Gwiazdy tańczą na lodzie

Zaczęty przez Pudelek, Pt, 08 Cze 2007, 20:16:21

Luxis

Cytat: PikachuA gdzie Ewa Sonnet? Ta to dopiero da show bo na tańcu to ona się zna  .
ale Ty lubisz te ploteczki :D skąd wiesz, że to prawda, ja widziałem tylko półnagie fotki i filmik z nią

Cytat: PikachuNie wiem czy ludzie będą chcieli poswięcić cały (sobotni?) wieczór na oglądanie jednego programu rozbitego na parę częsci.
to będzie emitowane w piątek i moim zdaniem przez te rozbitki na częsci oglądalnosć będzie kiepska (może być taka sama sytuacja jak z TzG, pierwsza edcyja miała najgorsza publikę, ale potem już rosła dynamicznie), te gwiazdeczki też zbytnio nie pomogą, bo Kammel chyba nie wystąpi, a dwaj Mroczkowie są (co mnie zniechęca), a miał być tylko jeden :/

Showmag

Pewnie obejrzę z ciekawosci pierwszy odcinek, ale to tylko dlatego, że jestem ciekaw jak taki program wyjdzie tvp. czy podołają? :devil:
A pozniej powiem ładnie: see ya i wyłączę tv.
Nie ogladalem żadnego tanca, nie ogladalem spiewających serialowych gwiazdek i tego tez ogladac nie zamierzam... a jak slyszę o zdublowanych mroczkach na deser to i pierwszy epizod mnie odstrasza ;]

podmark

Cytat: Luxisrozbitki na częsci oglądalnosć będzie kiepska (może być taka sama sytuacja jak z TzG, pierwsza edcyja miała najgorsza publikę, ale potem już rosła dynamicznie), Kammel chyba nie wystąpi :/

Podział na kilka częsci i jeszcze pół godziny "Panoramy" w srodku na pewno nie zadziała dobrze na wyniki oglądalnosci. Z drugiej strony nie ma w piątki za bardzo co oglądać w tv i chyba sam się skuszę na ten program. Zobaczymy, czy TVN i Polsat cos przygotują na piątki, bo "Tajemnica twierdzy szyfrów" TVP 1 mnie nie zainteresuje.
Kammel nie chyba, a na pewno nie wystąpi - zatańczy na parkiecie TVNu :)

A co do oglądalnosci pierwszej i kolejnych edycji "TzG" to wynikało to z godziny nadawania. Pierwsza była emitowana w soboty o 21:00 i to nie była zbyt ciekawa pora. Po zmianie na niedzielę (od drugiej serii) publika zaczęła rosnąć.

Pudelek

To rozczłonkowywanie programu da im tak w kosć, że będą zmieniać porę emisji na sobotnie popołudnie tak na 17.

Pudelek

Kammel uciekł przed Dodą do TVN

Podobno Tomasz Kammel zrezygnował z Tańca na lodzie i wybrał Taniec z gwiazdami, żeby nie oceniała go Doda. Piosenkarka miała być bowiem w tym programie jurorką. Wczesniej postawił producentom ultimatum: "Frytka albo ja!" Z jakiegos powodu uznał widocznie, że jest od nich lepszy.

Swiat i Ludzie donosi, że jedną z przyczyn odejscia Kammela z programu TVP było to, że jurorką miała być w nim Doda, a on nie chciał, żeby oceniała go osoba "słynąca z dosadnego języka". Okazuje się jednak, że Dorota też zrezygnowała z TVP i przeszła do TVN, które zaproponowało jej... własny program. Zrobi konkurencję Kwasniewskiej z Lekcją stylu?

Pudelek.pl

podmark

Cytat: PikachuOkazuje się jednak, że Dorota też zrezygnowała z TVP i przeszła do TVN, które zaproponowało jej... własny program

Ech ten Pudelek... Nie zrezygnowała, a program własny jej TVN zaproponowała. Jednak może przecież ciągnąć dwa różne programy. Poza tym, w "Gwiazdy tańczą na lodzie" za dużo się nie namęczy - przyjdzie godzinę przed nagraniem, umalują ją, pójdzie na lodowisko, pogada, pozrzędzi i se pójdzie. A 18 tysięcy do portfela wpadnie :)

Pudelek

A co z wyłacznoscią na Dodę?  :los:
Inne gwiazdy muszą się ograniczać do działania w jednej stacji. Czemu z nią ma być inaczej?

