Taniec z Gwiazdami 06

Zaczęty przez Pudelek, Wt, 24 Kwi 2007, 18:56:00

Pudelek

Politycy LPR i Samoobrony w "Tańcu z gwiazdami"

Sandra Lewandowska płynąca po parkiecie w dostojnym walcu, szalejący w quickstepie Krzysztof Bosak - to wszystko będzie można obejrzeć już we wrzesniu w nowej edycji "Tańca z gwiazdami" - informuje serwis tvn24.pl.
- Nie miałem żadnych wątpliwosci, decydując się na start - mówi nam Krzysztof Bosak. - Nie mam też żadnych obaw - zapewnia. - Miałem już wystartować w poprzedniej edycji. Mam swietną partnerkę. Mam nadzieję, że pierwsi nie odpadniemy - dodaje polityk LPR.

Także Sandra Lewandowska nie boi się wyzwania. - Chcę pokazać inną twarz polityka. Nie tylko tę, która widzowie znają z Sejmu - wyjasnia. I zdradza: - Pytałam Andrzeja Leppera o zdanie. Nie miał żadnych zastrzeżeń. Powiedział, że będzie trzymał za mnie kciuki. Politycy, dotychczas znani głównie z korytarzy sejmowych i konferencji prasowych, już od 9 wrzesnia pokażą się z zupełnie innej strony. Reprezentująca Samoobronę Sandra Lewandowska zatańczy z Michałem Skawińskim, a Krzysztof Bosak z LPR porwie w tan Kamilę Kajak, dwukrotną zdobywczynię "Kryształowej kuli" - informuje TVN24.pl.

Oto pełna lista uczestników nowej edycji "Tańca z gwiazdami":

Sandra Lewandowska  :szok:

Krzysztof Bosak  :szok:

Justyna Steczkowska

Stachursky

Daria Widawska  (a to kto?)

Adam Fidusiewicz

Anna Guzik

Mateusz Damięcki

Halina Młynkova

Jacek Kawalec

Isis Gee (kto?)

Rafał Bryndal (kto?)

ródło: TVN 24

Ale brakuje tych największych i tak mocno zapowiadanych gwiazd! Po za politykami bieda jak zawsze!

Showmag

Znamy większosć uczestników "Tańca z Gwiazdami 6"
Znamy już niemal pełną listę uczestników szóstej i ostatniej edycji "Tańca z Gwiazdami". Serwis informacyjny tvn24.pl poinformował, że w widowisku zobaczymy między innymi aktorów, prezenterów, muzyków i... polityków.

Sposród działaczy polskiej sceny politycznej zobaczymy Krzysztofa Bosaka i Sandrę Lewandowską. "Miałem pewne obawy, decydując się na start. O udziale w programie rozmawialismy już przy poprzedniej edycji, ale wówczas nie doszlismy do porozumienia. Jestem zielony. Nigdy nie tańczyłem tańca towarzyskiego, ale mam tak dobrą partnerkę, że na pewno sobie damy radę" - powiedział tvn24.pl Krzysztof Bosak, polityk LPR. "Chcę pokazać inną twarz polityka. Nie tylko tę, która widzowie znają z Sejmu. Pytałam Andrzeja Leppera o zdanie. Nie miał żadnych zastrzeżeń. Powiedział, że będzie trzymał za mnie kciuki" - powiedziała z kolei Sandra Lewandowska.

Znanych już jest dwanascie sposród czternastu par, które wystąpią w programie. Oto one:

- Adam Fidusiewicz (aktor; W pustyni i w puszczy", "Na Wspólnej") i Alessia Surova
- Anna Guzik (aktorka; "Hela w opałach) i Łukasz Czarnecki
- Daria Widawska (aktorka; "Magda M.") i Robert Kochanek
- Mateusz Damięcki (aktor; "Przedwiosnie") i Ewa Szabatin
- Halina Młynkova (była wokalistka Brathanków) i Robert Rowiński
- Isis Gee (wschodząca piosenkarka) i Żora Korolyow
- Justyna Steczkowska (piosenkarka) i Stefano Terrazzino
- Stachursky (piosenkarz) i Dominika Kublik
- Jacek Kawalec (prowadzący "Randkę w ciemno") i Blanka Winiarska
- Rafał Bryndal (satyryk) i Magda Soszyńska
- Krzysztof Bosak (polityk LPR) i Kamila Kajak (już dwukrotna zdobywczyni "Kryształowej Kuli")
- Sandra Lewandowska (polityk Samoobrony) i Michał Skawiński

Do wymienionych wyżej zawodników dołączą jeszcze dwie pary, ale rozmowy o tym, kto jeszcze pojawi się w ostatniej edycji "Tańca z Gwiazdami", wciąż jeszcze trwają.

