[Holandia] Big Brother

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:36:03

podmark

Femek - ogródek jest... Co prawda jeszcze niedostępny dla uczestników, ale jest :) . A oto jego zdjęcia :) :

Odnosnie domu to jak zwykle w Holandii - bardzo fajny :) Najbardziej podoba mi się przerobienie restauracji z "Hotelu BB" w salonik i dodanie dalej basenu - swietny pomysł. Brawo za pokój zwierzeń na pierwszym piętrze  :bravo:

EDIT: (22.sierpnia - godzina 18:41 :) )
   Rozpoczęcie szóstej edycji ,,Big Brother" w Holandii oglądało 994 tysięcy widzów, co dawało Talpie  14.8% udziału w rynku, natomiast pierwszy odcinek pokazujący życie uczestników w Domu BB obejrzało już mniej widzów, bo tylko 506 tysięcy przy udziale w rynku wynoszącym 10,7 % . Powodem zmniejszenia zainteresowania programem może być zmiana godziny nadawania w stosunku z poprzednią edycją , którą nadawano o 19:30. Obecnie Talpa emituje program pół godziny wczesniej, kiedy mnóstwo widzów w Holandii ogląda serwisy informacyjne.

Luxis

nie, no ogródek jest spoko... ;) baaardzo mi sie podoba, domek tez wypas...

joker

nie no... ogródek full wypas :P a gdzie można domek zobaczyć?

igiko

The Amazing Race fan

podmark

Jeżeli kogos interesuje jak wyglądał pierwszy dom "Wielkiego Brata" na swiecie zapraszam na https://nachtwacht.nl/bigbrother/ , gdzie wystarczy kliknąć na te kółka z numerkami i wyswietli Wam się panorama ;). Wystrój domu jest co prawda z drugiej holenderskiej edycji, ale schemat domu się nie zmienił :)

igiko

Widac ze dom w Polsce byl praktycznie taki sam...tylko malusienkie roznice
The Amazing Race fan

podmark

Igiko - dom z pierwszych edycji BB na całym swiecie jest na tym samym schemacie, wprowadzane są tylko małe modyfikacje i udoskonalenia, ale wzór domu pozostaje prawie zawsze ten sam.

voytasss

Cytat: podmarkOdnosnie domu to jak zwykle w Holandii - bardzo fajny :) Najbardziej podoba mi się przerobienie restauracji z "Hotelu BB" w salonik i dodanie dalej basenu - swietny pomysł. Brawo za pokój zwierzeń na pierwszym piętrze :bravo:
Heh jak to bwya w Holandii kolebka Big Brothera to musi być wszystko najlepsze :) więc nie ma sie co dziwić :) a ja chciałbym się wszystkim forowiczom pochwalic że wczoraj Wygrałem Virtualny Reality Show :) EPULS REALITY SHOW na www.epuls.pl :)
heh bylo naprawde super :)

Showmag

Holandia: finał "Big Brother 6"
27 listopada w Holandii zakończyła się emisja szóstej edycji "Big Brother".

Program trwał od 18 sierpnia i wzięło w nim udział 15 uczestników. Wsród nich znalazły się osoby, które łączyły jakies więzi (rodzina, przyjaciele). Hasło tegorocznej edycji programu brzmiało "Razem, ale samotnie". Finał widowiska miał miejsce 27 listopada. Po 102 dniach rywalizacji, zwycięzcą i zdobywcą 178.750 euro został 23-letni Jeroen Visser.

Toni

Po 3 letniej przerwie od 2002-2005 widzę że kolejna przerwa (jak narazie rok) od Big Brother w Holandii.Znaczy chyba,że powrót w Holandii nie był taki oczekiwany.Ciekawe czy odbedzie się Big Brother 7 (w tym roku napewno nie).Najlepsze że chyba Telewizja Tien (wczesniej Talpa) była 4tą stacją telewizyjną emitującą Big Brother. I sądzę że nadal tak bedzie.W końcu Tien to telewizja producenta pomysłu Big Brother. :zabek:
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

podmark

Cytat: ToniNajlepsze że chyba Telewizja Tien (wczesniej Talpa) była 4tą stacją telewizyjną emitującą Big Brother. :zabek:

A nie czasami trzecią ? Najpierw Veronica, później Yorin...

Powrót był oczekiwany i program był w dwójce najlepiej oglądanych programów Talpy.

A czy BB jeszcze wróci ? Wątpliwe, ponieważ ubiegłej jesieni "Wielki Brat" przegrywał z nadawaną pół godziny później "De Gouden Kooi". Po prostu, John de Mol dopiął swego i zrealizował program marzeń, czyli pierwowzór Big Brothera.

Toni

Albo i 3cią stacją,u nas jak widać Big Brothera przejęła stacja nr.2,nr.3 mógłby być Polsat w co wątpię. Zresztą TV4 to stacja Polsatu.Na mediawatchers.nl była notatka jakis już czas temu o Big Brother 7 ale własnie rzekomo maiłby być na innej stacji i być odkupiony z Tien.

dzidziusia

Fajnie, ale widze, że mój pomysł juz ktoś wyprzedził :(
Sama jestem w ciąży i zastanawiałam się, jakby to było, jakby była kobieta w ciązy w domu BB, ale już widze, że mnie wyoprzedzili.
Heh, a szkoda :(

Toni

Holandia była pierwszym krajem w którym uczestniczką była kobieta w ciąży. Tanja która po urodzeniu dziecka opuściła dom. Miało to miejsce w 2005r. Ciekawe czy Big Brother powróci do Holandii bo po 3letniej przerwie wyemitowano 2 edycje (ostatnia rok temu w okresie sierpień-listopad) cisza.

Pudelek

A ja myślałem, że pierwsza ciężarna była w edycji rosyjskiej. Malo ważne. Mam nadzieje, że u nas nie sięgną po ten dobrze już znany pomysł.