Big Brother VIP - spekulacje

Zaczęty przez Showmag, Pn, 12 Lut 2007, 12:20:46

Showmag

"Big Brother VIP" jesienią w TV4?

Jesienią tego roku reality show "Big Brother" ma powrócić do polskiej telewizji. Program ma emitować stacja TV4.

O planach realizacji widowiska poinformował "Dziennik". Program miałby być kręcony we Wrocławiu, gdzie powstały między innymi "Dwa Swiaty" i "Bar". W "Big Brother VIP" wzięłyby udział polskie gwiazdy. Producentem ma być firma Endemol Polska. Biorąc jednak pod uwagę wczesniejsze zapowiedzi TV4, dotyczące realizacji takich programów jak: "Zostań Posłem" (reality show w którym poszukiwani byliby potencjalni parlamentarzysci) i "C2H5OH" (program z udziałem alkoholików), można wątpić w powstanie kolejnej edycji "Big Brother'a". "Rozmawiamy z Endemolem, także o 'Big Brotherze', ale żadne decyzje jeszcze nie zapadły" - powiedział Piotr Fajks z TV4. "Dziennik" informuje jednak, że sprawa jest już przesądzona i "Wielki Brat" powróci do Polski, choć formuła widowiska nie została do końca ustalona.

"Pierwszy czas reality show już minął, dlatego pomysł na kolejny taki program musi być przemyslany i inteligentny. Targowisko prónosci gawiedzi już nie zrobi furory, jak przy pierwszych edycjach, kiedy ludzie wysyłali miliony SMS-ów, kupowali koszulki i inne gadżety" - komentuje medioznawca Maciej Mrozowski. Z kolei Andrzej Sołtysik, rzecznik TVN, ma wątpliwosci, czy TV4 odniesie sukces tym programem, gdyż nie ma dużej oglądalnosci. "Big Brother i jemu podobne reality show potrzebują ogromnych kampanii marketingowych i dużych nakładów" - mówi Sołtysik. Podkresla również, że jego stacja nie zamierza powracać do "Big Brother'a". "Teraz stawiamy na inne formaty - seriale, sitcomy, programy rozrywkowe" - informuje Sołtysik.

[Dziennik]

Big Brother Fan

WOW! Super wiadomosc!  :cwaniak:  Mam nadzieję, że Big Brother w TV4 jednak wystartuje.Co do TVNu to było już od jakiegos czasu wiadomo,że ta stacja nie zamierza organizowac kolejnych edycji BB.Jak oglądałem koniec 3 edycji i kiedy ujawniono kim jest Wielki Brat to już nie miałem złudzeń,że to już koniec programu Big Brother w TVN  :bye:
Wracając do planowanej 4 BB edycji w TV4 to obawiam się ,że niestety formuła VIP okaże się takim samym niewypałem jak bar4 All Stars.Lepiej i fajniej by było gdyby to była formuła Big Brother Sciana, ale byłyby wtedy niezłe jaja  :P

podmark

Co do edycji "The Wall" to akurat kompleks reality w Bielanach idealnie by się nadawał - i tak już są tak dwa domki :D

A tak na poważnie, to niezbyt przychylnie podchodzę do pomysłu zaproszenia gwiazd do "BB". Polskie gwiazdy będą z całą pewnoscią miały spore opory - kto znany da się zamknąć w baraku na kilka tygodni ?? A że Polacy chcieliby maksymalnie przedłużyć edycję VIP to by trwała z 10 tygodni i pewnie by mieli problem z uczestnikami...Widać to było z piątym Barem, kiedy zamiast gwiazd widzielismy młodzików, którzy chcieli się wylansować...

Aczkolwiek sam pomysł przywrócenia BB jak najbardziej trafiony :). Tylko myslę, że dobra byłaby zwykła edycja - powrót do pierwotnej konwencji reality, gdzie uczestnicy są odizolowani do swiata zewnętrznego :D

Rosa

Spodobał im się brytyjski Celebrity BB ;)

Fajny pomysł ale TV4 jest za małą stacja i ma za małe pieniądze aby mieć nadzieje na sensowne gwiazdy i program. Zamiast wydawać kasę na zapraszanie "gwiazd" lepiej by było gdyby zrobili normalnego BB.

Showmag

Ja kiepsko to widzę. Nie chcę le wróżyć, ale... TV4: małe pieniadze na promocję, kiepskie gwiazdy (zapewne wannabe i to tacy, ktorzy nic nie osiagneli - tutaj nawet taka stacja jak TVN mialaby problemy, azeby znalezc jakies w miare dobre gwiazdy gotowe do zamknięcia w baraku), słaba jakosć produkcji = kiepska ogladalnosc i klapa.

