Superniania

Zaczęty przez joker, Wt, 17 Maj 2005, 21:01:00

Luxis

Mały offtopic: DDTVN od soboty będzie o półgodziny dłuższe na stałe :] ciesze się, bo to bardzo fajny program poranny ;)

Showmag

Więcej kontrowersji w "Supernianii 2"
2007/2/26

W lutym ruszyły zdjęcia do drugiej edycji reality show "Superniania". Kolejne zmagania Doroty Zawadzkiej z niesfornymi dziećmi widzowie zobaczą jesienią.

Rozpoczęcie zdjęć poprzedziła rekrutacja, która ruszyła jeszcze w czasie emisji pierwszej edycji na antenie TVN. Jednak ilosć zgłoszeń do drugiego sezonu nie była wcale większa, niż w przypadku pierwszej edycji. "Były to te same proporcje, ale mamy dużo zgłoszeń" - powiedziała Małgorzata Łupina, producentka "Supernianii".

Podczas naboru nie udało się jednak uniknąć osób, które bardziej niż na rozwiązanie swoich problemów z dziećmi, liczyły na pokazanie się w telewizji. "Robiony przez nas casting jest wieloetapowy, żeby takie osoby wyeliminować, żeby pomóc najbardziej potrzebującym, a jednoczesnie poruszyć tematy, których nie było i które mogą pomóc widzom" - tłumaczy Łupina.

Istotną zmianą dla uczestników drugiej edycji reality show jest fakt, iż tytułowa Superniania nie jest już dla nich osoba tajemniczą, której wczesniej nie znali. Jak wpłynęło to na relacje Doroty Zawadzkiej z rodzinami? "Bardzo ją szanują, już od początku. Ona nie musi zdobywać ich zaufania" - wyjasnia Łupina. Co więcej, po emisji reality show w telewizji, wiele osób zgłasza się po pomoc do samej Supernianii, zas zupełnie nieistotny jest dla nich program. "Wierzą, że tylko ona może im pomóc, bo byli już u kilku psychologów i Dorota jest ostatnia deską ratunku" - mówi producentka.

Widzów w nowej edycji, która liczyć będzie w sumie 12 odcinków, czeka sporo niespodzianek. "Będą nowe metody wychowawcze, będą inne przypadki i będą... kontrowersyjne przypadki" - zdradza tajemniczo Małgorzata Łupina. Na to wszystko trzeba będzie jednak poczekać dopiero do wrzesnia. Produkcja programu zajmuje bowiem dużo czasu. "Zdjęcia do jednego odcinka trwają miesiąc, a jeszcze potem miesiąc trwa postprodukcja" - podkresla Łupina. Sama Zawadzka u jednej rodziny przebywa srednio dwa tygodnie, ale po nakręceniu odcinka nadal jest w kontakcie z uczestnikami i służy im pomocą.

Według danych AGB Nielsen Media Research, pierwszą edycję "Superniani" (emitowaną od wrzesnia do grudnia 2006 roku) oglądało srednio 2,57 mln widzów. Wsród publicznosci dominowały kobiety, osoby w wieku 25-29 lat, 50-54 lat oraz powyżej 60 lat, mieszkańcy najmniejszych i największych miast oraz wsi, a także ludzie z wykształceniem podstawowym i srednim.

[Wirtualne Media]

Mau

Nie wiem jak u was, ale wsród moich znajomych wytworzyły się dwa obozów - zelotów i zagorzałych przeciwników "suerniani'. I co  ciekawe - ci drudzy należą raczej do straszego pokolenia.

A jak to jest u Was?
radioactive. dalej zła

Luxis

u mnie ten program wszyscy lubią :P i zawsze o nim gadamy co było w danym odcinku :P hehe, bez względu na wiek, cała familia

podmark

Kulisy "Superniani", czyli to, czego nie widać w tv :D

https://youtube.com/watch?v=WiFISsbjsV4

Biedna ekipa, musi spać w przyczepie kempingowej  :P . A oczywiscie Dorota Zawadzka z producentem w hoteli... Ech, sprawiedliwosć :)

Luxis

nawet mają toi toie hehe :P bk

joker

Superniania wraca do TVN
2007-08-02

W połowie wrzesnia na rynku pojawi się składanka 'Piosenki dla Super Dziecka'. Utwory na płytę wybrała telewizyjna Superniania, czyli Dorota Zawadzka.

Składanka będzie zawierała zestaw piosenek, które mają chociaż w minimalnym stopniu pomóc rodzicom w codziennym wychowaniu i zabawie z dziećmi.

Na albumie znajdą się piosenki "na dzień dobry", piosenki do zabawy, piosenki o zwierzętach, kołysanki i wiele innych. Usłyszymy m.in. utwory Majki Jeżowskiej, Ewy Bem, Anity Lipnickiej, Marka Grechuty czy Magdy Umer.

Premiera płyty, która zaplanowana jest na 14 wrzesnia br. zbiegnie się z rozpoczęciem emisji programu "Superniania" przez TVN. Druga seria reality show liczyć ma 12 odcinków. Widzowie zobaczą w nich m.in. kontrowersyjne przypadki niesfornych dzieci do poskromienia których tytułowa Superniania użyje nowych metod wychowawczych.

witrualnemedia.pl

Cytattytułowa Superniania użyje nowych metod wychowawczych
To już nie będzie karnego jeżyka? :bye:

joker

Superniania wyszła za mąż

W sobotnie południe, 18 sierpnia, Dorota Zawadzka, znana widzom jako Superniania, została żoną Roberta Myslińskiego. Slub odbył się w parku obok gmachu Sejmu w Warszawie.

