Eurowizja 2005 (Kijów, Ukraina)

Zaczęty przez Mateusz Sobecki, Śr, 18 Maj 2005, 13:00:50

Mateusz Sobecki

Ivan & Delfin na Eurowizji! PARANOJA :-)

Luxis

tak tragedia!! uważam, że co prawda dostana sie do finału, ale beda w granicach 17 miejsca... A wg. mnie najlepsze piosenki to Wielka Brytania, Niemcy, Szwajcaria, Ukraina i Szwecja.

Mateusz Sobecki

Moim zdaniem Norwegia i Szwajcaria mają duże szanse na zwycięstwo!!!
Z przykroscią musze stwierdzić, że Ivan&Delfin do finału nie wejdą :(

szymoncz

No wielka paranoja!Widzowie powiinni glosowac nie jakies jury!

Mateusz Sobecki

A jednak moje słowa się sprawdziły i Ivan&Delfin nie weszli do sobotniego fianłu! Chociaż zaspiewał całkiem niele i nie zabrakło show, jednak to nie wystarczyło!
Zwycięzcą tegorocznej eurowizji zostanie reprezentacja z Norwegii!

Pudelek

Cytat: szymonczNo wielka paranoja!Widzowie powiinni glosowac nie jakies jury!

Ale chyba własnie widzowie głosowali...

Kryla

No tak eurowizja to nam sie popisali ;] co oni nie maja juz kogo wybierac

Pudelek

Uważam że Iwan i Delfin zaprezentował się dosć ciekawie jak na poziom i gusta Eurowizji. Ale to nie zmienia faktu, że było to kiczowate, wręcz okropne. No i ta częsć spiewana po rosyjsku. Czemu miało to służyć? A poza tym chwilami myslałem, że to występ na festiwalu Romów.

alexander

No i co kicha maksymalna !! Zdecydowanie lepiej wybirac przez SMS a nie jakiej tajne JURY :[

Mateusz Sobecki

Gratuluje grekom zwycięstwa!!!

alexander

Grecja super ze wygrali byla Helena max cool natomiast jestem smutny z 4 pkt dla GERMANY! Gracia nie byla najgorsza a piosenka Run & Hide wpadala w oko, niemcy zawsze dawali nam po 10 pkt a my im 0 wstyd, powinnismy wspieac sąsiadów. Gracia i tak jestes zaje****a

lukasz900

Lepiej by wyslali Mandaryne- pokręciła by posladkami i siliconem to by przyćmiła swoje braki muzyczne i bysmy napewno byli w finale... ivan i delfin to kompletna klapa

Przemek

Mnie się tam Grecja nie podobała. Wygrać mogła Hiszpania ( nowa europejska makarena, jak to Pan A. Orzech okreslił) lub Ukraina (piosenka z przesłaniem a poza tym bardzo znana).

Cała Eurowizja to 'towarzystwo wzajemnej adoracji' rosja daje 12 Białokrusi, Białorus 12 Rosji... ech....

kropek

Ja mysle ze Iva poprostu zaspiewał zła pisenke i jeszcze ubrał sie jak do cyrku. szkoda ze nie pojechała Doda ona tez jest opciachowa ale przynajmniej robi lepsze szoł

limak86

Też byłem zaskoczony co do występu Ivana... Wczesniej w ogóle piosenka nie przypadła mi do gustu. Teraz też tak jest, ale uratował trochę twarz występem... To nie jest dobra piosenka na Eurowizję. Takie klimaty przyjmą się w krajach słowiańskich, ale nie w Europie. Poza tym tam nie było praktycznie żadnej tresci, tylko 'laj laj laj'... No i po raz kolejny, naszym błędem jest spiewanie po polsku. Trzeba wreszcie po angielsku, żeby przekazać Europie jakąs tresć... Nasze jury nie miało dużego wyboru. Wszyscy kandydaci, oprócz Ivana, byli mi kompletnie obcy. W następnym roku trzeba wysłać kogos z charyzmą - Doda np. Ta zrobi, co trzeba :)