Przypomnijmy, że widowisko rozpocznie się w niedzielę, 9 wrzesnia. Zmienią się nieco zasady zabawy. W 12-odcinkowym programie wystąpi 14 par, a eliminacja będzie miała miejsce co 2 tygodnie. Jednoczesnie podczas każdej eliminacji z show odpadać będą dwie pary tancerzy. Pojawią się nowe tańce: salsa, mambo, swing i inne, a choreografię poprowadzi wybitny angielski profesjonalista Colin James. Zobaczymy mistrzowskie pokazy taneczne, a także muzyczne przeboje w wykonaniu znanych wokalistów. Gorąco będzie od pierwszego odcinka - już wtedy odpadnie pierwsza para. W finale tym razem zatańczą trzy pary, a na zwycięzców czekają wielkie nagrody: Kryształowa Kula i samochód Porsche.

Exile

No, gwiazd jak nie było tak nie ma... Kto to jest:
- Isis Gee?
- Daria Widawska?
- Jacek Kawalec?
- Rafał Bryndal?

Nazwiska pierwsze słyszę, pewnie dorzucą jeszcze jakąs podstarzałą miss polonia i córkę polityka :los:

Jesli to ma byc ostatnia edycja to naprawdę mogli się lepiej postarać... a TVP bije ich na głowę, jak chodzi o uczestników Tańca na lodzie. Przecież dużo ciężej jest namówić do tańczenia na lodzie niż na parkiecie a jednak TVP potrafiła sciągnąć większe gwiazdy...

Pudelek

Jacek Kawalec prowadził "Rankę w ciemno" przed Kammelem, a potem często użyczał swój głos w kreskówkach i reklamach czyszczących płynów (zwłaszcza w tej gdzie babka powtarza, że trzeba szorować szorować) :los: .
A pozostałe nazwiska też mi były obce. Musiałem sie posiłkować wikipedią.
Nadzieja w tych dwóch nieodkrytych gwiazdach. Ale wątpie żeby ktos na poziomie po odkryciu konkurencji chciałby jeszcze się zgodzić na uczestnictwo.

Exile

Randka w ciemno przed Kammelem to nie moje czasy :D
Cóż, ja sobie nie robie specjalnych nadziei jak chodzi o te 2 ostatnie gwiazdy... co do formuły to spodziewałem się jakiegos porządnego "twista" a tu cały czas tylko tak kosmetycznie, choć i tak lepiej niż ostatnio.
Na pewno będę czasami patrzył, choć to już nie będzie takie oglądanie jak 2 czy 3 edycji...

arturxd

widzieliscie profil tej Isis na myspace. Calkiem calkiem :los:

Pudelek

Uczestniczka "Tańca z gwiazdami" Isis Gee jest facetem!?  :los:

Nasi informatorzy donoszą, że tajemnicza uczestniczka 6. edycji Tańca z gwiazdami Isis Gee jest... mężczyzną! Żora, trzymaj ręce przy sobie!

Jeżeli informacje te się potwierdzą, będzie to oznaczać, że TVN w walce z Polsatem i TVP jest gotowy naprawdę na wszystko. Zastanawia nas tylko (jeżeli to oczywiscie prawda), w którym momencie producenci programu planują wizytę Isis u ginekologa.

Nasze źródła donoszą również, że "komus" bardzo zależy na zrobieniu szumu wokół uczestniczki jeszcze przed rozpoczęciem ostatniej edycji Tzg. Faktycznie, już teraz w sieci można znaleźć rozmaite strony, materiały i wypowiedzi, które są sztucznym budowaniem napięcia wokół niej. Podejrzany jest zresztą sam fakt, że oficjalna strona Isis jest zarejestrowana w polskiej firmie hostingowej. To dziwne, biorąc pod uwagę jej "międzynarodową" karierę. Czyżby TVN zainwestował pieniądze w promocję anonimowego transwestyty?

