Zamiana Żon

Zaczęty przez podmark, Pt, 16 Lut 2007, 16:14:01

podmark

Pierwszy odcinek już za 6 dni. (Powtórki będą w poniedziałki o 21:00). A tymczasem wystartowała już w pełni strona www.zamianazon.wp.pl , gdzie można zobaczyć m.in. czołówkę programu :)

joker

Gwoli przypomnienia - dzisiaj pierwszy odcinek o 22
Dobrze, że zwróciłem uwagę w programie, bo bym zapomniał ;)

podmark

Oj, jak można wypuscić takie niedopracowane "cos"...

Kiepska realizacja, mało przeciwstawne rodziny (choć to zapewne wina małej liczby zgłoszeń), za mało czasu na realizację czynnosci wg. starych i nowych zasad.

Ogólnie program oceniam na 3-, jednak mam nadzieję, że wyciągną z tego wnioski i kolejne odcinki (emitowane już jesienią) będą lepsze. Zaskoczyła mnie wiadomosć o udziale w programie rodziny aktorów: Wojtka Majchrzaka i Olgi Borys.

joker

ale nuuuuuudy! :zzz:
Oglądałem tylko do momentu wprowadzenia własnych zasad i myslałem, że usnę. W ogóle nic się nie działo, panie swietnie dogadywały się w "nowych" rodzinach, smiały się, żartowały jak gdyby nigdy nic - istna sielanka. Wątki, które mogły troszkę zaciekawić były zepchnięte na drugi plan (np. różnice zdań między Anną, a córką Grażyny). Zresztą czemu tu się dziwić - jedyne różnice między paniami jakie dostrzegłem to, że Grażyna wczesniej wstaje od Anny oraz umie gotować, co Annie przysporzyło kilka problemów aczkolwiek jakos sobie poradziła... i tyle :?!:
Ja program oceniam na 2, napiszcie jesli cos się zmieni bo pewnie nie będę oglądał następnych odcinków. Mam nadzieję, że 2 wrzesnia o 20 nie będzie powtórki z rozrywki :los:

podmark

No i trzeba przyznać, że drugi odcinek był dużo lepszy od pierwszego. Widać, że ekipa pojęła w końcu "o co biega". Drażni mnie trochę ta zbyt amatorska realizacja, ale pomijając ten fakt ( :devil: ), to jest całkiem niele, mimo mało różniących się od siebie rodzin (ale Polska to nie Ameryka i takich odmiennosci się nie dobierze). Fajnie, że dali spotkanie obu rodzin po pobycie kobiet w innych domach.

No i wiemy, jaką widownię miał pierwszy odcinek nadany 7 czerwca. "Zamianę Żon" oglądało 352 tysiące osób i program znalazł się na trzecim miejscu najpopularniejszych propozycji TV 4 w danym tygodniu :).

podmark

Cytat: WirtualneMediaPierwsze dwa odcinki programu ,,Zamiana żon" nadane zostały w czwartki, 7 i 14 czerwca, o godz. 22.05. Obejrzało je srednio 309 tys. osób, dając telewizji TV4 udziały w rynku wynoszące 2,88 proc. w grupie wszystkich widzów i 3,97 proc. w grupie wiekowej 16 – 49 lat.

Czyli wynik bardzo dobry :). Szczególnie cieszy mnie wynik w grupie docelowej 16-49. Oczywiscie wynik rzędu niecałych 4 % jest prawie niczym w porównaniu do wyników wielkich stacji, ale trzeba pamiętać, że te 4 % to ponad dwukrotnie więcej, niż wynosi srednia oglądalnosć TV 4.

Napawa mnie optymizm, że ta czwarta edycja BB też się może okazać sukcesem Czwórki (daję jakies 6 % widowni ogólnie i ponad 10 % w gr. 16-49)  :).

joker

Cytat: podmarkNapawa mnie optymizm, że ta czwarta edycja BB też się może okazać sukcesem Czwórki (daję jakies 6 % widowni ogólnie i ponad 10 % w gr. 16-49) :)
uuu bardzo optymistyczna wersja;)
mam nadzieję, że się spełni

Showmag

"Zamiana żon" od 5 wrzesnia w Czwórce
W srodę, 5 wrzesnia ruszy emisja polskiej edycji reality show "Zamiana żon" ("Wife Swap"). Pilot programu było można zobaczyć już w czerwcu w TV4.

Program nadawany będzie w każdą srodę o godz. 21:00 w Czwórce. Za produkcję widowiska odpowiedzialna jest firma Endemol Polska.

