Big Brother 4 - spekulacje

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:35:34

igiko

podmark, A czy przypadkiem Polsat nie ma kupionej licencji na BB?? Mi wydaje sie, że oni kupili wtedy kiedy tvn ale TVN był szybszy i nadali BB a Polsat na podstawie BB stworzył swój show Dwa Swiaty
The Amazing Race fan

podmark

Nie Igiko - firma nie ma prawa sprzedać licencji dwóm telewizjom na jeden format w tym samym czasie - co innego, gdy jedna stacja nie jest zainteresowana formatem, a ta druga chciałaby go posiadać. Poza tym, TVN miał prawo pierwokupu wszelkich programów należących do Endemolu - obie firmy miały tego samego udziałowca - ITI. "Dwa Swiaty" były autorskim reality show firmy ATM Grupa, która to wygrała niejawny konkurs na codzienny reality show zorganizowany przez Telewizję Polsat.

joker

hym... czyli skoro aktualnie prawa do 4 edycji ma TVN, to pewnie kupili je tylko po to, żeby format nadal został w ich rękach i żeby nie przeskoczył do innej stacji... - czy taka licencja ma jakis termin, po którym wygasa, czy staje się nie ważna dopiero po zrealizowanym programie?

Showmag

Przecież nic jest wieczne... jeżeli jakas stacja kupuje licencje na dany program, to oczywiste jest, że może go realizować w okreslonym czasie.

I nigdzie nie zostało powiedziane, że tvn ma jakiekolwiek prawa do BB4.

podmark

Ja wątpie w to, by TVN wydawała pieniądze na licencję kolejnej edycji, której i tak nie ma zamiaru zrealizować - są to pieniądze rzędu kilkuset tysięcy dolarów (!!), więc być może to tylko plotka. Zresztą TVN chyba się nie ma co obawiać Polsatu, że kupią licencję na kolejną edycję BB - wtedy wszystkie gazety powiedziałyby, że Polsat ratuje się programami TVNu i wtedy stacja Solorza w ogóle straciłaby jakikolwiek wizerunek.

mis111

Jak myslicie, ile powinno być podpisów pod petycją BB 4, aby odniosła ona swój pozytywny skutek?

World Idol

Szczerze mówiąc, wątpię by jakakolwiek petycja przyniosła skutek. TVN zrobi jak będzie uważał, zbada rynek na własną rękę. Chciałbym, by powstał BB4, ale czy po wyjawieniu osoby Wielkiego Brata widowisko nie straci na wiarygodnosci? Można wprowadzić wersję z Wielką Siostrą lub nowym Wielkim Bratem, jednak to chyba nic nie da. Ja pogodziłem się z końcem BB w Polsce, mam za to nadzieję, że powstanie druga edycja Wyprawy Robinson.

Pudelek

Na Big Brother 4 w Polsce już całkowicie straciłem nadzieję. Wydaje mi się, że już prędzej TVN będzie chciał zainwestować w Wyprawę Robinson 2. Byłoby łatwiej pobić oglądalnosć pierwszej edycji  :los: . Zresztą Survivor i podobne programy cieszą się ostatnio wciąż rosnącą popularnoscią choćby w samej Polsce. (Dla przykładu emisja amerykańskich edycji aż na dwóch kanałach w Polsce). A BB jest popularny zagranicą.

Pudelek

Ta petycja to nie nowa płyta Mandaryny. I licznik po jednym dniu napewno nie wskaże 30 tysięcy. Poczekajmy. Nikomu/TVNowi się napewno nie spieszy. Po pierwszym miesiącu było tylko 100 wpisów. Teraz jest już prawie 1000. Za rok będziemy mieli jakies 7 tysięcy podpisów. I będzie coraz więcej.
Nie ma innej rady; Trzeba cierpliwie czekać.

joker

Moje zdanie jest takie: TVN sypie teraz kasę na TzG i dopuki to będzie na antenie nie spodziewajmy się BB4 a tym bardziej kosztownej WR2. Kiedy znudzi się wszytskim TzG wtedy jakies marne szanse są ale według mnie wtedy TVN bedzie inwestował w cos nowego....

podmark

Cos jest na rzeczy, bo wczoraj na Wirtualnych Mediach pojawiło się kilka ofert pracy

CytatEndemol Polska Sp z o.o., producent programów telewizyjnych, w związku z produkcją dużego REALITY SHOW poszukuje...

Czyżby TVN Siedem postanowiła walczyć o widza i zaproponuje czwartą edycję "Big Brothera" ?? No chyba, że jakas telewizja postanowiła sciągnąć do Polski "Star Academy" ?? ...

A Wy jak myslicie , co może być tym dużym reality show ??

Luxis

Nie mam pojęcia... Ale wydaje mi się, że będzie to cos dla Polsatu albo TVP, raczej nie dla TVNu :/ a szkoda... może się mylę...
P.S.A może jak TVN dowiedział się o X Factor na Polsacie to da Star Academy? :) hehe
Ale trzeba pomysleć jakie RS-y ma Endemol, bo przecież Farmy Endemol raczej nie zrealizuje :)
A przypadkiem nie poszukują ludzi do własnie The X Factor? ;)

podmark

Cytat: ŁukiA przypadkiem nie poszukują ludzi do własnie The X Factor? ;)

Nie wydaje mi się, gdyż do "X Factor" wcale nie potrzebują ludzi z doswiadczeniem przy reality (a przy jednym ogłoszeniu jest to zaznaczone). No i nie potrzeba jakis tam poszukiwaczy osób i tematów do programu (a na takie stanowisko szuka Endemol).
Podsumowując, moim zdaniem, Endemol szykuje reality show z prawdziwego zdarzenia :) - mam nadzieję.

Pudelek

Cytat: podmark
CytatEndemol Polska Sp z o.o., producent programów telewizyjnych, w związku z produkcją dużego REALITY SHOW poszukuje...

Pewnie nic z tego nie wyjdzie tak jak ostatnio ze wszystkimi reality shows w Polsce.

Luxis

No własnie tyle plotek było w 2006 roku, a prawdziwego R-Sa ani jednego... :/