Inne talent shows

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:41:19

joker

Nowy program w stylu "Idola"
29 sierpnia stacja telewizyjna Fox TV rozpocznie emisję nowego programu wzorowanego na amerykańskiej wersji "Idola". Głównym założeniem programu będzie dobranie duetów złożonych z piosenkarzy i gwiazd nie związanych z przemysłem muzycznym.
Wsród uczestników programu znajdą się m.in. Chaka Khan, Smokey Robinson, Dionne Warwick, Cyndi Lauper, Aaron Neville i Richard Marx. Występy duetów będą oceniane przez jurorów, którzy będą eliminować najsłabszych ich zdaniem wykonawców.

W gronie jurorów znajdzie się m.in. kompozytor David Foster, który ma na swoim koncie współpracę z Celine Dion i Barbrą Streisand. Producentem programu jest juror amerykańskiej edycji "Idola", Simon Cowell.

[Onet.pl]

podmark

Ten program wygląda mi na licencyjny "Stars on Stage" ze szwedzkiego Jarowskija. Już kiedys zresztą o tym programie wspominałem na forum :)

Showmag

Informacje zamieszczone na Onet.pl są niekompletne i nieprawdziwe, więc zamieszczam tutaj faktyczne informacje na temat wymienionego wyżej programu.
---

Celebrity Duets": reality show Simona Cowella
Piątek, 28.07.2006, 11:53

29 sierpnia amerykańska telewizja FOX rozpocznie emisję nowego reality talent-search show "Celebrity Duets". W programie 13 profesjonalnych piosenkarzy zostanie połączonych w pary z gwiazdami nie związanymi z przemysłem muzycznym. Wsród uczestników znajdą się m.in. Macy Gray, Randy Travis, Dionne Warwick, Brian McKnight, Patti LaBelle, Chaka Khan, Aaron Neville, Clint Black, Kenny Loggins, Michael Bolton, Smokey Robinson, Cyndi Lauper i Richard Marx. Co tydzień zmianie będzie ulegać skład poszczególnych par. Występy oceni jury, a o eliminacji zadecydują widzowie. Zwycięska para otrzyma pieniądze na rzecz jednej z wybranych fundacji charytatywnych. W gronie jurorów znajdzie się m.in. kompozytor David Foster, mający na swoim koncie współpracę z Celine Dion i Barbrą Streisand. Producentem programu jest juror amerykańskiej edycji "Idola", Simon Cowell.

[showmag.info na podst. Zap2it.com]

Showmag

"Family Wanted": adopcja przez reality show
Niedziela, 30.07.2006, 02:00

"Potrzebna rodzina" ("Family Wanted") - program typu reality show realizowany przez brytyjską telewizję publiczną BBC, jeszcze nie został wyemitowany, a już spotkał się z krytyką. Tematem nowego widowiska jest adopcja: troje znanych ludzi show-biznesu, których nazwiska utrzymywane są na razie w tajemnicy, będzie przed kamerami opiekować się dziećmi. Złożone z pedagogów jury zdecyduje, który z uczestników posiada najlepsze kwalifikacje do wychowywania dziecka. Nagrodą będzie możliwosć adopcji. Przeciwko programowi protestują brytyjskie centra adopcyjne i brytyjski urząd kontroli mediów Media Watch. Ich zdaniem pomysł reality show z dzieckiem jako główną nagrodą jest niestosowny, a sama adopcja nie powinna być tematem programu rozrywkowego.

[Press]

joker

ASEAN (Association of South East Nations, czyli Związek Państw Południowo-Wschodnich) idzie w slady EBU i przygotowuje własny międzynarodowy, aczkolwiek lokalny konkurs. Nie będzie on jednak oczywiscie identyczny z Eurowizją, choć idea jest ta sama - budowa regionalnej wspólnoty. Impreza będzie więc oparta na swoistym reality-show, podobnie jak na wielorundowych preselekcjach do ESC:)). W południowo-wschodniej Azji karaoke póną nocą nie jest żadnym obciachem, nawet narodowi przywódcy czasem spiewają na życzenie;]. Więc pomysł konkursu wzbudził niemałe zainteresowanie na spotkaniu zagranicznych ministrów w tym tygodniu. Na tym meeting'u Malezja, przewodnicząca ASEAN, zasugerowała, żeby zasady konkursu były po częsci oparte na programie "Idol", czyli, jak wczesniej mówiłem, cos w rodzaju reality-show:).