* * *

"Wife Swap" to reality show, w którym dwie rodziny na okres tygodnia zamieniają się żonami. Każda z pań zamieszkuje w domu z obcym mężem, obcymi dziećmi i obcymi problemami. Pierwszą połowę tygodnia "nowa" żona spędza zgodnie z zasadami nowej rodziny. A w drugiej połowie, w domu zaczynają obowiązywać jej zasady. Program przedstawia różne sposoby na życie, na wychowanie dzieci, ale także na gospodarowanie pieniędzmi. Pokazuje, jak różne mogą być wybory ludzi oraz stosowane zasady. Widowisko ujawnia faktyczną hierarchię wartosci w domach uczestników. Odkrywa, czego ludzie oczekują od swoich partnerów, jak dzielą się rodzicielstwem, zakupami, pracami domowymi, jak często wychodzą z domu, czy chodzą do kina, teatru czy na spacer. W każdym odcinku dobrane są dwie rodziny, których style życia bardzo się od siebie różnią. Dzięki temu, obie strony mogą nauczyć się czegos o sobie, spojrzeć na swoje życie z innej perspektywy. Po programie niejeden mąż doceni swoją żonę, a żona swojego męża.

podmark

Pierwsza seria ma liczyć w sumie 15 odcinków. Ciekawe, czy jest to liczone razem z tymi dwoma, które były już emitowane przed wakacjami ? No i ciekawi mnie, czy czasami nie zamierzają ich powtórzyć na początku nadawania ?

Ja serię rozpocząłbym od pokazania odcinka z Olgą Borys i Majchrzakiem - przy odpowiedniej promocji mogliby liczyć na niezłą widownię, a później może ludzie by zostali. Choć i tak po pilotażowych odcinkach można uznać, że to sukces Czwórki - 2,9 % w grupie 4+ i blisko 4 w grupie komercyjnej to jak na możliwosci Czwórki całkiem niezły wynik.

chatiflatt

nie podoba mi się to, że ostateczna "konfrontacja" obu rodzin nie jest pokazywana widzom, podczas ktorej rodziny mowia sobie szczerze, co mysla o "przeciwnikach.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

brzezina - konfrontacja nie została pokazana tylko w pierwszym odcinku. W drugim już była.

Pomysł z omawianiem sytuacji przez psychologa jest najbardziej nietrafiony. Reszta (jak na Czwórkę) może być.

Luxis

Dla mnie program bardzo dobry naprawdę, zamierzam go oglądać. Tylko trochę nachodzi na YCD w TVN :/ zobaczymy co zafunduje nam TVN tą nowoscią, jesli będzie mało ciekawa to przełączę spowrotem na Czwórkę, jesli nie to zostanę przy TVNie...
Mam nadzieje, że kolejne odcinki będą tak dobre, nawet lepsze od tych pilotów.
Podmark, wydaje mi się, że te 15 jest liczone razem z dwoma pilotami.

Sympatyk

Witajcie. Pierwszy raz tutaj, nie przepadam za pisaniem na forach ale przez przypadek trafiłem na forum o programach typu reality i pragnę do Was dołączyć.
Widziałem wczoraj - drugi chyba - odcinek "Zamiany Żon". Tytuł nienajmądrzejszy ale idea programu ciekawa, szczególnie w polskich realiach. Zobaczymy w jakim kierunku pójdzie stacja w tym programie; jesli rozrywkowo-edukacyjnym (mam tu także na mysli naszą zasciankową mentalnosć) to może być ciekawe.
Tylko tytuł głupi  :mlotek:

Pudelek

'Zamiana żon' poprawia wyniki Czwórki

Emitowany w środowe wieczory na antenie Czwórki reality show 'Zamiana żon' ma większą widownię niż programy nadawane w TV4 w tym samym paśmie w ubiegłym roku.

Średnia oglądalność czterech do tej pory nadanych odcinków programu wyniosła 350 tys. osób, co dało TV4 udziały na poziomie 2,48 proc. - wynika z danych AGB Nielsen Media Research przygotowanych dla Wirtualnemedia.pl. Lepsze udziały stacja osiągnęła w komercyjnej grupie docelowej - 3,19 proc.

Rok wcześniej, środowe pasmo od 21.00 do 21.55, w którym obecnie pokazywana jest "Zamiana żon", oglądało średnio 250 tys. widzów, a udziały wynosiły odpowiednio 1,78 proc. (grupa 4+) i 1,65 proc. (grupa 16-49).

Program "Zamiana żon" oglądają głównie kobiety, widzowie zarówno młodsi, w średnim wieku jak i starsi, a także osoby z najmniejszych i średnich miast.

"Zamiana żon" to polska wersja brytyjskiego formatu "Wife Swap" w którym dwie rodziny zamieniają się żonami na dziewięć dni. Program przedstawia różne sposoby na życie, na wychowanie dzieci czy na gospodarowanie pieniędzmi. Od października "Zamiana żon" emitowana będzie w Czwórce w środy o godz. 21.30 (dotychczas o 21.00).

wirtualnemedia.pl

Goku

Ktoś to w ogóle ogląda?? Ja widziałem jeden cały i może pół innego odcinka i jak dla mnie polska edycja to beznadzieja... W oryginalnej brali rodziny, których styl życia bardzo się różnił... Tutaj chyba brali te rodziny losowo... Większego kiczu nie widziałem od czasu polskiego "Fear Factor"...