[Niemcy] Deutschland sucht den SuperStar

Zaczęty przez Luxis, So, 07 Maj 2005, 16:02:30

slawek

Czy wczoraj aby nie skończył się Idol w Niemczech czyli DSDS 4? Bo widziałem kawałek na RTL ale nie chciało mi się patrzeć jak mi tam szwargotali :)
Sławek

Miatexs

jep też kawałek widziałem. Jakis gosciu wygrał

Pudelek

Na to wygląda, ze to był finał. A tak wogóle, to była dopiero trzecia edycja Idola w Niemczech. Myslę, że kolejną powinni sobie darować. Uczestnicy byli słabii. A i cała ostatnia edycja programu wygladała na zrobioną na siłę.

slawek

No tak zorientowałem się że popełniłem gafę jak tylko wysłałem posta ale nie chciałem pisać jednego pod drugim. A w finale było dwóch gosci z tego co ja widziałem więc jeden z nich musiał wygrać  ;)
Sławek

Luxis

Tak, fakt w tej edycji studio fajniejsze, ale nic poza tym, stypaa, niektórzy tam nieumieli spiewać!! :/ fatalna edycja - jak mówił Pikachu zrobiona na siłę - i raczej już niebędzienowej edycji, bo spadek oglądalnosci jest spory...
P.S.>U nich tam w Niemczech wszyscy robią błyskawiczne kariery (bo ten co wygrał ma już od wtorku wydany singiel) , ale tak samo szybko przemijają. Tylko jakos sie utrzymuje wygrany z pierwszej edycji Alexander, ale jego piosenki sa też coraz słabsze i już tylko dochodzą do Top 20 lub 30...

alexander

Cytat: slawekCzy wczoraj aby nie skończył się Idol w Niemczech czyli DSDS 4? Bo widziałem kawałek na RTL ale nie chciało mi się patrzeć jak mi tam szwargotali :)

Sławek to była 3 edycja DSDS3. Niestety ale marnie podobnie jak u nas pojawił się Steffan czyli nasz Pączek. Widzowie i jury byli na nie, widzowie na tak. Ale ogólnie  edycja słaba a sam zwycięsca dobry ale sie nie sprawdzi. Kibicowałem Annie Marii Zimmerman i Vanessie ale niestety. DSDS4 pewnie będzie znając niemców!

Luxis

W Niemczech trwają castingi do nowej - czwartej edycji DSDS. (to już 2 program muzyczny w Niemczech, który prowadzi nabór w te wakacje do nowej edycji, a u nas jak zwykle cisza.... :/ )
Niemiecka 1 edycja była wielkim sukcesem, pod względem oglądalnosci jak i wygranej. Alexander Klaws, który wygrał, do tej pory robi muzykę. Druga edycja okazała się klapą komercyjną, jak i oglądalnosci, oglądalnosć spadała z odcinka na odcinek. A zwyciężczyni wydała tylko beznadziejny album i 2 single i zniknęła z tamtejszej sceny muzycznej... prawdopodobnie przez swoją szczerą tandetę... Trzecia edycja to znów sukces (nowa sceneria, studio, logo, jury, czołówka, prowadzący - to wszystko przełożyło się na sukces), co doprowadziło do tej nowej edycji...

Pudelek

Ja to widziałem trochę inaczej. Nie znałem oglądalnosci danych edycji. Ale wydaje mi się, że pierwsza i druga edycja były najlepsze. Trzecia zdecydowanie odbiegała od standardów Idola.
Co do zwyciężczyni drugiej edycji - Elli, to dalej wydaje single. Jednak pojawiają sie one po za pierwszą 50. Za to większą karierę robi ten skejcik również z 2 edycji.
Artysci z pierwszej edycji też już popłyneli. Czasem mozna usłyszeć jeszcze Gracię, Alexandra i Daniela. Jednak Gracia jest spalona po skandalu z fałszowaniem wyników sprzedaży i porażką na Eurowizji rok temu (ostatnie miejsce). A Alexander i Daniel nie odnoszą już większych sukcesów. Cięzko ich znależć w pierwszej 20  :P .

alexander

Oj ile ja posiadam materiałów z niemieckiego Bravo na temat DSDS1.... Gracia ma swietne piosenki ale cóż nie przebije się już... Alexander zmienił image ale to nie pomaga a a Daniel po wypadku samochodowym (Zrobił prawko ale nie odebrał dokumentu, jechał zimą autem i wjechał pod tira, nic nikomu się nie stało) przestał zajmować się karierą. Z drugiej edycji pamiętam ,że niedawno Phillipe nagrał singiel i nawe się podobał, Elli miała tylko ciekawy image ale wokal i gust muzyczny nie dla mnie dlatego w finale DSDS2 kibicowałem Denise. Z trzeciej edycji pamiętam Vanessę i Nevio, jednak teraz już nie interesuje się tym idolem aż tak jak kiedys. Trzecia edycja.... hmmm czasem oglądałem, ale tylko koncerty finałowe.
DSDS4 oczywiscie ,że sobie nie odmówie a może i u nas będzie kolejna edycja Idola bo Jacek Cygan cos wspominał o tym podczas TopTrendy.

podmark

Cytat: alexandermoże i u nas będzie kolejna edycja Idola bo Jacek Cygan cos wspominał o tym podczas TopTrendy.

Bardzo w to wątpię - czwarta edycja miała tak słąbe wyniki, że chyba nie będą chcieli zaryzykować z piątą serią... No chyba , że w TV 4, która wszystko wemie od Polsatu  :plask:

Pudelek

Oj nie zdziw się. Ja również słyszałem wypowied Cygana która brzmiała jak zapowied...
Zresztą Polsat lubi ryzykować i przegrywać  :devil: .

Luxis

Ale w tym roku na pewno jej nie będzie, bo castingi by musiały już wystartować ;)
ale nie róbmy z tego offtopic, bo to jest rozmowa na inny temat - Idol w Polsce, a nie na swiecie :P

Luxis

Wracając do tematu, to w Niemczech wiekszą karierę robi Mike Leon, który był drugi w 3 edycji DSDS, niż zwycięzca tej edycji.
Ludzie mają czas, żeby się zgłaszać do końca sierpnia na castingi.

alexander

A w najnowszym Niemieckim Bravo jest formularz zgłoszeniowy do DSDS4.

Luxis

W Niemczech jest emitowanan nowa edycja DSDS (Idol).