Wyniki oglądalności

Zaczęty przez sgfgdfs, Śr, 30 Maj 2007, 21:38:17

M.M

OOO to niespodzianka :) Brawa dla Czwórki .  Myslę , że oglądalnosć będzie rosła :) Szkoda tylko , że nie ma dzwięku w kamerach live , ale teraz już działają wszystkie cztery. Admin z forum na stronie www.endemol.pl odpisał mi , że się dowie czy będzie w tej edycji dzwięk w kamerach na razie nie ma , bo taka jest decyzja producenta.

Na razie mamy na stronie nieme kino :)

mesto

Czyli te moje optymistyczne prognozy oglądalnosci mogą się spełnić... zobaczymy. ;]

Tak z tym 16.6% to musi być błąd. ;] Ale 1.3 mln to już fakt.

podmark

Medialink poprawił błąd :). Jak się okazuje udziały w rynku wyniosły 7,87 % - czyli blisko 8 %, co oznacza, że program oglądało 8 osób na każde 100 mających włączony w tym czasie telewizor. Jeżeli taki wynik się utrzyma, to możemy to uznać za sukces Czwórki. 4 razy lepiej niż srednia oglądalnosć - to już jest hit, jak na możliwosci tej stacji :)

Rosa

Tv4 się chyba cieszy :)
W dzisiejszej ramowce BB zajmuje tam całe 5 godzin programu (3h wczorajszych powtorek i 2h nowosci)

Luxis

No ja też się cieszę, że jest pierwszy sukces nowego flagowego reality show ;) Tylko oby oglądalnosć drastycznie nie spadała w dół... jak będą skandale to może jeszcze podrosnąć :P hehe
także nie cieszmy się za wczas moi drodzy parafianie  :los:

Rosa

No, nawet jesli spadnie oglądalnosć to będzie wiadomo że bylo zainteresowanie tylko program został spieprzony.

ixa86

jak dojdzie "skazany na smierć" i "Taniec z gwiazdami" to oglądalnos bankowo spadnie

molko

sorry, nie wiem o co chodzi, ale na stronie media2.pl napisali tak:

Wysoki wzrost oglądalnosci (o 0,5 pkt. proc.) z 1,8 do 2,2 proc. zanotowała telewizyjna Czwórka. Zapewne pomógł w tym start programu "Big Brother 4.1", który wystartował 2 wrzesnia o godzinie 20:00, spotkał się z dużym zainteresowaniem - przyciągnął przed ekrany telewizorów ponad 3,376 mln widzów. To dwa razy więcej w porównaniu z wynikami sredniej oglądalnosć stacji w pierwszym półroczu 2007.

emmm no więc, która wersja jest prawdziwa?

podaje link
https://media2.pl/media/27869-start-big-brothera-z-sukcesem.html

Showmag

Sukces otwarcia "Big Brother 4.1"
Premierowy odcinek "Big Brother'a" wzbudził duże zainteresowanie widzów. Powrót programu do Polski przyciągnął przed ekrany srednio 1,2 mln widzów!
To dwa razy więcej w porównaniu z wynikami sredniej oglądalnosć stacji w pierwszym półroczu bieżącego roku - wynika z danych AGB Nielsen Media Research. Pierwszą częsć programu (20:00-21:00) obejrzało 1,03 mln widzów, przy udziale w rynku na poziomie 6,78%. Z kolei drugą częsć (21:00-22:00) widziało 1,36 mln widzów, przy udziale w rynku wynoszącym 9,03%.

Warto podkreslić, że w tym samym czasie konkurencyjne wobec Czwórki stacje tv, emitowały intensywnie promowane programy rozrywkowe. Uzyskana przez Czwórkę oglądalnosć potwierdza, że "Big Brother" to najpopularniejszy reality show na swiecie, a jego emisja wzbudza zawsze ogromne zainteresowanie widzów.

Rosa

I mamy wyjasnienie skąd się wzielo te 16.6 % .
Naprawde sukces i aż żal patrzeć jak TV4 robi wszystko aby go zaprzepascić.

FK

No i jesli każdego dnia o 20.00 i o 23.00 będą powtórki tego, co o 18.30, to będzie lipa. Program zaczął się 2-go a ja już 4 razy widziałam "wejscia" uczestników. Muszą dorzucić ludzi do programu, bo mnie - jako widza - wkurzaja te powtórki. Dzień swistaka..? ;)

chatiflatt

FK, jako widz - przyzwyczaj się. Identycznie było przy BB1 2 i Bitwa. Zresztą w Barze również....
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

mir123bych

w srodę na nominacjach wzrosnie na bank oglądalnosć, a w niedzielę jak może dojdą nowi uczestnicy ruszy machina i więcej ludzi będzie oglądało :>

Pudelek

A mi się wydaje, że teraz oglądalnosć zacznie maleć. Wszyscy obejrzeli z ciekawosci jeden odcinek i pewnie paru widzów się nie przekonało, a niektórzy zaczną się nudzić po dwóch tygodniach. Teraz produkcja musi się postarać, zeby zatrzymać widzów.

chatiflatt

to prawda. ludzie obejrzeli 1.odc i sobie pomysleli "oł maj gat" - teksty w stylu "ooo, trawa zielona", "o jeeennyy chce swojego konika" dają do myslenia [po co oglądać pierdoły jak można oglądnąć np Prison Break]
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston