Super Talent

Zaczęty przez Showmag, Pt, 14 Lip 2006, 01:18:29

Showmag

"Super Talent" - w poszukiwaniu showmana
Piątek, 14.07.2006, 00:55

Jesienią tego roku na antenie TVP zagoszczą aż dwa programy reality show. Oprócz "Wild Kids" - widowiska z udziałem dzieci, w TVP2 sledzić będzie można polską wersję holenderskiego reality show "Superstar", w którym zobaczymy poszukiwania nowego, utalentowanego prezentera - showmana. W Polsce program nosić będzie tytuł "Super Talent" i będzie go można oglądać od wrzesnia, w każdą sobotę o godzinie 20:00.

[showmag.info]

Pudelek

Kolejny program typu "MTV łowi"? To mnie nie przekonuje :nie!: .

kuba234567

No to TVP 1 startuje z dwoma nowymi Reality Show's ciekawe czy im to wypali. No to mniej wiecej wiadomo czego można sie spodziewać chyba nic specjalnego :) No nie wiem jak Wild Kids.

podmark

Program może być interesujący - hit na miarę "Idola" :) . Jednak polska nazwa mi się w ogóle nie podoba - "Super talent"... Tytuł holenderski też był beznadziejny - jak prezenter telewizyjny może być ""super gwiazdą" ??  :los:

Pewnie obejrzę pierwszy odcinek - tak dla wydania obiektywnej ocenki :)

A tak w ogóle to mnóstwo nowosci szykuje nam TVP na jesień - cos mi się wydaje, że to może być jeden z najlepszych sezonów ostatnich lat w polskiej telewizji - prawdziwa bitwa o widza :)

Pudelek

Czyms muszą zatkać czas antenowy pozostały po ocenzurowaniu połowy ramówki  :devil: .

Showmag

"Super Talent" poprowadzi Grażyna Torbicka
Niedziela, 16.07.2006, 02:24

Jesienią tego roku na antenie TVP2 będzie można oglądać polską wersję holenderskiego reality show "Superstar", w którym zobaczymy poszukiwania nowego, utalentowanego prezentera - showmana. Program poprzedzą eliminacje w pięciu największych miastach Polski (Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Gdańsku i - najprawdopodobniej - w Poznaniu). W trakcie castingu wybranych zostanie kilkadziesiąt osób, a do finału trafi najlepsza ósemka. Idealny kandydat będzie musiał nie tylko spiewać, ale i tańczyć, bawić, rozmawiać, łatwo nawiązywać kontakt z publicznoscią. O zwycięzcy zadecydują telewidzowie oraz jury. Nagrodę główną stanowić będzie etat w TVP2 lub możliwosć poprowadzenia jednego z programów Dwójki. W Polsce widowisko nosić będzie tytuł "Super Talent" i poprowadzi je Grażyna Torbicka. "To prawda, dostałam propozycję prowadzenia programu. Na razie jednak nad jego kształtem dyskutujemy, więc nie chcę wdawać się w szczegóły" - powiedziała prezenterka. "Super Talent" wyreżyseruje Jan Kępiński, a całosć wyprodukuje na podstawie holenderskiej licencji firma Intergalactic, która dla TVP zrealizowała m.in. show "Dubidu". Reality show emitowany będzie od wrzesnia, w każdą sobotę o godzinie 20:00.

[showmag.info / Dziennik]

Luxis

jestem tego bardzo ciekawy...
oby tylko się nie okazało jak Show!Time, robiony z wielką pompą, ale w końcu klapa...

Pudelek

Dzisiaj widziałem zapowied tego programu na TVP2; najpierw była sonda uliczna co to jest supertalent, następnie prezentacja nagrody i podanie terminów (koniec sierpnia i wrzesień) oraz miast (Trójmiasto, Wrocław, Kraków i Warszawa) w których odbędą się castingi.
W zapowiedzi tylko na chwilę pojawiła się Grażyna Torbicka, a tak to produkowała się Beata Sadowska (była prezenterka MTV i VH1 Polska). Wydaje mi się, że może być współprowadzącą.

podmark

:hmm: Może Sadowska będzie w tych miastach gadać z uczestnikami ??  Będzie takim Maćkiem Rockiem z "Idola" i Kasią Laskowską z "Debiutu" , bo ten "Super Talent" zapowiada się, że będzie przypominał taki klasyczny talent show - żadnych nowatorskich elementów.

alexander

Tak zapowied programu marna, sam program też będzie pewnie nudny. Niestety ale nie potrafię przekonać się do TVP Reality :P

podmark

No i cos już im chyba nie wychodzi - zmniejszyli ilosć castingów do programu z 5 do jedynie 3 !!! Może im Wildstein zmniejszył budżet widowiska :D .

podmark

Kto zasiądzie w jury ?

Już za tydzień telewizyjna Dwójka wyemituje pierwszy z 10 odcinków nowego reality show ,,Supertalent". W pierwszych czterech epizodach zaprezentowane zostaną relacje z castingów, które odbyły się na początku wrzesnia w czterech miastach Polski...

Sposród setki osób wyłonionych w regionalnych osrodkach TVP, jury wybierze 11 zawodników, którym postawione zostanie ostatnie zadanie - zrealizowanie materiału filmowego. Ogólna ocena umiejętnosci kandydatów plus poziom zrealizowanego materiału będą przepustką do wejscia do scisłej ósemki. W tym momencie rozpocznie się prawdziwa rywalizacja, a w każdym kolejnym odcinku będzie odpadał jeden z zawodników.

Uczestników marzących o rocznym kontrakcie z telewizją oceniać będzie jury w składzie:
- Bogusław Kaczyński
- Monika Richardson
- Wojciech Cejrowski

Pudelek

Myslę, że wybór Bogusława Kaczyńskiego jest swietny. Ale Cejrowski? To taka porażka jak z Wojewódzkim. TVP2 chyba liczy na rozrywkę za wszelką cenę...

podmark

No i jakims cudem obejrzałem połowę tego programu... Jak dla mnie jest on słaby... Schemat dobrze wszystkim znany z "Idola"... Prowadząca dużo słabsza od Rocka... No i kandydatów mało... Starali się wmówić, że przyszły setki, a numerki dochodziły tylko do 70  :buzz: (może póneij były wyższe nr). Dla ukrycia tego, że przyszło mało osób starali się (dosć nieporadnie) robić ujęcia mające na celu optyczne zapełnianie planu - nie było ujęć takich jak w "Idolu" pokazujących długie kolejki... Zresztą co oni by mieli pokazywać ?? Pusty plac  :los: ?
Ogólnie to ciekawie może się zacząć robić dopiero w tych programach na żywo - gdy będą musieli poprowadzić teleturniej (u Holendrów byli to "Milionerzy"), talk show i dziennik :) . Więc może za miesiąc włączę i zobaczę - jak na razie wracam do "Niani" :)

Luxis

Hehe, no program srednich lotów, na zapchanie ramówki... Oglądałem go przelotnie, bo o wiele bardziej zainteresował mnie polsatowski Grasz czy nie grasz ;) Jest to super program teleturniej ;) polecam, szczególnie że można naprawde dużo wygrać, a emocje też nie są małe... ;] Jak Podmark napisał przełącza na Nianie, a ja na GCNG :P no chyba, że jak są reklamy to przełącze na TVP2... ;P
P.S.Zniechęciło mnie też to, że czasami jury niepotrafiło się wysłowić...