Pirate Master

Zaczęty przez Showmag, Nd, 12 Lis 2006, 16:47:51

Exile

Program bardzo ciekawy, fajnych ludzi wzięli
co do oglądalnosci, to pierwszy odc. Survivor Borneo oglądnęło tylko 15 mln ludzi, a finał ponad 50 mln....dlatego nie ważne jak się zaczyna, ważne jak kończy!

Rosa

Pierwszy odcinek byl za krótki. 45 minut to zbyt mało czasu na przedstawienie 16 zawodników, zasad gry, zadanie, strategię i glosowanie.

Rosa

Strategia ciekawsza niż w Survivor ale niestety ogladalnosc już spadla do minimalnego poziomu więc już zaczynają się roszady w ramówce.
Szanse na 2gi sezon są mizerne  :bye:

Exile

Gdzie są linki do oglądalnosci?

Rosa

Cytat: ExileGdzie są linki do oglądalnosci?
https://thefutoncritic.com/ratings.aspx?id=thursday
12 miejsce 3go odcinka to tragedia. Survivor nawet w ostatnim sezonie zajmowal zwykle 2-4 miejsce.

Mau

widziałam na razie 2 odcinki (nie ma to jak zacząć oglądać o 2 w nocy :))
i moje wrażenia:

Pomysł ciekawy, realizacja nie najgorsza ale cos nie klika.
Rzeczywiscie 1wszy odcinek powinien byc dłuzszy, na lepsze pokazanie uczestników i moze d\troche dłuzsze zadania?

Uczestnicy niby fajnie dobrani ale debilnie wyrzucają. jak mogli wywalić Conana (jest ktos kto jeszcze nie wie ze uwielbiam fantastykę ;)). I niby burczą na kapitana ale skonfrontować nie chcą. Owce. No i jak nie wyrzucić kontuzjowanej?

No i wsród uczestników mamy fizis Ruperta z gestykulacja i intonacja Lisi :)

w drugim odcinku nie było w ogóle żeglugi pokazanej (nota bene w 1epizodzie bardzo ładnie ukryli całą prawdziwą załogę - bo nikt mi nie powie, ze oni sami żeglowali.

Zamierzam oglądać dalej, tym bardziej że zdesperowana brakiem fajnego rs zaczęłam oglądać Hell's Kitchen :P
radioactive. dalej zła

Exile

Nie do końca rozumiem zasady...ma ktos może link gdzie jest to wszystko po polskiemu?

Mau

kapitan, 2 oficerów i załoga.
przy każdym zadaniu losuje się dwie druzyny , z tym ze kapitan i jego 2 pomocników sa razem w jednej.
Zadanie polega na odnalezieniu skrzyni, zwyciezka druzyna zdowywa zawartosc. I tu trick.
kapitan bierze 50%
oficer 12,5%
oficer bis 12,5%
i załoga dzieli sie po rowno  - 25% skarbu.
Po podziale łupów drużyny łączą się znow w załogę

gdy załoga musi wykonywac (przynjaniej teoretycznie bo jak pisalam niemozliwe by oni sami zelglowali) wszytskie czynnosci codzienne, kapitan z pomocnoikami się ... no, koordynuje prace ;)

Kapitan z oficerami nominuje 3 członków załogi do wywyalenia, ci mają mowy obroncze, moga tez wyzwac kapitana na pojedynek.
nienominowana zaloga glosuje kogo chce wyrzucic - jezeli jednoglosnie to moze pozbyc sie kapitana.

co jeszcze?
gdy wygra druzyna gdzie nie ma kapitana - to z jej czlonkow zalogi wylania sie nowego kapitana a ten wybiera swych oficerów.

uff chyba nic nie pomylilam , dobranoc :)

PS polskiej stronki nie znam.
radioactive. dalej zła

Exile

Mau! :D Wielkie dzięki! :* Jestes cudowna :D  :los:

Oprócz tego warto dodać, że gdy dojdzie do remisu to Kapitan decyduje kto ma odpłynąć...