Para poznała się kilka miesięcy temu w... internecie. Superniania znalazła swego wybranka na forum poswięconym poezji.

"Nasza znajomosć nie mogła zakończyć się inaczej, tylko na slubnym kobiercu. Odkąd spotkałam Roberta, którego znalazłam w internecie, wiedziałam, że to własnie ten jedyny" - powiedziała Dorota Zawadzka "Faktowi".

Dorota i Robert musieli postarać się o specjalne zezwolenie na slub w parku. Na szczęscie urzędnicy stanu cywilnego nie robili zakochanym problemów.

"Tutaj spotykałam się na randkach i romantycznych spacerach ze swoim przyszłym mężem" - zdradziła Zawadzka.

Superniania ubrana była w odważną czerwoną suknię, a pan młody w połyskujący czarny garnitur.

W uroczystosci udział wzięli synowie Doroty Zawadzkiej z pierwszego małżeństwa, Andrzej i Paweł. Podobnie jak Superniania, Robert Mysliński jest także po rozwodzie i ma z wczesniejszego związku dwoje dzieci: Piotra i Annę.

Młodej parze życzymy wszystkiego najlepszego!

ródło informacji: Dziennik
foto: interia.pl

edit: swierze fotosy:
https://wrzuta.pl/obraz/dwqn8nkh0m/
https://wrzuta.pl/obraz/4zDrXVEq1S/

Pudelek

Niania radzi lesbijkom

Mama, dziecko i .... mama.

Tym razem Dorota Zawadzka zawita do domu bez mężczyzny. Będzie musiała pomóc dwóm lesbijkom w poskromieniu dzieci.

Dominka i Marta wychowują dwie córki. Sama Niania była zaskoczona, że zgodziły się pokazać w programie. Jednak nie wybrała ich ze względu na to w jakim związku żyją. Super Expressowi wyjaśniła swoje motywy.

-Domyślam się, że ten program wywoła wiele kontrowersji i skrajnych opinii, ale pojechałam tam nie dlatego, że są to dwie kobiety, które są ze sobą w związku, ale dlatego, że mają problemy z dziećmi. (...)Inaczej pracuje się w domu, gdzie jest mama i tata, a inaczej w domu, gdzie są dwie kobiety i do obu dziewczynki mówią "mamo". Staraliśmy się kłaść nacisk na to, że dzieci mają problemy ze zrozumieniem, iż wychowują się w domu, gdzie jest mama i ciocia, a nie tata.

Z pewnością ten odcinek przyciągnie tłumy przed telewizory. Ludzie będą chcieli zobaczyć taki dom z ciekawości, a jakie ma zdanie o nim Zawadzka? Niania nie jest uprzedzona: Tak naprawdę nie interesuje mnie, czy kobieta jest z kobietą, podobnie jak pary heteroseksualnej nie pytam, czy i ile razy w tygodniu ze sobą sypia, ale interesuje mnie to, jak ich związek wpływa na dziecko. Martwi mnie jedynie, że takie związki zazwyczaj są mniej trwałe niż związki heteroseksualne i to może być krzywdą dla dziecka .

Mimo tego, że Super Niania nie potępia związków homoseksualnych uważa, że najlepszym modelem rodziny jest taki, gdzie jest i mama i tata. A najlepszym rodzicem jest ...ojciec, ponieważ potrafi wszystko, a my kobiety możemy tylko leżeć i pachnieć.

Pytanie tylko ile jest takich kobiet co leżą i pachną.

kozaczek.pl

Po obejrzenie tego odcinka pewnie większość stwierdzi, że lesbijki nie umieją wychowywać dzieci...

FK

Superniania była u moich sąsiadów w klatce obok i jedyne, co dało się zauważyć, to dźwig z kamerą i Pan Operator kręcący widoki wokół;) Może dlatego, że wszystko działo się w Wawie...

Exile

Czyli to się dzieje naprawdę... ja nie rozumiem, jak potem tacy ludzie funkcjonują w społeczeństwie. W jednym odc. był chłopak brat tego złego dziecka, chyba z gimnazjum. I co? On potem w szkole nie ma życia...

Goku

Oglądałem pierwszą edycję, ponieważ lubię oryginalną wersję... Teraz oglądam czasem, by pośmiać się z tych dzieciaków lub z rodziców... Ta polska superniania strasznie mnie wkurza... Do tego jakby nie wystarczyły jej dwa programy na TVN i TVN Style, to jeszcze wydaje książki, płyty, gazety... Ile można??

chatiflatt

to nie ona wydaje. na takie wydawanie opiewa kontrakt jaki podpisała, i czy chce czy nie chce musi teraz promować tą płytę - wielkie pieniądze rządzą rynkiem medialnym.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

chatiflatt

kolejny świetny odcinek. Mam nadzieję że nie zakończą na 2 seriach
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

ixa86

Podziwiam supernianię za cierpliwość ja bym chyba nie wytrzymała gdyby mnie dziecko opluło  :nie!:  :los:  :bravo: