Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

alexander

Sharkan może wrzucisz mp3 z piosenek finałowych?

sharkan

na stronie ich troje są :) i na all kinds of evrything ;]

Rosa

Po prostu marne piosenki wystawiamy do konkursów.
Gdyby piosenki byly choc niezłe to po Eurowizji byłyby przebojami chociaz u nas w kraju a tak z pewnoscia nie jest.
A zielony to nawet gdyby ze swoim haremem awansował z 10 miejsca do finału to co by to zmieniło?

Pudelek

Przynajmniej by się mógł poszczycić udziałem w konkursie finałowym  :los: .

World Idol

Cytat: ŁukiPo pierwsze zgadzam się z większoscią moich przedmówców prócz World Idola.
Zamieniam się w słuch... :)

Cytat: ŁukiWg. mnie występ turczynki był sredni, za to ona wogóle lekko fałszuje, nieumie głosu "uniesć" wysoko... :/
Nie zgadzam się. Spiewała swietnie, ale to nie sam spiew czy jej głos zadecydował o tym, że jej występ bardzo mi się podobał.

Cytat: ŁukiPo drugie: Polacy po raz kolejny o włos od finału na 11. miejscu :/ dobre wykonanie, ale za bardzo chaotyczne... i takie są efekty w Polsce wyboru reprezentanta NAJBARDIEJ znanego, a nie NAJLEPSZEJ piosenki zgłoszonej...
Taka prawda - Polacy powinni mysleć o tym, która piosenka nadaje się na ten konkurs, a nie na najpopularniejszego, bo to nie ma sensu. Za granicą i tak naszych nie znają. Co do dobrego wykonania nie mogę się jednak zgodzić. Mówisz, że Turczynka fałszowała, a Polska miała dobry występ? Lepiej kup DVD i posłuchaj jeszcze raz. Polska moim zdaniem zrealizowała swój pomysł najgorzej ze wszystkich krajów. Ale że sam pomysł był niezły, mają 11. miejsce.

Cytat: ŁukiGrupy Lordi niepowinni wogóle zapraszać!!! Od kiedy "ludzki" konkurs, wygrywają potwory?? :/ po prostu skandal... tego jeszcze nie było :/ i niebędzie...
A tam, ja się cały lepiłem od lukru, Lordi przyniosło mi taką małą ulgę na chwilę

Cytat: ŁukiLitwini też z piosenką "My jestesmy zwycięzcami - tej Eurowziji" i chyba sie to trochę spodobało, ale dla mnie to był po prostu kicz...
Chłopie, to był kicz zamierzony. Chodziło o to, że na Eurowizji nie liczy się tekst piosenki, ważne tylko, by melodia wpadała w ucho i nie była zbyt skomplikowana. I panowie z Litwy własnie taką piosenkę zrobili. Wyszydzili ten konkurs maksymalnie. Najlepsze było jak wyszedł jeden z nich i zaczął "tańczyć". Ciekawe czy reszta uczestników Eurowizji zrozumiała aluzję. ;)

Cytat: ŁukiNajlepiej także powinni zniesć BIG 4, bo przeważnie piosenki z ich krajów są pod koniec tabeli z beznadziejnymi piosenkami... :/  :hahaha:  :ubaw:
:devil:
Co to, to tak! To jest smieszne. Ta grupa, a w szczególnosci wielka Brytania podsyła największe buble kosztem innych, lepszych piosenek. Z jakiej racji mają stały dostęp. Chociaż muszę przyznać, że w tym roku piosenka Hiszpanii (Las Ketchup) mi się spodobała. Występ sredni, piosenka dobra.

fryz22

Cieszy mnie ze final wygrala kapela rockowa(chociaz ten rock zalatywal troche plastikiem), bo to jakas nowosc na eurowizji .

Pudelek

Białorus zniesmaczona eurowizyjnym spiskiem

Reprezentantka Białorusi przepadła z kretesem już w półfinale Eurowizji, jednak władze nie mają do niej pretensji. Wietrzą raczej spisek, przez który nie udało jej się zająć lepszego miejsca.
Rządowy dziennik "Respublika" pisze, że Polina Smołowa przepadła w konkursie, bo publicznosć uwzięła się na nią ze względów politycznych.
"Dynamicznego występu Poliny Smołowej telewidzowie europejskich krajów nie zauważyli, nie usłyszeli albo?" - pyta dziennik i sam sobie odpowiada: "Nie chcieli usłyszeć, bo gdyby zechcieli, to by docenili".
Polina Smołowa jest jedną z ulubionych wokalistek Aleksandra Łukaszenki. Przed marcowymi wyborami prezydenckimi mocno wspierała jego kandydaturę. Jak widać, europejska publicznosć nie była jednak zachwycona jej talentem, piosenkarka zajęła w czwartkowym półfinale przedostatnie miejsce.
W zeszłym roku prezydent Białorusi także uważał, że reprezentantka tego kraju, Andżelika Agurbasz, przegrała niezasłużenie, "Twój występ był jednym z najlepszych, można tylko domyslać się, jakie przyczyny stoją za ogłoszonymi wynikami" - napisał w specjalnym telegramie.
Zwycięzcą 51. edycji konkursu piosenki Eurowizji, który w sobotę, 20 maja, odbył się w Atenach, został nieoczekiwanie fiński zespół Lordi. Tak więc 52. konkurs Eurowizja 2007 odbędzie się w Helsinkach.

joker

alexander

Kogo i za co ta lala uderzyła tego pana w białym stroju!? :szok:

rosolek89

Mnie się najbardziej podoba jedna piosenka z ESC.

Jest to Serbia i Czarnogóra z 2005 roku

No name - Zauvjek moja
a po angliku
No name - Forever mine lub I will reach out you

sharkan

no i w 2006 byli by na ESC drugi raz... gdyby nie to zamieszanie :P Moze i dobrze

slawek

Jako że nie oglądałem finału Eurowizji 2006 do wczoraj nie wiedziałem że Daz Sampson z piosenką "Teenage Life" reprezentowali Wielką Brytanię. Nawet nie wiem jak tam wypadli bo nie mogę znaleć,ale piosenka bardzo fajna.
Sławek

joker

Witam,
Jest ktos zainteresowany oryginalnym NOWYM zestawem DVD z eurowizji 2006? Jesli tak to chętnie odsprzedam za ok. 120 zł (do negocjacji), mogę wystawić na aukcję na Allegro i eBay. Przypominam że płyty DVD nie są dostępne w Polsce i nie wygląda na to żeby kiedys w przyszłosci były...

Luxis

są dostepne, ale przez neta wyłącznie ;) wiem, bo sam kiedys sprawdzałem, ale są drogie chyba około 200 zł :/