X Factor

Zaczęty przez Showmag, Pt, 24 Lis 2006, 12:11:28

Showmag

Nowe talent-search show w Polsacie
Prawdopodobnie wiosną przyszłego roku w Polsacie pojawi się nowy program, w którym poszukiwane będą talenty muzyczne.

Widowisko ma pojawić się na antenie Polsatu w przyszłym roku i według założeń ma stanowić jedną z pozycji, która wzmocni ramówkę stacji. Jak powiedziała osoba znająca kulisy przygotowań, Polsat chętnie widziałby w programie swoją byłą gwiazdę - Kubę Wojewódzkiego, podkupionego niedawno przez TVN. "Mogę powiedzieć, że widzowie odczują poprawę jakosci naszych produkcji. Na pewno postawimy na nowosci w takich kategoriach, jak seriale, rozrywka, film, ale będziemy też udoskonalać to, co obecnie istnieje" - mówi Aleksander Myszka, prezes Polsatu.

joker

no wreszcie cos się może ożywi w tej telewizji, bo "kamienica" mnie jakos nie kręci, a TzG zaczyna już się robić nudny, oglądam go tylko dla fajnych piosenek. A tak wracając do Idola to tak sobie ostatnio pomyslałem, że ci zwycięzcy nie robią wcale jakis wielkich kariek - utrzymują się na rynku przez jeden sezon i słuch o nich ginie, do tej pory najlepiej radzi sobie Brodka - własnie wydaje nową płytę. Najbardziej zawiodłem się na Zalewskim bo go polubiłem... może dlatego nie było o nim głosno dlatego, że tworzył "inną" muzykę, nie popową która jest promowana przez media. Narazie najwięcej na Idolu zyskali finalisci z 1 edycji (po za Janosz).....

Pudelek

Mnie ciekawi czy Polsat będzie nadawał program tak jak zawsze w niedziele po 20. Teraz to trochę ryzykowne, ze wzlędu na "Taniec z gwiazdami"...

podmark

Możliwe, że będa emitować to w soboty o 20:00, tak jak czwartą edycję, tyle, że ona zakończyła się kompletną porażką...

Pudelek

Pierwsza edycja tańca też był nadawana w soboty wieczorem. Dlatego po częsci nie odniosła sukcesu. To przecież wieczór, który ludzie najczęsciej spędzają po za domem.

podmark

A ja myslę, że tu nie chodzi o to, że w sobote ludzie wychodzą - jest przecież całe grono ludzi, którzy siedzą w domu. Zresztą stacjom telewizyjnym chodzi o udziały w rynku, a te przy pierwszej edycji "Tańca" były najmniejsze ze wszystkich czterech serii. Problem w tym, że podczas emisji pierwszy "Taniec" miał wielką konkurencję - co jak co, ale filmy na Jedynce zbierały całe mnóstwo ludzi...

Pudelek

Na wielką acz krótką karierę w tej edycji ma szansę Frytka! Jesli wemie w niej udział to zapewne znajdzie się w Top 10 ... największych kosmitów tej edycji :los: !
Piosenka o gołębiach to hit na miarę hymnu o Małyszu lub utworu Ich Troje po rosyjsku :P .

Showmag

Spekulacje: kto zasiądzie w jury?
Telewizja Polsat przygotowuje się do produkcji nowego programu muzycznego, który ma być emitowany wiosną 2007 roku. Wbrew zapowiedziom mediów, nie będzie to piąta edycja "Idola".

Póki co, rozpoczęły się spekulacje, kto miałby zasiąsć w jury. Dziennikarze "Super Expressu" zapytali jurorów dotychczasowych edycji "Idola", czy zgodziliby się wziąć udział w piątej odsłonie widowiska. Jedynie Robert Leszczyński wyraził poparcie dla produkcji "Idola 5". "Oczywiscie, że zgodziłbym się być jurorem! To niesamowita satysfakcja rozwalać skostniałą machinę muzycznego rynku w Polsce. W Polsce jest tylu utalentowanych ludzi, że castingi mogłyby się odbywać co rok! To wspaniała szansa dla wielu młodych ludzi. Już co najmniej 20 z nich zaistniało w naszym muzycznym swiatku" - powiedział Leszczyński.

Elżbieta Zapendowska i Jacek Cygan przyznali, że dotychczasowa formuła programu się wyczerpała. Marcin Prokop powiedział otwarcie: "Na pewno bym się nie zgodził. Teraz pracuję w Dwójce. Nie wiem, jak wielkie musiałyby być dziury w moim budżecie, bym się złamał. Uważam, że to odgrzewanie starego kotleta: program już nikogo nie zaskoczy, więc udział w nim byłby samobójem".

