The Amazing Race 10

Zaczęty przez Showmag, Pn, 22 Maj 2006, 17:47:14

Mau

po obejrzeniu dzis odcinka stwierdzilam ze karma jednak dziala.... przynjamniej czesciowo :D

a pewnadruzyna była naprawdę swietna...

Z tym ze nie wiem naprawde dlaczego 2 pierwsze druzyny nie zayeldowały.... zemsci sie to na nich.
radioactive. dalej zła

Pudelek

Oj, moi faworyci nie wejdą do finału  :plask: .
Widziałem zdjęcia z jednego z kolejnych odcinków z Paryża. Są widoczne trzy pary. Szkoda, że nie te co chciałem...

Kotelet

Niestety tez widzialem te zdjecia :P I jestem zawiedziony ~~"

W ostatnim odcinku Blondi jako sie zamieszaly za bardzo! Za to Alabama pokazal klase :P Uwazajcie bo jeszcze wygraja. Rywale ich nie doeceniaja wiec... xD <co moze sie jednak stac ;P>

Pudelek

Potwierdziło się najgorsze :( . Wogóle całe zestawienie w tym odcinku było zaskakujące.
W tej edycji w necie jest dostępnych sporo spoilerów. Już w tej chwili można się dowiedzieć kto wygrał, a kto zajął drugie i trzecie miejsce. Dla mnie kolejnosć w finale to niewielkie zaskoczenie.

Rosa

Finał bez BQ będzie beznadziejny. Na szczęscie to tylko godzinka.

Byłoby nieszczęsciem gdyby panny smutne wygrały, ćpunkom też nie mogę kibicować więc "by default" pozostaje mi kibicowanie parze Rob&Kimberly.

Kotelet

Szkoda ze BQ odpadly... Byly najlepsza druzyna :)

Nie wiem kto wygra, ale pewnie T&J :P Chociaz spodziewam sie zaskoczenia i moze mauski cos wykombinuja i wygraja :P Czekam na final ^^

Showmag

...i jeszcze jedna zaleglosc ;)

Cenne nagrody dla Davida i Marry
2006/11/10

David i Marry, uczestniczący w dziesiątej edycji "The Amazing Race", po wyeliminowaniu z widowiska otrzymali niespotykaną ilosć nagród.

David i Marry są rodzicami trójki dzieci. Poznali się 10 lat temu, pracując w restauracji McDonald's. Mieszkają w przyczepie - David jest górnikiem, a Mary zajmuje się dziećmi. Do programu zgłosili się, ponieważ chcieli poszerzyć swoje horyzonty i zobaczyć, co skrywa swiat. Zostali wyeliminowani z "The Amazing Race 10" w ósmym epizodzie. "Wyscig sprawił, że zaczęłam doceniać miejsce, z którego pochodzę. Kocham swoje małe miejsce na tym swiecie. Ale zrozumiałam także, że nie muszę tkwić w jednym miejscu, że muszę się z niego wydostać i pokazać swoim dzieciom swiat. Chcę, aby doswiadczały życia, bo ja nigdy go nie doswiadczałam" - powiedziała Mary.

Choć 32-letni David i 31-letnia Marry nie wygrali miliona dolarów w "Niesamowitym Wyscigu", to będąc gosćmi Rosie O'Donnell w programie "The View", otrzymali potrójne wakacje, limitowaną wersję samochodu Ford Explorer, a także... nowy dom, który zastąpi ich dotychczasową przyczepę, w której mieszkali. Rosie O'Donnell była pod wrażeniem Davida i Marry - ich życzliwosci i grzecznosci w stosunku do innych uczestników, a także w stosunku do obcych, spotykanych podczas wyscigu. O'Donnell wyraziła pragnienie, aby David i Marry przekazali swoją przyczepę rodzinie, która będzie jej potrzebowała.

Showmag

Tyler i James wygrali "The Amazing Race 10"
W niedzielę w Stanach Zjednoczonych zakończyła się emisja dziesiątej edycji "The Amazing Race".

Program emitowany był od 17 wrzesnia w amerykańskiej stacji CBS i wzięło w nim udział 12 dwuosobowych drużyn, scigających się dookoła swiata. Po niemal 30 dniach wyscigu i pokonaniu ponad 40 tysięcy mil, do mety dotarła tylko jedna zwycięska drużyna, która w nagrodę otrzymała milion dolarów. Zwycięstwo przypadło 29-letniemu Tylerowi i 27-letniemu Jamesowi - najlepszym przyjaciołom, którzy poznali się kilka lat temu w osrodku do leczenia uzależnień. Udało im się wyjsć z narkotykowego nałogu, a obecnie pracują jako modele w Los Angeles.