Dj Dexter

Cytat: AdminJa kiepsko to widzę. Nie chcę le wróżyć, ale... TV4: małe pieniadze na promocję, kiepskie gwiazdy (zapewne wannabe i to tacy, ktorzy nic nie osiagneli - tutaj nawet taka stacja jak TVN mialaby problemy, azeby znalezc jakies w miare dobre gwiazdy gotowe do zamknięcia w baraku), słaba jakosć produkcji = kiepska ogladalnosc i klapa.

Zgadzam sie :) z Przed Mowca ... Hmmm Normalny Barak i normalni Polacy to by zwabiło ludzi przed TV,tylko zeby tym zajoł sie Polsat a nie TV4 :/ wtedy znowu by sie cos dzialo i odrazu zglisil bym sie do programu :P

podmark

Jasne - gdyby Polsat zajął się :Big Brotherem:, to od razu TVN napisałby, że POlsat żeruje na formatach, których drogę oni przetarli i idzie na łatwiznę...

A co do zdania Admina się nie zgodzę - słaba realizacja to może i by była, gdyby TV 4 sama to robiła. A wg mnie Endemol produkuje swoje programy na bardzo wysokim poziomie.

igiko

Na dodatek wiele programów TV4 produkuje wspólnie z Polsatem. Może takze w tym rzecz, że TV4 jest także w cyfrzea, a Polsat nie.
The Amazing Race fan

Dj Dexter

Cytat: igikoJasne - gdyby Polsat zajął się :Big Brotherem:, to od razu TVN napisałby, że POlsat żeruje na formatach, których drogę oni przetarli i idzie na łatwiznę...

W wielu innych krajach Big Brother (Badz inny program) byl najpierw w jednej stacji tv a  pozniej w drugiej :P wiec mysle ze to nie problem ... po drugie TVN zrezygnował z BB 4 lata temu ... ja juz podjołem decyzje odrazu sie zglaszam do tego programu

Luxis

Dex próbuje wszystkiego ;) hehe
Zgadzam się ze wszystkim z moimi przedmówcami, ale mimo wszystko trzymam kciuki za BB :) Niestety nie mamy nawet pewnosci, że wystartuje... na TV4 miało byc dużo programów, a jakos sie nie pojawiły :/

Dj Dexter

CytatDex próbuje wszystkiego ;) hehe

Szczerze nie bede siedział na tyłku w domu :/ a po drugie od kilku nastu miechów nie bylo zadnego RS w Polsce a od 4 lat Big Brothera :] moim zdaniem jesli Polsat wyprodukuje te show :) to mysle ze bedzie warto ogladac i ... zgłosic sie :) Tylko jakos moim zdaniem budynek we wrocku chyba sie juz wszytkim przejadł :] chyba ze zostal bym calkowicie porzebudowany cos w stylu Big Brothera w Niemczech ... dodatkowo mysle ze gwiazdy zaproszone do BB były by chyba nudne ... serialowe gwiazdy polsatu oraz hmmm nawet nie mam pomysłu kogo by mogli dac ... Normalni zwykli ludzie bez rezyseri (Bar 7? :/ ) i pan który odgrywał Big Brothera w TVN :] na 100% Tomasz Ibisz w roli prowadzacego :)

Ok ja juz nie zanudzam takie moje przemyslenia na ten temat :) Pozdrawiam i czekam na odpowiedz z TV4 bo juz maila im poslalem :)

podmark

Cytat: Dj Dexterna 100% Tomasz Ibisz w roli prowadzacego :)

A któż to ?? Brat Krzysztofa, czy jego mąż ?? :D

Dj Dexter

Cytat: podmarkA któż to ?? Brat Krzysztofa, czy jego mąż ?? :D

Ehhh pisane na szybko :) Oczywiscie moj bład :) Przepraszam :P

Luxis

Cytat: Dj DexterTylko jakos moim zdaniem budynek we wrocku chyba sie juz wszytkim przejadł
Ale Dexter, to nie będzie w domq we Wrocku, bo go już chyba nie ma, tylko w Bielanach Wrocławskich.. tam gdzie były Dwa Swiaty... a te domki i oczko na srodku podobało mi się bardzo :]
poza tym ja bym się za bardzo na to nie nastawiał póki nie będzie oficjalnej zapowiedzi...

Pudelek

Jak przeczytałem tytuł Big Brother VIP to przyszła mi na mysl tylko jedna osoba . . . Frytka  :?!: !
Niech zrobią edycję z normalnymi ludmi  :P .