Gwiazdy tańczą na lodzie

Zaczęty przez Pudelek, Pt, 08 Cze 2007, 20:16:21

podmark

A co Ty masz do piątku o 20:00 ? Wg mnie to jest najlepsza pora nadawania, w której "Taniec na lodzie" może odniesć sukces. Sobotnia konkurencja z "JOS", czy niedzielna z "Tańcem..." nie byłaby wskazana. I zupełnie nie rozumiem porównywania :Supertalentu:, czy :Przebojowych Polek: do "Tańca na lodzie". Wymienione programy realizowane były albo przez samą TVP, albo przez nieudolne dopiero rozkręcające się firmy. Polski "Dancing On Ice" produkować ma Rochstar, czyli firma z dużym doswiadczeniem w realizacji tak wielkich projektów. To przecież w dużej mierze zasługa tej firmy, że "Jak Oni spiewają" odniosło sukces.

joker

Noo wypadki są bardzo widowiskowe, obczajcie ten link:
https://wrzuta.pl/film/fjzGUV8p9v

Luxis

O jaaa, nie le :/ tylko niech nikt tego nie pokazuje osobom, które będą brały w tym udział...
czy była to norweska edycja?

podmark

Widziałem ten filmik zanim media podały informację, że powstanie polska edycja. Widząc to co się wydarzyło, wątpię, by jakakolwiek szanująca się osoba publiczna zgodziła się wziąć udział. Z zawodowymi łyżwiarzami też może być problem. Na filmiku nawet profesjonalista nie był w stanie jej utrzymać. Ogólnie rzecz biorąc, to są wielkie emocje i jestem ciekaw, jak cała sprawa się zakończyła. A najgorzej mieli uczestnicy, którzy potem musieli tańczyć - nogi jak z waty pewnie mieli :)

Luxis

ale może oni nie tańczyli potem i przerwali program?? hmm

Pudelek

Doda i Tatiana Okupnik zarabiają na lodzie

Doda będzie jurorką, a Tatiana Okupnik prowadzącą w nowym programie rozrywkowym, który pojawi się w publicznej telewizji. Każda z nich, za udział w "Tańcu na lodzie" dostanie blisko 200 tysięcy złotych.
Jak podaje jeden z dzienników, Tatiana Okupnik za każdy odcinek programu otrzyma 20 tysięcy złotych. Dzięki poprowadzeniu 11 odcinków telewizyjnego show, na jej konto trafi 220 tysięcy złotych.
Niewiele mniej za rolę jurorki dostanie Doda. Za każdy odcinek, piosenkarka otrzyma 18 tysięcy złotych, a więc w sumie zarobi 198 tysięcy. "Telewizja publiczna nie żałuje jak widać pieniędzy z abonamentu" - pisze gazeta.
Pierwsze próby do tego programu mają się rozpocząć już niebawem. Na razie nie została podana oficjalna lista uczestników zabawy.
Fakt

podmark

Doda w roli jurorki prócz sciągnięcia przed telewizory widzów nie będzie miała nic do powiedzenia. Czasami zarechocze, powie "Fajnie" i to wszystko... Jak zwykle będzie na siłę promować własną osobę.

A zarobki są naprawdę kosmiczne. To nawet telewizje komercyjne nie płacą tyle gwiazdom w swoich programach. Ciekaw jestem, ile pieniędzy w sumie pójdzie na ten program ? 10, 15 milionów ?  :plask:

joker

A ja się cieszę (oczywiscie nie z Dody, tylko z kasy jaka tvp przeznacza na ten program), przynajmniej widać ze tvp wzięła się za to na poważnie, a nie chodzi tylko o zapchanie pory emisji.

Exile

No nieźle sobie ciągną od tych, co płacą im abonament... Widać, że nie żałują kasy, na razie swietnie się układa...

Showmag

"Taniec na lodzie" opóźniony
"Taniec na lodzie" nie pojawi się w jesiennej ramówce TVP2. Powodem przesunięcia daty rozpoczęcia emisji show jest niemożnosć wyprodukowania go na czas.

Widowisko pojawi się na antenie dopiero zimą lub też na wiosnę przyszłego roku.

Produkcją "Tańca na lodzie" zamie się Rochstar. Przypomnijmy, że według wczesniejszych doniesień, Doda ma być jurorką, a Tatiana Okupnik - prowadzącą nowy program rozrywkowy.

