Technika, oprawa audiowizualna

Zaczęty przez Showmag, Pn, 13 Sie 2007, 23:54:46

Showmag

"Big Brother 4.1" z siecią Plus
Plus został wyłącznym partnerem tele- komunikacyjnym reality show "Big Brother 4.1".

Przedmiotowe porozumienie o wzajemnej współpracy między firmami Endemol Polska, producentem programu, oraz Polkomtel S.A., operatorem sieci Plus, obejmuje m.in: sponsoring, usługi streamingu oraz dostarczanie contentu. Technologiczne możliwosci sieci Plus zapewnią fanom reality show dostęp do nowych interaktywnych funkcjonalnosci oraz liczne niespodzianki.

"Plus, będący liderem w dziedzinie telefonii komórkowej, zastosuje wiele nowinek technologicznych, które uatrakcyjnią i przybliżą fanom program 'Big Brother 4.1'. Na tym etapie nie możemy zdradzić technologicznych rozwiązań, które będą integralną częscią programu, ale zapewniamy, że w dużym stopniu podniosą one atrakcyjnosć całego przedsięwzięcia" - powiedział Ryszard Sibilski, Prezes Endemol Polska.

"Współpraca przy realizacji reality show Big Brother 4.1 to niezwykle ciekawe przedsięwzięcie" - powiedział Marek Drabik, Dyrektor ds. Kontentu w Polkomtel S.A. "Przez ostatnie lata obserwowalismy, jak bardzo technologia zmieniała kolejne edycje 'Big Brothera' w różnych krajach na swiecie, przyczyniając się do podniesienia stopnia interaktywnosci tego programu. Sponsoring oraz współpraca z 'Big Brother 4.1' to dla nas możliwosć nadania poprzez usługi Plusa nowego wymiaru polskiej edycji popularnego programu" - dodał Drabik.

* * *

Endemol Polska, założony w 1997 r., jest jednym z największych w Polsce niezależnych producentów telewizyjnych specjalizujących się w programach typu reality show i teleturniejach. Cieszy się opinią najbardziej nowatorskiego na polskim rynku oraz twórczego dostawcy programów rozrywkowych wysokiej jakosci. 100% udziałów spółki posiada działający w 21 krajach na pięciu kontynentach Endemol BV, jeden z największych na swiecie niezależnych producentów telewizyjnych. Endemol Polska znany jest z produkcji takich przebojów jak "Grasz czy nie grasz", "SmaczneGo!", "Co z tą Polską", "Fear Factor - Nieustraszeni", "Milionerzy" czy "Big Brother".

Polkomtel S.A. jest jednym z czterech operatorów telefonii komórkowej w Polsce, oferującym swoje usługi pod trzema markami: Plus, Simplus oraz Sami Swoi. Polkomtel jest pionierem we wprowadzaniu na polski rynek innowacyjnych usług wykorzystujących technologię GSM: m.in. jako pierwszy zaoferował swoim klientom przesyłanie wiadomosci MMS, możliwosć odsłuchiwania SMS, przesyłanie danych w technologiach GPRS i EDGE. We wrzesniu 2004 r. Plus GSM, jako pierwszy operator w Polsce, uruchomił usługi telefonii komórkowej trzeciej generacji, łącznie z UMTS.

[Inf. prasowa]

Toni

Czy to oznacza że użytkownicy Orange bądź Era nie będą mogli uczestniczyć w głosowniu np kto ma opuscić dom Wielkiego Brata bądź innych głosowaniach? Jesli tak to troszkę nie fajnie,że tylko operatorzy Plusa będą mogli.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

joker

Aż takiego głupiego kroku chyba nie zrobia (chociaż Plus ma najwięcej abonamentów wsród Polskich sieci ;) ), podejrzewam że bardziej będzie to polegało na specjanych konkursach dla użytkowaników Plusa. Będzie to pewnie też dotyczyć oglądania BB w komórce, otrzymywania mmsów z najswierzszymi newsami itp.

podmark

Toni - mam wrażenie, że doszukujesz się rzeczy absurdalnych w naprawdę prostym newsie. Po prostu, Plus będzie dostarczał swoim użytkownikom kontent związany z programem - np. live stream z Domu BB, jakies tapetki. Podobnie jest z Orange, który blisko współpracuje z TVN (np. tylko abonenci Orange mogą oglądać odcinki programów emitowanych w tej stacji).
A głosowanie to osobna sprawa. Nad tym pieczę sprawować będzie inna firma - najprawdopodobniej Teleaudio. Każdy użytkownik sieci komórkowej, jak i stacjonarnej będzie mógł wziąć udział w głosowaniu.

podmark

Czwórka odcina się od owalnego logo BB znanego z anteny TVN. Nowa edycja, nowa stacja i nowe logo - wzorowane na m.in. angielskim, holenderskim i australijskim.