Jako druga na linię mety dotarła para Rob i Kimberly. Z kolei na trzecim miejscu uplasowały się Lyn i Karlyn - samotne matki i przyjaciółki, które stanowią pierwszy w historii programu kobiecy zespół, który dotarł do finału.

Już w lutym w Stanach Zjednoczonych ruszy kolejny sezon "Niesamowitego Wyscigu", tym razem będzie to "The Amazing Race 11: All-Stars" z udziałem uczestników znanych z poprzednich edycji widowiska.

---
uff... a ja się cieszę, że to już koniec tej edycji :D nawet udało mi się (z wielkim bolem) nadrobić zaleglosci i final obejrzalem juz bez opoznien :)
przebrnalem przez ten sezon z wielkim trudem. byc moze to juz zmeczenie materialu (ilez razy mozna ogladac to samo?), a byc moze zly dobor uczestnikow (po co ogladac wyscig, skoro nie ma komu kibicowac?)... a moze... czas skonczyc z reality tv ;)
choc kto wie, moze przy all-starsach zrobi się ciekawiej:)

Pudelek

A ja uważa, że to była jedna z ciekawszych edycji. Jakis czas temu też uważałem, że z edycji na edycji program jest coraz mniej ciekawszy ale ta edycja zmieniła moje zdanie. Chociaż faktem jest, że brakowało faworytów. Ja miałem tylko jedną parę której kibicowałem (chyba nie muszę wspominać, że chodzi o Dustin i Kandice  :P ).
Ale potwiedzeniem mojego pozytywnego zdania na temat tej edycji niech bedzie oglądalnosć (wiem, że finał tej edycji miał największą oglądalnosć ze wszystkich sezonów programu) i dosć duże zainteresowaniem tym tematem na tym forum  :zabek: .

Rosa

Cytat: Pikachu
Ale potwiedzeniem mojego pozytywnego zdania na temat tej edycji niech bedzie oglądalnosć (wiem, że finał tej edycji miał największą oglądalnosć ze wszystkich sezonów programu) i dosć duże zainteresowaniem tym tematem na tym forum  :zabek: .
Wzrost ogladalnosci był związany głownie ze zmianą dnia nadawania programu :)

Mau

mi się sezon podobał, choć wg mnie 2 druzyny mniej w pierwszym odcinku to przesada...

Pokazali nowe miejsca, w tym roku nie było (CHYBA?) w końcu pary która nalała beznynę do silnika diesla (a moze dawali tylko samochody na oktany ? :P)

A! I chociaz nie miałam jakis 'mocnych' faworytów to (po raz pierwszy chyba we wszystkich rsach) moi wygrali :)
radioactive. dalej zła

Showmag

Uczestniczka "The Amazing Race 10" okradziona
Lyn Turk przetrwała morderczy wyscig dookoła swiata przez 13 państw, ale po wyemitowaniu programu padła ofiarą włamywacza...

Lyn Turk brała udział w dziesiątej edycji "The Amazing Race" wraz ze swoją przyjaciółką Karlyn. Zdobyta popularnosć uczyniła z niej potencjalny cel dla złodziei. W ubiegłym tygodniu, podczas wyjazdu do Nowego Jorku na finałowe spotkanie finalistów "The Amazing Race 10" w telewizji CBS, Lyn została okradziona. Po powrocie zastała splądrowane mieszkanie. "Drzwi były szeroko otwarte, wszystko było na podłodze. Nic nie pozostało nietknięte, nawet jedzenie w szafkach" - powiedziała Turk. Złodzieje skradli niemal wszystko. To, czego nie wyniesli, zostało porozrzucane po całym mieszkaniu.

black_white

Czy ktos z Was wie czy i gdzie można w Polsce kupić płyty DVD z poszczególnymi sezonami The Amazing Race?
Z góry dziękuję za informacje!  :)

Pudelek

Z tego co wiem tylko sezon 1 i sezon 7 zostały wydane na DVD. Ale w Polsce nie masz co ich szukać.

black_white

Dzięki za odpowied. Niestety, spodziewałam się takiej, choć jeszcze miałam nadzieję, że będzie inna...  ;)
Pozdrawiam  :)