W przekonaniu tym upewnia nas fakt, że w menu strony Isis jest poważny błąd - "Dyscography" zamiast poprawnego "Discography". Błąd musiał popełnić polski autor strony.

Pudelek.pl

Własnie za takie ciekawostki lubię pudla. Nawet jesli się nie sprawdzają! :los:

joker

Wydarzenia' Polsatu informują o uczestnikach show TVN
2007-08-02

Jeden z materiałów we wczorajszym wydaniu "Wydarzeń" Polsatu został poswięcony zaangażowaniu polityków w "Taniec z gwiazdami" TVN.

Według reporterki "Wydarzeń" wiesć o tym, że Sandra Lewandowska z Samoobrony i Krzysztof Bosak z LPR będą tańczyć w telewizyjnym programie, wywołała w Sejmie polityczne emocje. W przygotowanym materiale Iwona Fabisiak prezentuje m.in. stanowiska opozycyjnych polityków krytykujących pomysł. - Nie po to wyborcy wybierali polityków, żeby zajmowali widzów taką działalnoscią - mówi Julia Pitera z PO. Wtóruje jej senator Stefan Niesiołowski.

Dziennikarka podejmuje też problem ewentualnego opuszczania przez posłów posiedzeń Sejmu przez udział w rozrywkowym formacie. Wniosek jest prosty. Postępujących tak polityków może spotkać kara. - Marszałek zarządza w takich przypadkach obniżenie uposażenie- dopełnia relację przedstawiciel Marka Jurka.

Cały materiał Polsatu o politycznych uczestnikach formatu konkurencyjnego kanału został udostępniony na internetowych stronach Dziennika.

-----------------------------------------------------------------------

Fikcyjny program telewizyjny zainteresował posłów
2007-08-02

Do fikcyjnego programu "Taniec polski" Super Express zwabił wielu posłów żądnych sławy i pieniędzy.

Bez trudu gazeta znalezła posłów, którzy w każdej chwili rzucą nudną sejmową robotę i rozpoczną karkołomne wygibasy na parkiecie. A wszystko dla kasy albo chwili poklasku, pisze gazeta. Sandra Lewandowska i Krzysztof Bosak jeszcze nie zaczęli pląsać w "Tańcu z gwiazdami", a pół Sejmu już zielenieje z zazdrosci i chce pójsć w ich slady.

Pomysł był prosty. Dziennik zadzwonił do kilku posłów jako firma prowadząca nabór do nowego, telewizyjnego show pod roboczym tytułem "Taniec polski". Gazeta proponowała 10 tys. zł za każdy odcinek. Chętnych nie odstraszał nawet ciężki, miesięczny - we wrzesniu - trening przed programem.

Na propozycję nabrali się Piotr Misztal (niezależny), Joanna Senyszyn (SLD), Edward Osko z LPR. Beata Bublewicz z PO chętnie wzięłaby udział w takim widowisku, ale jako jedna z niewielu pamięta o swoich obowiązkach poselskich. - Jesli treningi będą kolidowały z posiedzeniami Sejmu, będzie problem, ucina. Renata Beger waha się. - Lubię tańczyć, chociaż ostatnio mam kłopoty z kręgosłupem. Ale proszę jeszcze zadzwonić, nie rezygnuje diwa Samoobrony. Zastrzega jednak, że wynagrodzenia za udział w programie by nie przyjęła. - Oddałabym te pieniądze do jakiegos domu dziecka, mówi stanowczo. Kasa interesuje za to posła Tadeusza Cymańskiego. - Nie ukrywam, że zamożny nie jestem i brzmi to kusząco, zapala się do pomysłu przedstawiciel Prawa i Sprawiedliwosci. Ostatecznie nie zgadza się, ze względu na obowiązki poselskie.

wirtualnemedia.pl

podmark

Ale numer ! Tomasz Kammel oszukał TVP - miał wystąpić w "Gwiazdy tańczą na lodzie", a tymczasem zaprezentuje swe umiejętnosci w "Tańcu z Gwiazdami". Za zerwanie kontraktu chyba trochę zapłaci... No chyba, że karę zapłaci TVN, a on sam od wrzesnia zawita w tej stacji, jako prowadzący jakis program.

