Dzień Kangura

Zaczęty przez joker, Pt, 15 Cze 2007, 01:47:42

joker

Chyba jeszcze o tym nie było, najwyżej temat się wykasuje.
Wirtualnemedia.pl piszą:
CytatJesienią do ramówki słonecznego kanału trafi familijny program rozrywkowy 'Dzień kangura', w którym znane osoby będą musiały przez jeden dzień zaopiekować się wielodzietną rodziną.

W nietypowej roli sprawdzą się m.in. Krzysztof Ibisz, Kasia Cichopek, Agnieszka Włodarczyk, Dariusz Michalczewski, Mariusz Pudzianowski. Show poprowadzi Agata Młynarska, która odszukała format i przekonała do jego realizacji władze Polsatu.

– Długo zastanawiałam się nad odpowiednim programem dla siebie. Pojawiały się różne koncepcje, pomysły.  Zdecydowałam się na fantastyczne reality, które pozwala rozwijać relacje międzyludzkie. Pokochali je Hiszpanie, których łączy z Polakami  umiłowanie do rodzinnej rozrywki - tłumaczy w rozmowie z portalem Wirtualnemedia.pl.

Koncepcja show jest prosta. W każdym odcinku do wielodzietnej rodziny zostają oddelegowane dwie gwiazdy. Każda z nich przez 24 godziny z osobna musi zaopiekować się jej członkami. W czasie realizacji misji, wolne dostają rodzice familii, którzy mogą poswięcić podarowany czas tylko dla siebie.

Przed tytułowym kangurem (kangur w Hiszpanii jest symbolem opiekunka/i do dzieci), którym jest gwiazda, postawione zostaje więc trudne zadanie. Musi on po szczegółowy instruktażu rodziców przejąć wszystkie obowiązki głowy rodziny  i zająć się rozbrykaną gromadką dzieci.

Wszystko oczywiscie obserwują kamery. - Wystylizowane i przygotowane na co dzień znane osoby nie będą mogły udawać, nie wszystkie sytuacje można przecież przewidzieć- tłumaczy Agata Młynarska. Po upływie terminu zadania rodzina wraz z gwiazdami spotyka się w studiu, w którym dokonywana jest ocena  poczynań VIPów.

W pierwszy pilotażowym odcinku w rolę kangurów wcielili się Agata Młynarska i Krzysztof Ibisz. Godzinny program będzie emitowany raz w tygodniu. Pojawi się w weekendowej  ramówce kanału w popołudniowym prime-time.

Program pokazano po raz pierwszy w 2003 roku na antenie hiszpańskiego ,,Canal Sur", autonomicznego kanału kierowanego do mieszkańców Andaluzji. Program stał się jednym z hitów nadawcy.

-------------------------

Hym.... ciekawy pomysł. Gdy to czytałem to krążyła mi po głowie "superniania" skrzyżowana z "Tańcem z gwiazdami" (czy "Jak oni spiewają"), ale to tylko takie lune skojarzenie :zabek:

joker

Michał Wisniewski i Edyta Herbus będą jednymi z pierwszych bohaterów nowego programu ,,Dzień kangura" Agaty Młynarskiej, który znajdzie się w jesiennej ramówce telewizji Polsat. W tym tygodniu rozpoczęły się zdjęcia do nowej produkcji stacji.
O ,,Dniu kangura" informowalismy już na początku czerwca. W programie znane osoby cały dzień spędzą z rodzeństwem wielodzietnej rodziny.

W każdym wydaniu ,,Dnia kangura" będą brać udziały dwie osoby. – W pierwszym odcinku zobaczymy Marzenę Sztukę i Michała Wisniewskiego, a w kolejnym Edytę Herbus i Mariusza Pudzianowskiego – zdradza nam Katarzyna Gaweł z biura prasowego Polsatu.

Polsat rozpocznie nadawanie ,,Dnia kangura" jesienią. – Godzin emisji i dni jeszcze nie znamy – mówi Gaweł. Gospodarzem programu będzie Agata Młynarska.
medialink.pl

Showmag

Jerzy Kryszak i Agata Młynarska poprowadzą "Dzień Kangura"
Jerzy Kryszak wraz z Agatą Młynarską poprowadzi od wrzesnia nowy program w Polsacie, zatytułowany "Dzień Kangura". W reality show gwiazdy będą musiały zaopiekować się dziećmi z wielodzietnych rodzin.

W każdym odcinku "Dnia Kangura" zobaczymy dwie znane osoby, które przyjadą na 24 godziny do domu wielodzietnej rodziny. Każda z gwiazd będzie musiała przez cały ten czas zajmować się najmłodszymi członkami familii według pozostawionego w domu instruktażu. W tym czasie rodzice pociech będą mogli odpocząć. Potem gwiazdy i rodziny jeszcze raz spotkają się w studiu programu, gdzie z udziałem publicznosci po raz pierwszy zobaczą nakręcony w domu materiał filmowy. Wtedy dokonana zostanie ocena, który ze sławnych opiekunów lepiej poradził sobie z niesfornymi maluchami. Gwiazda, która wygra otrzyma tytuł "najfajniejszego kangura".