W TVN Style byłoby smiesznie jakby zastąpiła Jolantę Kwasniewską w programie o dobrym manierach  :los: .

podmark

Cytat: PikachuA co z wyłacznoscią na Dodę?  :los:

Doda i wyłącznosć  :los:

Ona się sprzedaje wszędzie, gdzie ją chcą, aż dziw, że Polsat jej nie proponuje żadnego programu (choć Terentiew jej pewnie nie lubi i dlatego). Doda nie zna takiego słowa, jak umiar, więc jest jej wszędzie pełno. Jednak w pewnym momencie chyba dostrzeże, że ludzie mają jej powoli dosć...

Rosa

Program jest rozczłonkowany bo dzięki temu reklamy będą mogły kilkukrotnie lecieć. Przy normalnej emisji mielibysmy tylko 2 bliki reklamowe, przypominam że to nie TVN czy Polsat.

podmark

Prosty sposób na większe zyski z reklam. Znowu będzie afera ze sztucznym dzieleniem programu, jak to było w przypadku "Załóż się".
Zresztą TVP już coraz częsciej emituje reklamy w srodku programu. Zobaczcie choć jeden odcinek "Pytania na sniadanie" (jeżeli będziecie w stanie obejrzeć cały) i sami przekonacie się, że zupełnie, jak w telewizji komercyjnej są przerwy na reklamę !

Co do tłumaczeń, że lodowisko wymaga przygotowania - zgadzam się, ale na pewno nie potrwa to dłużej, niż 4 minuty. Kilka lat temu na przedstawieniu amerykańskiej grupy Holiday on Ice i w czasie przerwy po lodowisku jeździły 2 takie jakby "traktorki" wygładzające powierzchnię. I zajęło im to dokładnie 4 minuty (liczyłem na zegarku), a lodowisko było bardzo duże i wątpię, by TVP miała większe. Tak więc nieprawdą jest, że nie można zrobić tego bez przerw - np. podczas oceniania przez jury, ta "wygładzarka" mogłaby już rozpracowywać częsć  tafli i przy dobrych kadrach ludzie naprawdę by się nie zorientowali, pozostały czas można by było spędzić za kulisami, na rozmowach z zawodnikami, którzy wystąpią za chwilę. Wszystko więc jest do wykonania - potrzeba tylko chcieć. Ale cóż - komercjalizacja publicznej jest coraz bardziej widoczna. Nie mam nic przeciwko, ale niech sobie nie każą płacić haraczu, oj przepraszam, oficjalnie nazywa się to abonamentem.

To mój 2000-czny post :yeah:  :zabek:  :bravo:

Luxis

zgadzam sie zdecydowanie z Podmarkiem, ale Pikachu słuchaj, Kammel też będzie w dwóch telewizjach, także też nie ma wyłącznosci na TVP

Mau

Cytat: podmark
Cytat: Luxisrozbitki na częsci oglądalnosć będzie kiepska (może być taka sama sytuacja jak z TzG, pierwsza edcyja miała najgorsza publikę, ale potem już rosła dynamicznie), Kammel chyba nie wystąpi :/

Podział na kilka częsci i jeszcze pół godziny "Panoramy" w srodku na pewno nie zadziała dobrze na wyniki oglądalnosci. Z drugiej strony nie ma w piątki za bardzo co oglądać w tv i chyba sam się skuszę na ten program. Zobaczymy, czy TVN i Polsat cos przygotują na piątki, bo "Tajemnica twierdzy szyfrów" TVP 1 mnie nie zainteresuje.
(..)

ja przpraszam , ze Offtopikowo trochę, ale w piatek ktos to będzie oglądał??

W piątki to się na imprezę najpierw szykluje a potem wychodzi   :peace:  :zdrowko:
radioactive. dalej zła

Pudelek

No chyba, że akurat imprezę się organizuje w domu pod nieobecnosć rodziców :P

Mau

OT bo mnie admin zjedzie: jak sie szykuje impreze w domu to tym bardziej nie ma sie czasu ani sily ogladac TV :P
radioactive. dalej zła

Pudelek

Doda jednak będzię jurorką w tym programie  :kreci: .
Czyli jednak TVP wyrzuci trochę pieniędzy z naszego abonamentu.