Krytyka programu

Zaczęty przez Toni, Pn, 03 Wrz 2007, 11:57:10

Rosa

Przecież oni nie musieli nic wymyslać. Mają do dyspozycji dziesiątki BB z różnych krajów skąd mogą skopiować zadania no ale jak im się nie chce to zobaczą jaką oglądalnosc będą mieli za 2 tygodnie  :devil:

chatiflatt

ja przełączyłem po 10 minutach. juz jest kiepska oglądalnosc..... :)

Cytat: ToniPytania Wielkiego Brata to fakt są absurdalne
to prawda, ale cos absurdalnego jest również w uczestnikach

nie wyobrażam sobie akcji
-Jolanto, zapraszam cie do pokoju zwierzeń.
-ide ide, musze sie umalować
-Jolanto, jaka jest wg ciebie mentalnosć ludzi którzy cie teraz otaczają?
-???

:lol:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

mseptember

Masakra... w programie o 20.00: "zobaczmy co się wczoraj wydarzyło w wejsciu na żywo". Jestem zdegustowany.

M.M

No No No ... Nie powiem , ciekawe kino teraz jest w Big Brother extra prysznic lol ... W sumie to coraz bardziej mi sie podoba ta edycja coraz ciekawiej się robi i nawet zadanie jest ... Chyba w pierwszej edycji bylo takie samo , ale dla mnie to jest nieistotne , że powtórzone ważne , że jest i cos się dzieje . Kasi Szafron , życzę wyjscia w niedzielę mimo ciekawego kina pod prysznicem :) Pozdrawiam

Toni

Coraz częsciej dostrzegam znaczne podobieństwo w realizacji jak programu Bar. Nie oglądałem nigdy Baru jak Big Brothera ale zdarzało się że oglądałem go codziennie i widzę że realizacja idzie w slady Baru (montażu całosci odcinka). Powtórze jeszcze raz-za krótko te programy wszystkie trwają. Ten Extra...kopia programu z godz 20ej. Z początku byłem zadowolony ale teraz z kazdym dniem spada moje zadowolenie.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

FK

Dla mnie błędem castingowym było to, że ludzie się poznali. Z perspektywy uczestnika - dobrze - bezpieczniej i bardziej komfortowo mogą się poczuć w domu. Ale z punktu widzenia widza - to bez sensu i jakiejkolwiek logiki charakteryzującej reality show.

Pudelek

Dla mnie na początku to było "robienie wielkiego halo" z czegos co było stosowane w innych reality jak na przykład w Barze.
Ale teraz widzę, że ta cała sytuacja miała naprawdę wielkie znaczenie i niektórzy uczestnicy jednak zdążyli już się w miarę dobrze zapoznać z innymi.
A tak wogóle uczestnicy są "bezwstydni", gadają o tym co z kim robili na castingu oraz rozmawiają o nominacjach. Nie wierzę żeby takie samo typowanie Adriana, Kasi L. i Eweliny było przypadkiem. Kasia L. ewidentnie w rozmowach sugerowała na kogo zagłosuje. Nawet Jola zrozumiałaby znaczenie jej wywodów.

Rosa

Zadanie na następny tydzień to pewnie będzie nasladowanie innych domowników.
3 warunki są spełnione:
1- oczywiscie już było
2- jest tanie (ba, nawet darmowe) i nie potrzeba żadnych rekwizytów
3- "tfurcy" programu nie musieli nad tym dlugo mysleć

Toni

stwierdzam fakt że to będzie taki "Big Brother-Extra" jak poprzednie 3 edycje TVN. Czy to an początku,czy w połowie trwania edycji było prawie to samo co w odcinku o godz.20ej.Zobaczymy...

chatiflatt

hehe, ależ oczywiscie. i w Barze tak był przecież.
mam do was wszystkich którzy oglądaja Extra pytanie [ja nie oglądam] - czy wam chodzi o to, żeby juz od rozpoczęcia od 23:02 były sceny spod prysznica? albo dziewczyny i tych 2 pajaców w bieliźnie? weźcie pod uwagę to taka konstrukcja programu jest jednak nudna. Tak uważam.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Toni

J anie mówie żeby już zaraz na wstępie pokazać sceny spod prysznica ale mogli by robic w taki sposób że zaczynają pokazanie od momentu jak uczestnicy wstają,są pod tym prysznicem...chozi mi o to że nawet jak nie ma zbvytnio czego pikantnego pokazać to chociaż niech pokażą cos innego co w programie o godz 20ej a nie że kopia tylko że krótsza ale zawsze to kopia.

Luxis

To nie oglądajcie tego Extra, macie problemy :P
Mi sie podoba realizacja, program nie jest taki zły Rosa...
Poza tym chyba niektórzy mają tu za duże wymagania, to nie jest wielka stacja telewizyjna, tylko mała Tv4 - Czwórka, także troche wyluzujcie...
Moim zdaniem i tak Czwórka sobie bardzo dobrze radzi z BB 4.1 jak na tak małą stację...

Toni

Jak program sie nazywa ... w podtytule "Extra" no to niech będzie extra. To w takim razie program z godziny 20:00 powinien być też zatytuowany extra a nawet lepiej bo jest lepszy od tego extra z godz.23:00  :zabek:

Rosa

Dzisiejszy program o 18 nareszcie ciekawy ALE nie ma to nic wspolnego z Big Brotherem. praktycznie powiedzieli im kto jest lubiany a kto nie, i na kogo warto głosować za tydzień.

Za manipulację uważam to, że podano nr telefonów do głosowania tylko na 2 osoby. Czyzby chcieli uratować dwie panny aby mieć co pokazywać w Extra?

Luxis

Też mi się dzisiejszy program podobał, m.in. Adrian zaprzeczył, że jest gejem (w co jakos nie moge uwierzyć), ale o tym w innym temacie...

Cytat: RosaDzisiejszy program o 18 nareszcie ciekawy ALE nie ma to nic wspolnego z Big Brotherem. praktycznie powiedzieli im kto jest lubiany a kto nie, i na kogo warto głosować za tydzień.
Jak nie ma nic współnego z BB, wkońcu łaczymy sie na zywo z uczestnikami i słyszą oni opinie na swój temat, jak sa odbierani... tak samo było w BB czy w Barze, że czasami podawano uczestnikom opinie co sądzą o nich ludzie...

Cytat: RosaZa manipulację uważam to, że podano nr telefonów do głosowania tylko na 2 osoby. Czyzby chcieli uratować dwie panny aby mieć co pokazywać w Extra?
Jestes praktycznie cały czas na ANTY dla tej edycji BB, nie wiem dlaczego, każdemu chociaż cos sie podoba w tej edycjio, a Tobie bardzo mało... :/
Poza tym to trochę przesada pisanie, że manipulacją może to być, że nie podali nr telefonów... nad tym samym się wtedy zastanawiałem jak to powiedzuiał, ale po głebszym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że nie... no chyba to strata czasu antenowego na powtarzanie podobnych rzeczy, ludzie sa dosć inteligentni, żeby się kapnąć, jesli ktos chce zagłosować :buu: masz jakies dizwne uprzedzenia do tego programu...  :?!: i dziwne poglądy, że skoro to TV4, na której kiedys był zmanipulowany Bar, to ten BB też jest zmanipulowany... co jest totalną bzdurą...  :sciana: tam pracują inni ludzie, to porgram z większym rozmachem, a Ostaszkiewicz ma chyba swoich ludzi, którzy sie znają na robocie, m.in. z Endemolu...