Menu główne

Idol 3

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:48:30

Showmag

Liroy i Monika Brodka
Sobota, 25 wrzesnia 2004, godzina 00:04

Liroy podjął się produkcji jednego z utworów, który trafi na debiutancki album Moniki Brodki- zwyciężczyni trzeciej edycji "Idola". Piosenka nie ma na razie tytułu, ale na pewno znajdzie się na "Mini-Albumie vol. 2", którego premiera planowana jest na padziernik. Przypomnijmy, że jest już dostępna płyta "Mini-Album vol. 1", która zawiera 6 utworów, a jej cena będzie odpowiednio niska. "Myslę, że wielu nie wie, czego się spodziewać po mojej płycie, dlatego chciałam dać ludziom szansę, by mogli niewielkim kosztem sprawdzić na co mnie stać. Wierzę w to co robię i jestem pewna, że po przesłuchaniu tych kilku piosenek będą chcieli kupić też drugą częsć albumu"- mówi Brodka. Na płycie, w której nagrywaniu pomagali m.in. Bogdan Kondracki i Ania Dąbrowska, znajduje się sporo coverów. "Wiem, że mam czas, by kształcić swój talent kompozycyjny. Na razie chcę pokazać się głównie jako wokalistka"- mówi Monika. Pierwszym singlem promującym "Mini-Album vol. 1" będzie utwór "Ten", zas na cały album trafi 14 kompozycji z obydwu mini-albumów oraz niezatytułowana jeszcze piosenka wyprodukowana przez Liroya.

[Muzyka.onet.pl / CGM.pl]

xxx

Ptaszki ćwierkaja że :

Monika Brodka wypusciła Całosć albumu, który można było także kupić w dwóch częsciach zatytułowanych odpowiednio "vol.1" i "vol.2". Znajdziemy tu 14 kompozycji, w których nagraniu pomagali m.in. Bogdan Kondracki i Ania Dąbrowska. Dominują covery, chociażby "Dream" Ala Greena, "Inner City Blues" Marvina Gaye'a czy "It Ain't Over" Lenny'ego Kravitza. Jak mówi Monika: "Wiem, że mam czas, by kształcić swój talent kompozycyjny. Na razie chcę pokazać się głównie jako wokalistka". Oczywiscie można teraz kupić osobno 2 czesć albumu

ANIA - "Samotnosć po zmierzchu"

Debiutanckie dzieło finalistki pierwszej edycji programu "Idol" ukazało się w lutym, zbierając bardzo pochlebne recenzje. Teraz oryginalny longplay został wzbogacony o teledysk do piosenki "Tego chciałam", zas na drugi krążek trafi 12 utworów niewydanych na płycie, bąd ich alternatywnych wersji, oraz dwa klipy.

"Podczas produkcji »Samotnosci po zmierzchu« co jakis czas dopadały mnie i Bogdana Kondrackiego wątpliwosci" - tłumaczy Ania Dąbrowska. "Często brak dystansu powodował, że nie bylismy zadowoleni z efektów naszej pracy. Wywracalismy wtedy kompozycje do góry nogami, skracalismy lub wydłużalismy ich poszczególne częsci. Szukalismy odpowiedniej formy, podkreslającej tresć. Ten album to zapis naszych poszukiwań, swoisty brudnopis, który razem stworzylismy. Wydał mi się na tyle ciekawy, by wam go pokazać".

[onet.pl]

No wiec słyszał ktos już 2 czesć Brodki ? Bo u mnie w sklepie nie ma, chlip chlip.

pozdrawiam

Showmag

Debiut kolejnego uczestnika "Idola"
Niedziela, 31 padziernika 2004, godzina 00:16

Paweł Kowalczyk- jeden z finalistów trzeciej edycji telewizyjnego "Idola", przygotowuje się do premiery swojego debiutanckiego krążka. W tej chwili trwają pracę nad pierwszym teledyskiem Pawła. Jego reżyserem jest Wojciech Rawecki, twórca seriali "Trędowata" i "Życie jak poker". Jak informuje serwis CGM.pl, wideoklip będzie promował utwór "Shake Your Bombs", ten zas znajdzie się na debiutanckiej, podobno funkowo-rockowej, płycie wokalisty. Premiera singla w listopadzie, a całego albumu na początku przyszłego roku.

[CGM.pl / Onet.pl]

Showmag

Osiemnastka Moniki Brodki
Sroda, 9 lutego 2005, godzina 21:26

Monika Brodka- zwyciężczyni trzeciej edycji "Idola", jest już pełnoletnia. Temperamentna góralka urodziła się 7 lutego 1987 roku w Żywcu i w poniedziałek skończyła 18 lat. Monika od roku mieszka w Warszawie, tutaj też kończy, przerwaną "Idolem", edukację w liceum. Dziewczyna spędziła "Osiemnastkę" pracowicie: nagrywając program dla telewizji. Imprezy urodzinowe odbyły się dwie: jedna rodzinna w Twardorzeczce i druga dla kolegów w stolicy.