A powiedzcież mi jeszcze czy główną nagrodą jest jakas okreslona suma, czy to co zwycięzcy się udało zdobyć... a może zdobycze + okreslona suma ?  :hmm:
Aha, i oni do końca będą walczyć w tych w drużynach, czy będą póniej wyzwania indywidualne? Jak będzie wyglądał finał? Kto zdecyduje o zwycięstwie?

Mau

Cytat: ExileA powiedzcież mi jeszcze czy główną nagrodą jest jakas okreslona suma, czy to co zwycięzcy się udało zdobyć... a może zdobycze + okreslona suma ?  :hmm:
Cały czas mówia ze W SUMIE na nagrody  to 1 mln $, ale chyba w zawodach mozna wygrac 500 tys. (a drugie 500 dla zwyciezcy )
Pieniądzie w formie złotych monet dostają od razu i mogą nimi dowolnie w trakcie programu rozporzadzac (np przekupywac, pozyczac etc)

Cytat: ExileAha, i oni do końca będą walczyć w tych w drużynach, czy będą póniej wyzwania indywidualne? Jak będzie wyglądał finał? Kto zdecyduje o zwycięstwie?
Może są jakies przecieki, ale ja nei znam. podejrzewam, ze w miarę tponienia załogi zawody będą indywidualne... Ale szczegółów nie znam a szukać mówiac szczerze nie mam czasu.

Cytat: ExileMau! :D Wielkie dzięki! :* Jestes cudowna :D  :los:
dzień bez wazeliny ;)
radioactive. dalej zła

Exile

Cytat: Maudnalezieniu skrzyni, zwyciezka druzyna zdowywa zawartosc. I tu trick.
kapitan bierze 50%
oficer 12,5%
oficer bis 12,5%

Hmm... a na wikipedii jest troche co innego, od odcinka trzeciego... cos się zmieniło?
Popatrzta
https://en.wikipedia.org/wiki/Pirate_Master#Weekly_Crew_Assignments[/quote]

Mau

Cytat: Exile
Cytat: Maudnalezieniu skrzyni, zwyciezka druzyna zdowywa zawartosc. I tu trick.
kapitan bierze 50%
oficer 12,5%
oficer bis 12,5%

Hmm... a na wikipedii jest troche co innego, od odcinka trzeciego... cos się zmieniło?
Popatrzta
https://en.wikipedia.org/wiki/Pirate_Master#Weekly_Crew_Assignments

The Captain claims 50% of the total gold discovered, the Officers share 25% of the gold, while the rest of the winning crew members share the remaining 25% of the gold[4]; when necessary, distributions are rounded to the nearest $100

co jest innego bo ja nie widze??
radioactive. dalej zła

Exile

Chodzi mi o tą tabelkę... tam od 3 odcinka wyranie jest napisane, że dostawali po równo... ale to szczegóły...

Rosa

Bo dostawali ale to nie wynika z zasad tylko z tego że Kapitan zaczął bawić się w demokrację i socjalizm i stwierdził że każdemu trzeba po równo.
Mau napisała "Pieniądzie w formie złotych monet dostają od razu i mogą nimi dowolnie w trakcie programu rozporzadzac (np przekupywac, pozyczac etc)"  można je oczywiscie również rozdać.

No , obejrzałem własnie piąty odcinek i WCI?Ż rozgrywana jest jedna i ta sama konkurencja. Nie wiem czym oni chcą przyciągnąc widzów jak w w polowie programu każdy moze sobie zrobic dziesięciominutową przerwę bo wie że w międzyczasie zawodnicy przeplyną się łódką, pobiegna przez krzaki i pokopia trochę w ziemi.

Rosa

Sezon zrobil się nieco ciekawszy z tego powodu że zaczeło sie wyczekiwanie kiedy w końcu "zły" kapitan zostanie obalony.
Spoiler
A motyw z ghost tribe byl oczywiscie do przewidzenia dla tych co oglądali Pearl Island ;)
[Zamknij]