Impreza ma też na celu zainteresowanie młodych ludzi Południowego Wschodu zatrudnieniem w ASEAN oraz wywołanie u nich już od najmłodszych lat poczucie wspólnoty. W przeciwieństwie do Unii Europejskiej, spotkania ASEAN posiadają własną muzyczną tradycję; dla zagranicznych gosci ASEAN, reprezentujących swiatowe mocarstwa, jest już normalnoscią występowanie na zamkniętych (tylko dla zaproszonych) obiadach w przeddzień rocznicy Regionalnego Forum ASEAN. W tym roku Amerykański sekretarz stanu Condoleezza Rice, osobiscie wzięta i utalentowana pianistka ma się popisać swoimi muzycznymi umiejętnosciami, przynajmniej jest to spodziewane:).

Swoją drogą, ciekawe, czy Rosja, która bierze udział w Konkursie Piosenki Eurowizji, dostałaby się też do tego azjatyckiego konkursu:)? Czas pokaże;].

[UPDATE] W Wiadomosciach TVP1 był emitowany skrót obchodów wigilii rocznicy Regionalnego Forum ASEAN. Zgodnie z oczekiwaniami, Condoleezza Rice dała występ na pianinie

(ALIEN) - www.eurowizja.pl
ródło: www.oikotimes.com
2006-07-29 15:28

Pudelek

Gdzies czytałem, że w USA ma powstać reality show, który wyłoni nową członkinię zespołu Pussycat Dolls, (który osobiscie bardzo lubię  :los:).

alexander

Pussycat Dolls mają tak: Co piosenka to hit :)

Showmag

Reality show The Pussycat Dolls
Sobota, 05.08.2006, 03:02

Grupa The Pussycat Dolls będzie poszukiwać nowej członkini zespołu we własnym programie telewizyjnym, funkcjonującym obecnie pod roboczym tytułem "The Search For The New Pussycat Doll". Kandydatki będą doskonalić swoje umiejętnosci wokalne i taneczne z pomocą założyciela zespołu - Robina Antina. Widowisko będzie emitowane przez amerykańską telewizję CW, a jego producentem będzie reżyser filmu "Aniołki Charliego".

[Onet.pl]

alexander

Great. Uwielbiam Pussycat Dolls! Ale tzn. ,że jedna z dziewczyn odchodzi czy nie?! Hmmm ciekawe czy od tak postanowiły zrobić promocje zespołowi czy ktos powiedział ,że odchodzi z zespołu. Ich jest 6 akurat ładnie parzyscie a 7 to już nie ciekawie brzmi :P

Luxis

Super!! :) Kocham PCD ;) :D
A wg. mnie żadna nie odejdzie, natomiast ta nowa będzie na rok :) takie są moje spekulacje ;)
"I'm Tell'in Ya Loosen Up My BUTTONS Baby, aha ... " :P

alexander

Najlepsze jest "I Don't Need A Man" :) They Don't Need A Man But A Woman yes! :):)

joker

Taniec bez spodni - nowy telewizyjny hit
CNN/WP

2006-08-08 13:30

Taniec bez spodni - nowy telewizyjny hit
Oto kolejny dowód na to, że im mniej kombinujesz, tym lepsze masz efekty - bardzo prosty, by nie powiedzieć prostacki pomysł, aby zmusić ludzi do striptizu na ekranie okazał się hitem telewizyjnym w USA.

Pomysł narodził się oczywiscie przypadkowo - w biurze producenckim w Nowym Jorku grupa pracowników relaksowała się tańcząc przy muzyce rockowej. W pewnej chwili jeden z pracowników rzucił - "pomyslcie, jak smiesznie bysmy wyglądali, gdybysmy robili to nago".

Tak narodził się program "Pants-Off Dance-Off" - ("Taniec bez spodni") - program, który z każdym wydaniem przyciąga przed ekrany coraz więcej widzów.

Tytuł mówi o projekcie wszystko - całosć polega na postawieniu pięciu smiałków przed kamerą, ofiarowaniu widowni szansy na wybranie zwycięzcy i - na koniec tego zwycięzcy striptizie przy jego ulubionej muzyce.

"Dlaczego nikt wczesniej tego nie wymyslił? Przecież to samograj! To jak masło orzechowe z dżemem" - zastanawia się producent programu Tad Lowe.

Jako testerkę Tad wybrał swoją dziewczynę - kazał jej stanąć przed kamerą, tańczyć i zrzucać ciuchy. Gdy to się działo zaczął nabierać wątpliwosci. "O co mi chodzi? Co ja wymyslam? Ale jak zacząłem to montować, zrozumiałam potencjał tego pomysłu. To było takie smieszne, a jednoczesnie - szczere i naturalne!" - opowiada z usmiechem Low.

Najważniejszym elementem show jest to, że nie uczestniczą w nim modelki czy profesjonalistki. Twórcom bardzo zależy na tym, aby przyciągnąć do udziału zwykłych ludzi - obu płci. Przed kamerą rozbierał się już 58-letni emerytowany nauczyciel i kobieta przebrana za klauna.

Pisma branżowe nazywają "Taniec bez spodni" "najgłupszym programem współczesnej telewizji". Producenci wcale nie dyskutują z tym tytułem. Wręcz wykorzystali go w swojej kampanii reklamowej! "Wiemy, że stąpamy po cienkiej linii. Ale ludzie polubili nasz show. Nikogo nie obrażamy."

I jeszcze jedno - w telewizji nie zobaczycie sutków i genitaliów. Gdy na koniec striptizu wszystko już wiadomo, na ekranie pojawia się wirtualny ręcznik zasłaniający intymne częsci ciała. Ciekawscy muszą udać się na stronę internetową programu. Tylko tam widać wszystko...
strona: https://fuse.tv/upload/pantsoff.php

[wp.pl]

alexander

Na stronie też nie ma wszystkiego pokazanego (I nie to żebym cos :P)

Showmag

Nick Cannon stworzy muzyczny rs dla MTV
Czwartek, 10.08.2006, 23:43

26-letni Nick Cannon - aktor, scenarzysta i reżyser, po raz kolejny będzie pracował dla stacji MTV. Twórca, który karierę przed kamerą zaczął od serialu "All That", a potem pojawił się m.in. w "Zatańcz ze mną" oraz w epizodzie w "Facetach w Czerni II", dla MTV pracował po raz pierwszy w 2005 roku. Wówczas to powstał program "Nick Cannon Presents Wild 'N Out", w którym Cannon pełnił funkcje gospodarza i reżysera. Teraz zawarł kontrakt, w ramach którego będzie miał napisać komedię i muzyczne reality show.

[Onet.pl]

Showmag

Połączeni przez finalistkę reality show
Andrew Lloyd-Webber i Tim Rice po raz pierwszy od 10 lat połączyli siły, aby skomponować piosenkę na debiutancki album finalistki telewizyjnego reality show Connie Fisher.

Dzięki udziałowi w programie "How Do You Solve A Problem Like Maria", Fisher wygrała rolę w londyńskim musicalu "Dwięki muzyki", a teraz pilnie pracuje nad swoją debiutancką płytą, która ukaże się już w przyszłym miesiącu. Legendarny duet kompozytorski, odpowiedzialny za takie hity nowojorskiego Broadwayu jak: "Evita" i "Jesus Christ Superstar", napisał dla młodej wokalistki piosenkę "Dance The Dance". Teatralny debiut Fisher będzie można zobaczyć już w listopadzie, kiedy londyńska wersja "Dwięków muzyki" wejdzie na afisz.

[Onet.pl]