Kuba Wojewódzki, który zdobył wielką popularnosć dzięki "Idolowi", też nie jest zbyt chętny: "Ja w tę podróż się nie wybieram! Gdybym w nim wystąpił, swiadczyłoby to o tym, że straciłem instynkt samozachowawczy. Nie ukrywajmy: program nie ma szans być hitem. Ale jesli będzie kolejna edycja programu, zapewniam, że będę mu kibicował".

W ostatnich dniach portal Onet.pl zapytał internautów, którego z jurorów "Idola" lubią najbardziej. Okazało się, że aż 43% głosujących wybrało wzbudzającego kontrowersje Kubę Wojewódzkiego. Ponad połowę mniej głosów otrzymali Elżbieta Zapendowska i Jacek Cygan (po 20%). Najmniej podobali się internautom Robert Leszczyński (7%), Marcin Prokop i Maciej Maleńczuk (obaj po 5%). W głosowaniu wzięło udział ponad 28 tysięcy osób.

Jednak wbrew zapowiedziom mediów, przygotowywany przez Polsat program, nie będzie kontynuacją formatu "Idol". Przypomnijmy, że "Idol 4", emitowany wiosną 2005 roku, cieszył się najmniejszą popularnoscią ze wszystkich powstałych edycji. Srednia oglądalnosć wyniosła 1,88 mln widzów, przy udziale w rynku na poziomie 13,40%. Pierwszą edycję "Idola" oglądało 2,9 mln widzów, drugą- 3,4 mln widzów, zas trzecią- 2,6 mln widzów. Polsat nie zamierza kontynuować produkcji programu, a wiosną na antenie ma pojawić się nowy talent-search show.

[Super Express / Onet.pl]

podmark

Skoro to nie będzie "Idol", to może będzie to polska edycja "America's Got Talent". Program oprócz USA był emitowany (jesli nadal nie jest) we Francji. Program bardzo fajny i znajduje wytłumaczenie, dlaczego Adam Sztaba nie będzie juz pracował przy "Tańcu z Gwiazdami" - skusili go nowym programem :)

podmark

Powstanie polska edycja "The X Factor"

Znany już jest tytuł muzycznego programu, który wiosną będzie można oglądać w Polsacie. Stacja przygotowuje polską wersję "The X Factor".

W reality show biorą udział utalentowani amatorzy. Jednak inaczej niż w "Idolu", nie ma tu ograniczeń wiekowych, a w rywalizacji mogą brać udział także duety i zespoły. Nagrodą jest kontrakt płytowy z wytwórnią fonograficzną. Widowisko "The X Factor" odniosło ogromny sukces w innych krajach. Emitowano je m.in. w Wielkiej Brytanii, Rosji, Australii, a nawet w Kazachstanie.

Jeszcze nie wiadomo, kto zasiądzie w jury polskiej wersji programu. Polsat nie chce na razie wypowiadać się o nowym projekcie. Według nieoficjalnych informacji "Dziennika", propozycje sędziowania otrzymali m.in. znani z "Idola" Elżbieta Zapendowska i Jacek Cygan. Czy program powieli sukces "Idola"? "Takie programy zawsze będą się cieszyć popularnoscią, bo dają młodym ludziom szansę zrobienia kariery. A dla mnie to najlepszy sposób obserwowania młodych wokalistów" - powiedziała Zapendowska.

[Dziennik]

Luxis

Cytat: podmarkznajduje wytłumaczenie, dlaczego Adam Sztaba nie będzie juz pracował przy "Tańcu z Gwiazdami" - skusili go nowym programem  
Sztaby już nie będzie w nowym Tańcu? Dlaczego? Pierwsze słysze...
Poza tym bardzo się cieszę na polską edycję Fabryki X. Cos czuję sukces Polsatu... ;)

podmark

Cytat: ŁukiSztaby już nie będzie w nowym Tańcu? Dlaczego?

Otóż, Sztaba odszedł z "Tańca" po 4 serii. Teraz gorączkowo poszukiwany jest jego zastępca. Oprawę muzyczną zaproponowano nawet temu kiczowatemu Rubikowi, ale dzięki Bogu się nie zgodził, bo nie ma na to czasu :)

Luxis

I dalej nic nie wiadomo o tym programie?? Kiedy wystartuje?? Albo kto w jury?

Luxis

Niech ktos wreszcie cos odpisze... co z tym programem?? Miał się pojawić na wiosne? i czemu sie nie pojawił??  :szok:

podmark

Program wystartuje wraz z jesienną ramówką Polsatu i wiadomo, że będą poszukiwane zespoły w trzech kategoriach wiekowych.

Prowadzący i jury są nieznani jak dotąd :).