[Super Express, Foto: Adam Nocoń]

Michał

Witajcie!
Brodka jest wspaniała i bardzo ją lubię. Ma piękny głos i na prawdę jest cudowna. Ma  ktos może jej numer komórki lub meila. :prosi:  proszę.Oto mój gg 8448950
Czekam na fanów Monsi

Showmag

Debiutancka płyta Michała Karpackiego
Czwartek, 10 marca 2005, godzina 16:23

"Tylko z nią"- to piosenka z debiutanckiej płyty Michała Karpackiego, bohatera "Idola 3". Chłopaka z Łodzi pokonała co prawda Monika Brodka, ale zdobył tysiące fanów. Zapamiętano szczególnie jego brawurowe wykonanie piosenki z filmu "Desperados". Utwór Michała od wczoraj gra Radio WAWa. Autorem słów jest Grzegorz Walczak, autor przepięknej piosenki "Wrzosy", którą Dana Lerska wyspiewała Złoty Pierscień na Festiwalu w Kołobrzegu w 1969 roku. Muzykę do 9 gotowych już piosenek skomponowali muzycy z zespołu Michała. "Nagramy płytę, jak tylko znajdziemy sponsora"- mówi młody wokalista. Michał Karpacki ma 21 lat, studiuje anglistykę. Ma rzadki bas, ale swoją przyszłosć wiąże z estradą, nie ze sceną operową. "To pragnienie odkryłem dzięki Idolowi"- mówi.

[Zofia Kraszewska, Super Express]

Showmag

Monika Brodka wygrała w Opolu

Sobota, 11.06.2005, 23:09

Wczoraj podczas 42 Krajowego Festiwalu Piosenki polskiej ogłoszono zwycięzcę konkursu Premiery. Koncert rozpoczęła grupa Sistars, a póniej z półgodzinnym show wystąpiła grupa Wilki. W konkursie wzięło udział 15 wykonawców. Piosenki zostały wybrane przez komisję sposród 200 nadesłanych utworów. Laureatów wybrała publicznosć w głosowaniu SMS-owym i audiotele. Zwycięzcą okazała się Monika Brodka, która w ubiegłym roku wygrała trzecią edycję "Idola". Ponadto Monika otrzymała nagrodę słuchaczy Jedynki Polskiego Radia. Wręczył ją dyrektor programu- Stanisław Jędrzejewski. Nagrodę stanowi koncert w studio imienia Witolda Lutosławskiego oraz wydanie płyty. Drugie miejsce w konkursie zajął Mezo, a trzecie Golec uOrkiestra. Ponadto jury wręczyło swoją nagrodę zespołowi Zakopower.

[Muzyka.onet.pl]

/ps/

Według mnie nawet dobrze, że wygrała BRodka, piosenka dla mnie bardzo fajne. Ważne , że wokół niej cos się dzieje, cos o niej słychać a nie jak np. o Alicji Janosz, wygrała I edycje a teraz ani widu ani słychu o niej.

podmark

Brodka zrobi największą kariere ze wszystkich uczestnikow tego propgramu, ma swietnie dobrane piosenki i co najwazniejsze ma talent i to bardzo wielki. A poza tym - tak prywatnie- to niezla z niej laska, oj co ja bym dal za jej nr telefonu  :prosi:

IDOL

Skąd wiesz co się wydarzy? Może to ktos z 4 edycji zrobi największą karierę... :D

podmark

Cytat: IDOLSkąd wiesz co się wydarzy? Może to ktos z 4 edycji zrobi największą karierę... :D

To jest moje zdanie, bo porównując zdolnosci wokalne Moniki i inych to ona wypada najlepiej. A nie wiem jak sie potoczą kariery uczestników "Idola", to tylko moja opinia, a kazdy moze miec inną.

Pudelek

Czy ja wiem. Fakt - wydała najlepszą płytę, ma styl, wygrała Opole. Ale Brodka aż taka zdolna nie jest. Uważam, że w Idolu było paru lepiej spiewających od niej. Ona się poprostu dobrze ustawiła. Nawet piosenek sama sobie nie pisze...

Mau

bo IMO zeby 'zaistniec' trzeba nie tylko spiewac ale i miec cos w sobie, jakis pazur, swoj styl...  a to Brodka ma :) Jak jej nie lubie i nie lubilam , tak pamietam ze - przez przypadek - widzialam w pierwszych odcinkach zwiastun o niej... I ona juz wtedy - zwykla dziewczyna ze wsi miala w sobie jakis zar, sile przebicia i - co chyb anajwazniejsze- przeswiadczenie ze JEJ SIE UDA....

A za Idolów-IV tzrymam kciuki :D
radioactive. dalej zła

Showmag

Monika Brodka i Jan Wieczorkowski?
Sobota, 16.07.2005, 23:58

18-letnia Monika Brodka widywana jest ostatnio w towarzystwie 33-letniego Jana Wieczorkowskiego, znanego z roli Michała Chojnickiego w serialu "Klan". Oboje poznali się ponoć po koncercie Moniki we Wrocławiu. Wieczorkowski udał się do garderoby Brodki, gdzie został jej przestawiony. Na imprezie mającej miejsce po koncercie, para nie mogła oderwać od siebie wzroku. Kilka dni póniej Janek pojawił się na występie Moniki w Żywcu, gdzie na uroczystej kolacji został z kolei przedstawiony matce wokalistki. Para odwiedziła również Twardorzeczkę oraz była widziana na imprezie niedaleko sopockiego molo, podczas której Monika i Michał czule się obejmowali.

[Interia.pl / Fakt]

podmark

Szkoda, miałem ochote na Brodke... Wiem, że ta wypowiedz obniża nieco poziom tego forum, ale wyznaje prawde... Podoba mi się ta góralka  :yeah: