnym rogu ekranu by nie przeszkodziło i wyglądałoby to zdecydowanie lepiej.

Luxis

Cytat: ToniOprawa muzyczna i graficzna jest w porządku wg mnie. Co do wstawień muzycznych jak z nominacji z poprzednich edycji też jest oke że zostało zachowane. Ja w oprawie audiowizualnej nie dostrzegam żadnych negatywnuch rzeczy. :zabek:
Zgadzam się z Tobą zupełnie, i także brakuje mi tylko loga programu...
P.S.Przyjżałem się czołówkom australijskim i nasza jest podobna, ale bardzo mało, muzyka jest taka sama to prawda, ale czołówka już nie i to jest plus. Poza tym bardzo dobrze, że wszystko jest na niebieskim tle/na niebiesko, kolor pasuje tu idealnie i współgra. Ogólnie jakosć Czwórki w realizacji też jest bardzo dobra, niespodzewałem się tak dobrego montażu ;)

Toni

Gdyby nie to że jest ukazane podczas całego odcinka dzień... to już wogóle byłoby katastrofalnie. Aczkolwiek uważam że i tak logo chociaż ten nowy napis niekoneicznie z okiem jest potrzebny. Mógłby być umiejscowiony w lewym dolnym rogu. Może czepiam się i to drobiazgi ale logo powinno być.

slawek

Cytat: ToniMoże czepiam się i to drobiazgi ale logo powinno być.

Ktos kto nie wie że Big Brother znowu jest emitowany przez przypadek włączy "czwórkę" i przełączy od razu bo nie będzie wiedział co to jest, chociaż z drugiej strony kto chciał wiedzieć że BB będzie to już wie, ale dla loga TAK :)
Sławek

Luxis

Jesli chodzi jeszcze o oprawę, że jest troche sciągnięta z autralijskich edycji, to powiedzcie mi drodzy forumowicze... kto to wie, prócz nas maniaków rs-ów? ;) własnie nikt, więc nie ma się co czepiać, że jest to zmodyfikowana wersja australijska, bo nikt prócz nas tego nie wie i to mały szczegół :D

Showmag

Cytat: molkoMuzyka z BB była wykorzystywana w wielu BB np. w 1 edycji w Niemczech, w Holandii, jak równierz w Polskiej edycji (...) A obecna edycja wykorzystuje ten motyw muzyczny tylko, że jest to rmx

przyznaję się, że moje ucho jednak mnie zawiodło. w koncu dostrzeglem to podobienstwo. :prosi:

molko

się ma tą inteligencje muzyczną :)

maaacieq

Mi sie podoba.Napewno lepsza niz w BB3 :)

Pozdrawiam.