[Press]

Luxis

Cytat: ExileNo nieźle sobie ciągną od tych, co płacą im abonament... Widać, że nie żałują kasy, na razie swietnie się układa...
to bez sensu co piszesz... teraz mówisz, że kasa idzie z abonamentu, a potem narzekasz że nie ma co oglądac na publicznej, a niby skąd mają brać kase jak nie z abonamentu, :/ :? którego i tak mało kto płaci (nikt mnie nie przekona, żebym to płacić, skoro i tak nie oglądam publicznej, jak już czasem TVP3 albo spoooradycznie TVP2, zdecydowanie wole prywatne kanały).

Doda w jury do mnie nie przemawia, mimo że ją bardzo lubie
Wydaje mi się że jesli tyle kasy pójdzie na jedynie 2 osoby, to co z resztą? jury, uczestnicy, drugi prowadzący... dlatego mogą zaniedbac cały program i scenografie, a to mi ise nie spodoba
no nic, nie pozostaje nam nic innego jak czekać na wiosne.. swoją droga troche to dziwne, że by sie nie wyrobili z produkcja do wrzesnia czy nawet do października, chyba prawda jest taka że nie mają uczestników ;)

podmark

Program opóźniony, a niektórzy uczestnicy już rozpoczęli próby z zawodowymi łyżwiarzami. W sobotnim "Fakcie" ukazały się zdjęcia z treningów: wystąpią na pewno Chajzer, Saleta i Rafał Mroczek (czy on się wszędzie wcisnie ?). Najlepiej szło Chajzerowi, gdyż nie była to jego pierwsza przygoda z łyżwami. Trochę to dziwne, że próby rozpoczęto tak wczesnie, skoro program ma być najwczesniej w styczniu (chyba, że to tylko taka zmyłka, z tym, że nie mogą wyprodukować wczesniej).

Program będzie się nazywał dziwacznie "Gwiazdy tańczą na lodzie"  :kreci:

No i Kammel postawił producentom ultimatum: jesli wystąpi Frytka, to on się nie zgodzi. Czyli wynika z tego, że gwiazdka reality została zaproszona do udziału i Kammel się o tym dowiedział :)

Pudelek

Wolałbym zobaczyć Frytkę . . . upadającą i łamiącą swój zooperowany nosek  :devil: .

Showmag

"Gwiazdy zatańczą na lodzie" jednak przed zimą?
Wojciech Pawlak, dyrektor TVP2, ma nadzieję, że emisja widowiska "Gwiazdy zatańczą na lodzie" rozpocznie się tej jesieni.

Niedawno informowalismy, że show pojawi się w TVP2 dopiero zimą lub też na wiosnę 2008. Jednak wbrew wczesniejszym doniesieniom, data rozpoczęcia programu "Gwiazdy tańczą na lodzie" (wczesniej pod tytułem: "Taniec na lodzie") nie została przesunięta. Pawlak zabiega, aby emisja ruszyła zgodnie z planem.

Przypomnijmy, że produkcją "Gwiazd tańczących na lodzie" zamie się Rochstar. Mówi się, że Doda ma być jurorką, a Tatiana Okupnik - prowadzącą nowy program rozrywkowy.

[Press]

podmark

A jednak jesienią...

Cytat: MedialinkWe wrzesniu telewizyjna Dwójka rozpocznie nadawanie nowego show ,,Gwiazdy tańczą na lodzie", który poprowadzą Tatiana Okupnik i Maciej Kurzajewski. W programie udział wezmą m.in. Przemysław Babiarz, Zygmunt Chajzer, Anna Popek i Ewa Sonnet.
Prasa informowała ostatnio, że program mógłby pojawić się w ramówce dopiero zimą lub jesienią. Jednak władzom TVP2 udało się przekonać zarząd, by widowisko pojawiło się już we wrzesniu. – Użylismy wszelkich możliwych argumentów – mówi nam Jarosław Burdek, zastępca dyrektora TVP2.

W programie ,,Gwiazdy tańczą na lodzie" wystąpią: Przemysław Babiarz, Przemysław Saleta, Tomasz Kammel, Zygmunt Chajzer, Rafał Mroczek, Kasia Glinka, Anna Popek, Marysia Sadowska, Ewa Sonnet i Olga Borys. Znane osoby będą tańczyć razem z profesjonalnymi tancerzami.

Program poprowadzą Tatiana Okupnik i Maciej Kurzajewski. W jury programu zasiądą Dorota Rabczewska i Włodzimierz Szaranowicz, a także dwóch ekspertów.

Skład gwiazd taki sobie, jednak co się dziwić - jazda na lodzie do łatwych nie należy. No to Dwójka ma swój jesienny hit...