Pudelek

Podejrzliwosci Pudelka ciąg dalszy:

Isis Gee - nowe dowody!
Wczoraj pisalismy o tym, że są przesłanki, aby twierdzić, że Isis Gee, egzotyczna uczestniczka 6. edycji Tańca z gwiazdami, jest mężczyzną po operacji zmiany płci.
W ciągu doby wypłynęło kilka nowych faktów, spostrzeżenia redakcji i informatorów zaczęły układać się w całosć, choć daleko jeszcze do ostatecznego rozstrzygnięcia. Podsumujmy:
* Poważna teoria naukowa o stosunku długosci palca serdecznego do wskazującego (u kobiet są zazwyczaj równe, u mężczyzn wskazujący jest dłuższy) potwierdza nasze podejrzenia. U Isis palec serdeczny lewej ręki jest ZNACZNIE krótszy od wskazującego. Może to również oznaczać, że jest kobietą, tyle że otrzymała w młodosci dużą dawkę testosteronu.
* Na Lansik.pl pojawia się news, że międzynarodowa kariera Isis jest wątpliwa. Większosć z aktywnosci w internecie (wideo na YouTube, profil na MySpace, artykuł na Wikipedii - tylko polskiej) pochodzi z ostatnich dni. Podejrzane? Co najmniej!
* Wreszcie - płyta Isis Gee jest zatytułowana "Ukryty skarb" (Hidden Treasure). Ktos się z nami bawi w kotka i myszkę?
Obiecujemy tropić dalej.

Im więcej dowodów pudelka tym co raz mniej prawdopodobne...

Showmag

Tomasz Kammel w "Tańcu z Gwiazdami 6"
Tomasz Kammel podpisał kontrakt z producentami programu "Taniec z Gwiazdami". Tymczasem jeszcze kilka dni temu informowano, że Kamel wystąpi w show "Gwiazdy tańczą na lodzie" w TVP2.

Jednak reporterzy "Super Expressu" wypatrzyli twarz Jedynki na próbie konkurencyjnego programu. "Tomasz Kammel podpisał kontrakt z producentami 'Tańca z Gwiazdami'. Dzis rozpoczął treningi, jego partnerką jest Amerykanka Amy Bennett" - powiedziała "Wirtualnym Mediom" Joanna Górska, szefowa działu prasowego TVN. "To była jedna z najlepszych propozycji, jakie w tym momencie dostałem" - tłumaczył Kamel w rozmowie dla portalu tvn24.pl. Niezaznajomiona ze sprawą była rzeczniczka TVP. "Tomasz Kammel ma tak poukładany prezenterski grafik, aby próby do naszego 'Tańca na lodzie' nie przeszkadzały mu w pracy" - mówiła nieswiadoma sytuacji Aneta Wrona.

Przedstawiciele TVN nie chcieli jednak zdradzić, czy mają wobec Kammela inne plany. Na razie dziennikarza wciąż oficjalnie obowiązuje kontrakt z TVP1. Wszystko wskazuje jednak na to, że Kammel odejdzie do komercyjnej stacji.

"Tomek jest normalnym pracownikiem telewizji publicznej ze wszystkim prawami i obowiązkami. Taniec i próby nie będą kolidowały z jego zajęciami w TVP1. Kalendarz jest tak ułożony, że na razie nie ma kolizji" - deklaruje Christian Kammel, ojciec i menedżer prezentera. "To nie jest jednorazowa przygoda z TVN" - dodaje tajemniczo Christian Kammel.

* * *

Kim jest Isis Gee?
Po ujawnieniu, że wsród uczestników szóstej edycji "Tańca z Gwiazdami" pojawi się Isis Gee, w internecie zawrzało - nikt bowiem nie wie, kim jest rzekoma gwiazda.

O Isis wiadomo tylko tyle, że jest wschodzącą piosenkarką i ma polskie korzenie, choć w jej żyłach płynie też krew amerykańska i egipska. Tymczasem już teraz poważnie zakwestionowano jej międzynarodową karierę. W internecie - będącym największym źródłem informacji - nie można bowiem znaleźć żadnych informacji o Isis. Wszystkie strony jakie są jej poswięcone zostały utworzone w ostatnich dniach, a jej oficjalna anglojęzyczna witryna internetowa zawiera błąd, który może swiadczyć, że tworzono ją... w Polsce. W menu głównym widnieje bowiem napis: "dyscography" zamiast "discography". Okazuje się także, że strona Isis została zarejestrowana... w polskiej firmie hostingowej. Internauci zaczęli ponadto kwestionować płeć bohaterki zamieszania. Pojawiły się opinie, że jest to mężczyzna, który przeszedł operację zmiany płci. Jakby nie było, prawdziwe oblicze Isis Gee z całą pewnoscią nie jest prawdziwe. Aby się o tym przekonać, wystarczy porównać zmodyfikowane komputerowo zdjęcia pochodzące z jej płyty oraz zdjęcia faktyczne, które prezentujemy obok. Te i inne podejrzenia sprawiają, że Isis Gee już teraz została pozbawiona statusu gwiazdy. Mówi się, że Isis ma służyć wyłącznie wzbudzeniu zainteresowania ostatnią edycją "Tańca z Gwiazdami".

Showmag

Oficjalna lista uczestników "Tańca z Gwiazdami 6"
Ogłoszono oficjalną listę uczestników "Tańca z Gwiazdami 6". Do znanej już trzynastki zawodników dołączyła Helena Vondrackova.

Oficjalną listę uczestników ogłosiła w dniu wczorajszym telewizja TVN.
W programie wystąpią:

- Adam Fidusiewicz (aktor; W pustyni i w puszczy", "Na Wspólnej") i Alessia Surova
- Anna Guzik (aktorka; "Hela w opałach) i Łukasz Czarnecki
- Daria Widawska (aktorka; "Magda M.") i Robert Kochanek
- Mateusz Damięcki (aktor; "Przedwiosnie") i Ewa Szabatin
- Halina Mlynkova (była wokalistka Brathanków) i Robert Rowiński
- Helena Vondrackova (piosenkarka, brała już udział w słowackiej edycji "Let's dance") i Milan Placko
- Isis Gee (wschodząca piosenkarka) i Żora Korolyow
- Justyna Steczkowska (piosenkarka) i Stefano Terrazzino
- Stachursky (piosenkarz) i Dominika Kublik
- Jacek Kawalec (prowadzący "Randkę w ciemno") i Blanka Winiarska
- Tomasz Kammel (prezenter TVP, prowadzący między innymi "Randkę w ciemno" i "Wykrywacz kłamstw") i Amy Bennett
- Rafał Bryndal (satyryk) i Magda Soszyńska
- Krzysztof Bosak (polityk LPR) i Kamila Kajak (już dwukrotna zdobywczyni "Kryształowej Kuli")
- Sandra Lewandowska (polityk Samoobrony) i Michał Skawiński

Widowisko rozpocznie się w niedzielę, 9 wrzesnia. W 12-odcinkowym programie wystąpi 14 par, a eliminacja będzie miała miejsce co 2 tygodnie. Jednoczesnie podczas każdej eliminacji z show odpadać będą dwie pary tancerzy. Pojawią się nowe tańce: salsa, mambo, swing i inne, a choreografię poprowadzi wybitny angielski profesjonalista Colin James. Zobaczymy mistrzowskie pokazy taneczne, a także muzyczne przeboje w wykonaniu znanych wokalistów. Gorąco będzie od pierwszego odcinka - już wtedy odpadnie pierwsza para. W finale tym razem zatańczą trzy pary, a na zwycięzców czekają wielkie nagrody: Kryształowa Kula i samochód Porsche.

Rosa

Tvn widzę się tak bardzo stara że o 7 "gwiazdach" w życiu nie słyszałem.
Może ten program powinien zmienić nazwę na "Stwórzmy gwiazdeczkę"

Showmag

no to jestesmy na tym samym poziomie znajomosci pseudogwiazdek ;)
to i tak sukces - zajrzalem do tematu tzg4 i tzg5 i przy obu edycjach znalem po 4 nazwiska :devil:

Pudelek

Trzeba wziąć poprawkę, że w tej edycji jest więcej uczestników i stworzyć proporcje aby wyniki się zgadzały  :los: .
A u mnie z edycji na edycję co raz słabiej. Co raz mniej nazwisk znam. Chyba za słabo (zbyt wybiórczo) czytam Pudelka  :los: .