Extreme Makeover: Home Edition

Zaczęty przez Showmag, Pt, 16 Wrz 2005, 09:23:54

podmark

Cytat: World IdolJest przesłodzony i niedobrze mi się robi, kiedy odwalają sceny w stylu "Boże, dziękuję Ci za telewizję ABC". :?!: Niektórzy to nie znają granicy między dobrocią a tandetą.

Też bys się cieszył, gdyby w ciągu dwóch tygodni z Twego życia zabrakło najważniejszych osób - rodziców. A człowiek w ataku radosci, jaka ich spotyka mówi wiele rzeczy - taki tekst również i ja wcale nie uważam, że jest to cos złego.

World Idol

Chyba nie powiesz mi, że uważasz ten tekst za niewyreżyserowany. Po pierwsze, w tym odcinku nikt nie stracił rodziców, a po drugie jakims dziwnym trafem w każdym odcinku ktos dziękuje telewizji ABC. Nie programowi, a telewizji. Nadal uważasz to za słowa płynące z serca? W ogóle nie wiem po co te całe wielkie słowa w tym widowisku. Jak dla mnie to te łzy są jedną wielką szmirą.

podmark

Cytat: World Idoljakims dziwnym trafem w każdym odcinku ktos dziękuje telewizji ABC. Nie programowi, a telewizji.

Bo gdyby telewizja nie uwierzyła w ten projekt, to nigdy by on nie powstał. Oj słabo się orientujesz, jesli chodzi o produkcję telewizyjną...

World Idol

Wybacz, ale nie widzę związku pomiędzy wiarą w projekt a wychwalaniem stacji przez uczestników programu.

Pudelek

Przecież to logiczne powiązanie!
Bez wkładu stacji telewizyjnej program by albo nie powstał albo nie miałby gdzie być emitowany!
Stacja telewizyjna jest równie ważna co sponsor. Dlatego producenci programu o niej nie zapominają.

Chociaż te podziękowania stacji Tv, rzeczywiscie mogą być wyreżyserowany. Ale to już inna sprawa.

Axim

Ale jak wiadomo dla TVN-u nie udał się zbytnio program "Kto was tak urządził" gdzie sponsorem był CIF i nakazuje aby ten program leciał do dzis (póno w nocy, ale powtórki).

Tematyka podobna więc może się to niezbyt udać dla Polsatu, po za tym tak jak mówiliscie, szkoda pieniędzy na to bo może okazać się nieopłacalne.

Pudelek

Myslę, że program opłaciłby się Polsatowi. Jak widać metamorfozy są dzis w modzie. Jednakże ja na potrzeby programu emiowanego przez Polsat nie dałbym "przemewlować" swojego domu :los: .
Polsat powinien się brać co najwyżej za metamorfozę cyrku :devil: .

World Idol

Dokładnie, już widzę swój dom po przeróbce przez POLSAT ;P Uważam, że EM:HE warto oglądać, bo efekty pracy architektów są tam naprawdę zdumiewające.

A swoją drogą, to POLSAT nie dosć, że wszystko partaczy, to na dodatek sam pod sobą dołki kopie, pokazując np. jak Kuba Wojewódzki okazuje swoją słabosć - np. w swiątecznym odcinku z Dodą, ale nie tylko. Zawsze podlizuje się gosciom, a potem obmawia ich z następnymi i tak w kółko. Żałosne. Jak ja nie cierpię tej stacji.

Luxis

Niebujajmy w obłokach, w Polsce nikt Ci niewybuduje nowego domu, nawet jak by program miał 5 mln widzów... 10 mln to może :P

P.S.Ale bierzcie także pod uwagę fakt, że amerykańskie domy są tańsze do wybudowania, ale wyposażenie jest droższe, bo bardziej exclusiv. Przecież większosc tych nowych stawianych domów w tym programie jest z drewna, a drewno jest tasze, niż w Polce cegła, pustaki, potem tynk, steropiany, regipsy i inne rzeczy potrzebne, a tam drewno i jeszcze cos. czyli automatycznie koszty nasze idą w górę, ale natomiast wnętrza ichne są droższe.

podmark

No i dzisiaj Polsat rozpoczął emisję drugiej edycji "Domu nie do poznania". Szkoda, że pora nadawania jest taka zła - gdyby dali to zamiast tego daremnego serialiku "Kochaj mnie, kochaj", którego główna bohaterka jest aż tak sfrustrowana, że gada sama do siebie  :devil:  to z całą pewnoscią "EM: Home Edition" notowałby jeszcze lepsze wyniki .

joker

mi taka pora emisji bardzo odpowiada - zawsze się jakos nadarzy, że w tym czasie oglądam TV :)

Pudelek

Polsat znów emituje "Dom nie do poznania" od poniedziałku do piątku o 16.50.
Wydaje mi się, że po zmianie wyglądu i osobowosci  ( :los: )  ludzi Polsat zainwestuje w program zmieniający wystrój domów i mieszkań. Pewnie nie będzie to cos na skalę amerykańskich edycji. Ale Polsat spróbuje chociaż nadrobić szyldem programu i wdzięcznoscią ludzi, którym wykonają remont.

podmark

A wg Medialinku od jesieni "Dom nie do poznania" będzie emitowany w prime time - w czwartki o 21:15 - zaraz po zakończeniu "Grasz czy nie grasz".

Luxis

to im sie może opłacić... cos Polsat z tym programem kombinuje...
w bajki nie wierzę, czyli w polską edycję ;P

podmark

Jesienią emisja w czwartki, a póki co Polsat z odcinkami od poniedziałku do czwartku wyprzedził emisję w soboty - już chyba o 2 odcinki do przodu :) . Jak na razie do zakończenia drugiej serii pozostało im 6 odcinków (tylko nie wiadomo, czy któres z nich nie są dwugodzinne :) ). Ja od początku wiedziałem, że w tym programie tkwi potencjał - od pierwszego odcinka - tylko szkoda, że to Polsat sobie podnosi dzięki niemu oglądalnosć, a nie stacja, która sprowadziła ten program do naszego kraju, czyli TV 4...