"Dla Polsatu pozyskanie Jerzego Kryszaka do tego programu to ogromny sukces. Jerzy Kryszak będzie takim wesołym wujkiem dla dzieci w studiu" - mówi Agata Młynarska. "Ten program będzie polem do żartów, bo zobaczymy w nim gwiazdy w starciu z dziećmi w dosć trudnych warunkach. Można będzie się z nich posmiać i dojsć do wniosku, że wychowanie dzieci to wcale nie jest taka prosta sprawa" - opowiada Kryszak.

W pierwszych odcinkach nowego show zobaczymy m.in. Michała Wisniewskiego, Mariusza Pudzianowskiego, Łukasza Płoszajskiego, Edytę Herbus, Marzenę Sztukę, Tomasza Karolaka, Krzysztofa Ibisza, Dariusza Michalczewskiego, Łukasza Golca i Rafała Mroczka.

"Dzień Kangura" nadawany będzie w Polsacie od wrzesnia w sobotnie bądź niedzielne popołudnie. Każdy odcinek potrwa około godziny. Program powstał w oparciu o hiszpański format, który emitowany był na antenie lokalnej stacji skierowanej do mieszkańców Andaluzji, gdzie cieszył się dużą popularnoscią.

[Wirtualne Media]

podmark

Znane jest już logo tego programu (trochę kiczowate), ale jaki program, takie logo :).

joker

Luxis

A mi się podoba to niby "kiczowate" logo :P

podmark

Nie mogę przeboleć obecnosci Kryszaka w tym programie. Jego osoba działa na mnie, jak płachta na byka. Jednak chyba się skuszę na oglądanie tego programu. Po zwiastunie, jaki obejrzałem spodziewam się dobrego programu. No i moja ulubiona Halinka Kiepska tez tam będzie  :love: :)

chatiflatt

tez lubie i Halinke i Marzenke ;)
co do tego kangura to jestem sceptyczny. szykuje sie niewypal pani Terentiew...
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Cytat: brzezina2103szykuje sie niewypal pani Terentiew...

Żebys się nie zdziwił... To może mieć bardzo dobrą oglądalnosć, jak na swoją porę nadawania (daję w porywach 3 miliony).
No i nie wiem, czemu "niewypał pani Terentiew" - to program wyszukany przez Młynarską i to własnie ona walczyła o to widowisko. Pani Terentiew tylko jej uległa, ale zapewniam Cię - nie zrobiłaby tego, gdyby czuła, że to się nie sprzeda. Ta kobieta ma intuicję (cos, czego zaczyna brakować fenomenalnego dotąd Miszczakowi z TVN). Wszystko, co wiosną wyszło spod jej skrzydeł okazało się mniejszym lub większym sukcesem, ale sukcesem (JOS, Mamuski, koncerty plenerowe).

Luxis

A kiedy on ma być emitowany wogóle?!?
Jak dla mnie program jest zachęcający, tylko nie wiem czy znajde czas, żeby jeszcze go oglądać, bo ta jesień zapowiada się bardzo dobrze i naprawdę jest duuuuży wybór w oglądaniu różnych programów, ale czy ciekawych to się okaże...

podmark

Cytat: LuxisA kiedy on ma być emitowany wogóle?!?

Premiera już dzisiaj ! Godzina nadawania - sobota, 17:45 :)

Ruszyła oficjalna strona - www.kangur.interia.pl

joker

Kryszak nie nadaje się do prowadzenia programów w duecie - cały czas cos gada i skupia tylko uwagę na sobie, czasem miałem wrażenie, że Młynarska jest tam tylko dla ozdoby - próbowała cos wtrącać od siebie, ale Kryszak zaraz znowu gadał o swoim :los:

podmark

Tego programu w ogóle nie da się oglądać. Okropna tandeta opakowana w kolorowy papierek. Miał to być program Młynarskiej (sama go wyszukała), a Kryszak go zdominował. Ona sobie tylko siedziała i się usmiechała. Szkoda czasu na oglądanie tego badziewia.

chatiflatt

Cytatco do tego kangura to jestem sceptyczny. szykuje sie niewypal pani Terentiew...
nie oglądałem, ale widać trafiłem ;)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

ixa86

ehh...niby wszystko jest - gwiazdy kolorowa oprawa jakis nowy pomysł ... ale i tak nie przyciaga uwagi a wręcz drażni...za dużo błazenady, Kryszak też mnie nie smieszył...ogólnie nie za dobrze jak dla mnie.