Oto ono:

slawek

Cytat: podmarkCzwórka odcina się od owalnego logo BB znanego z anteny TVN.

A ciekawe co z czołówką? Myslicie że muzyka De Mono będzie raczyć nasze uszy codziennie o 20? Tak mnie naszło bo obejrzałem na YouTube czołówkę z drugiej edycji
Sławek

Showmag

Big Brother pożegnal sie z De mono juz przy trzeciej polskiej edycji... osobiscie nie sadze, by wrocili do motywu muzycznego z "Poznaj siebie", gdyz byl on juz obecny w wielu krajach kilka lat temu i obecnie nikt go nie wprowadza... są lepsze motywy dzwiekowe w innych zagranicznych edycjach, a muzyka z "Poznaj siebie" jest juz ograna i na dzien dzisiejszy niezbyt lotna.

Showmag

dzisiaj pierwszy raz odpaliłem tv4 i obejrzałem jakąkolwiek reklamę BB4.1.
i to, co zobaczyłem nie spodobało mi się...

przestarzala oprawa graficzna stworzona jest na wzor australijskich edycji: czołówka ukazuje swiat BB przeniesiony do komputera na wzór gry The Sims, będącej moim zdaniem jedną z najbardziej tandetnych gier komputerowych.
muzyka to co najmniej 3-letni, przestarzały motyw, również pochodzący z australijskiej edycji - taka "techniafkova" nawalanka; wolałbym już theme z "poznaj siebie".

szkoda, że producenci korzystają z najgorszych gotowców, które - jakby nie było - gryzą się z tą całą zapowiadaną "elegancją" (chyba jednak Fajks nie wiedział o czym mówi...).
nikt mi nie wmówi, że techno i Simsy mają cokolwiek wspolnego z elegancją... :nie!:

teraz tylko czekać, az do Domu wejdzie dwunastka KREJZOLI :plask:

mimo wszystko wciąż mam nadzieję, że moje obawy zostaną rozwiane i chciałbym wierzyć, że ta tandetna oprawa będzie obecna tylko w zapowiedziach...

* * *

EDIT: no i niestety! moje nadzieje zostały rozwiane.
po emisji "BB: z archiwum Wielkiego Brata" powiedzieć mogę jedno: fatalny dźwięk, fatalny montaż, flegmatyczny lektor i totalna nuda.

molko

no ale muza jest jednak ta sama (De mono - "poznaj siębie") tylko, że wersja dance/techno cos - nie przeszkadza mi, ale też nie powala

mseptember

Nie jestem pewien, czy wybrałem własciwy wątek, ale chciałem napisać, że studio - przynajmniej na pierwszy rzut oka - zrobiło na mnie wrażenie. Po poprzednich edycjach spodziewałem się różnych rzeczy, ale tym razem scenografia tego "tunelu" mnie zaskoczyła pozytywnie.

slawek

Była jedna pozytywna rzecz w tym wszystkim: a mianowicie muzyka z nominacji z pierwszej i drugiej edycji. Mam nadzieję że częsciej ją będę słyszał w tej edycji
Sławek

molko

dobrze prawisz, ma swój niepowtarzalny klimat

Luxis

A mi sie podoba to wzorowanie na australijskich edycjach. Muza też może być, ale jest troche za często puszczana, za dużo jej po prostu...
Studio także bardzo fajne, czołówka w miare, ale mogli by się jeszcze bardziej postarać.

Showmag

Cytat: molkono ale muza jest jednak ta sama (De mono - "poznaj siębie") tylko, że wersja dance/techno cos

przecież to jest TOTALNIE inna muzyka :ubaw:
może włącz sobie "poznaj siebie" dla przypomnienia ;)

mseptember

Nie masz racji Aaragorn. Przecież to nie była muzyka autorstwa De Mono :). To motyw z pierwszego oryginalnego BigBrothera powtarzany w wielu edycjach na swiecie.. i tutaj też go wyraźnie słychać :)